Dit zijn de beste boeken geschreven door Lucinda Riley

Lucinda Riley is een schrijfster uit het Verenigd Koninkrijk, die vooral bekendheid wierf met haar boekenreeks over De Zeven Zussen. Lucinda Riley is een pseudoniem, want eigenlijk heet de auteur Lucinda Edmonds. Naast de populaire serie De Zeven Zussen schreef Lucinda nog veel andere boeken, die stuk voor stuk het lezen waard zijn als je van romantische meeslepers houdt. Een rode draad in deze boeken? Vrijwel allemaal hebben ze een titel die geïnspireerd is op de natuur.  Ontdek hier de top 10 beste boeken van Lucinda Riley.

De Zeven Zussen-reeks

Lucinda Riley is vooral bekend om haar boekenserie De Zeven Zussen. Zoals de naam eigenlijk al zegt is dit een serie van zeven boeken, waarbij in ieder boek het verhaal van een andere zus wordt verteld. Deze zussen krijgen allemaal verdrietig nieuws: hun adoptievader is overleden. Ze keren terug naar het huis waarin ze zijn opgegroeid, waar ze een brief in handen krijgen. Deze brief is geschreven door hun adoptievader, en bevat de opdracht om op zoek te gaan naar het verleden. Alle zussen komen zo op een ander continent terecht, en ontdekken hun ware identiteit en afkomst. De Zeven Zussen-serie wordt omschreven als een serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

De Vlinderkamer

De Vlinderkamer is een van de meest recente boeken van Lucinda Riley, en draait om het leven van hoofdpersonage Posey Montague. Zij is geobsedeerd met de natuur, en alles in haar leven heeft ook iets met de natuur te maken. Vroeger was haar grootste hobby om vlinders te vangen met haar vader -daarna ging ze plantkunde studeren en nu brengt ze al haar tijd door in de tuin van haar eigen landhuis. Helaas moet ze dit verkopen omdat ze het niet meer kan verzorgen, en op datzelfde moment duikt haar eerste grote liefde van meer dan vijftig jaar geleden op. Dat deze man en de verkoop van het landhuis iets met elkaar te maken hebben wordt al snel duidelijk, maar wat… Dat blijft lange tijd een spannend vraagstuk voor de lezer.

De Orchideeëntuin

Julia Forrester staat centraal in het boek De Orchideeëntuin. De titel van het boek maakt een verwijzing naar haar vroege jeugd: ze woonde namelijk op een landgoed, waar haar grootvader een kas met orchideeën verzorgde. Deze kas stond op Wharton Park. Wanneer Julia rouwt om een overleden familielid, bezoekt ze de woonplek uit haar jeugd, om herinneringen op te halen en hier de dood te verwerken. Als ze hier eenmaal is aangekomen, krijgt ze het oude dagboek van haar opa in haar handen gedrukt. Hier blijken behoorlijk wat geheimen in te staan, die ervoor zorgen dat Julia’s hele idee over haar familie wordt veranderd. Ook haar eigen identiteit lijkt hierdoor anders. Een spannend en meeslepend boek.

De Olijfboom

Opnieuw een boek uit handen van Lucinda Riley waarbij de natuur centraal in de titel staat: ditmaal gaat het om De Olijfboom. Het verhaal speelt zich af op Cyprus, waar Helena haar eerste liefde beleefde. Fast forward, 24 jaar later, keert ze terug naar het eiland samen met haar gezin. Eenmaal daar aangekomen heeft ze echter direct spijt, want de omgeving herinnert haar aan dingen die ze altijd geheim heeft gehouden, ook voor haar man en zoon. Als ze dan ook nog eens die oude liefde tegen het lijf loopt, lijken de geheimen zich op te stapelen. Zal ze eerlijk zijn tegen haar man, of laat ze zich meeslepen in haar verleden?

De Nachtroos

De Nachtroos is een historische roman van Lucinda Riley. Het verhaal speelt zich af in India, begin twintigste eeuw -in 1911 om precies te zijn. Dan reist Anahita, een elfjarig meisje uit India, met de familie van vrienden mee naar Engeland. Daar ontmoet ze een jongen, de zoon van de eigenaren van landgoed Astbury. Er gebeuren opvallende dingen, en het landgoed wordt hierdoor gekenmerkt door donkere geheimen. De tweede verhaallijn in het boek speelt zich een eeuw later af, wanneer een actrice naar Astbury vertrekt om de drukte van het beroemde leven achter zich te laten. Daar ontmoet ze een jongen, die het landgoed bezoekt om achter zijn familiegeschiedenis te komen. De twee ontdekken dat Astbury niet zo’n magisch landgoed is als het altijd leek..

De Lavendeltuin

In De Lavendeltuin duikt opnieuw een personage in haar verleden. Ditmaal gaat het om Emilie, die het kasteel van haar familie in Zuid-Frankrijk erft. Hoewel het een prachtig kasteel is, kan ze er niet alleen maar blij mee zijn: het pand gaat namelijk gepaard met torenhoge schulden en duistere geheimen. Ze wil achter die geheimen komen, om zo haar eigen familiegeschiedenis en identiteit beter te leren kennen. Dan ontdekt ze dat haar (over)grootouders een discutabele rol hebben gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een ontdekking die haar wereld op z’n kop zet, maar ook een ontdekking die het voor de lezers een intrigerend verhaal maakt.

Het meisje op de rots

Een verhaal waarin twee vrouwen op zoek gaan naar hun ware identiteit, en erachter komen dat hun families meer geheimen met zich meedroegen dan ze wisten. Het begint allemaal in New York, waar Grania een gebroken hart oploopt. Ze besluit haar verdriet te verwerken in haar ouderlijk huis in Ierland, waar ze Aurora ontmoet. Hoewel de twee elkaar nog niet kennen, hebben hun families elkaar wel gekend. Door de hechte relatie die de twee opbouwen, komen ze erachter dat er verdrietige dingen zijn gebeurd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het boek speelt zich af in verschillende tijdsperioden in New York, Ierland en Engeland, en laat zien wat een gezamenlijke geschiedenis voor een vriendschap kan betekenen.

De Zilverboom

De Zilverboom speelt zich af rond Marchmont Hall, een groot landhuis waar hoofdpersonage Greta is opgegroeid. Door een ongeluk dat zij heeft meegemaakt, heeft ze geen herinneringen aan vroeger meer. Haar complete geheugen is verdwenen, zo ook alle herinneringen uit het leven dat ze dertig jaar geleden leefde in Marchmont Hall. Ze doet een dappere pogingen zich weer delen van haar leven te herinneren, en reist af naar het landhuis waar ze opgroeide. Daar ontdekt ze onder een dik pak sneeuw een grafsteen, waar informatie op staat die haar vaag bekend voorkomt. De tekst op deze grafsteen is het begin van een emotionele zoektocht naar haar geschiedenis, waarbij menig lezer een traantje weg zal moeten pinken.

Het Italiaanse meisje

Een boek geschikt voor liefhebbers van opera, maar ook voor iedereen die van romantische verhalen houdt. Rosanna ontmoet op haar elfde een operazanger in Napels, die haar leven zal veranderen -al weet ze dat op dat moment nog niet. Hij nodigt haar uit om een lied mee te zingen, en dan blijkt haar stem die van een nachtegaal te zijn. Roberto -de operazanger- maakt van Rosanna een wereldwijd beroemde zangeres, en samen leven ze in een leven vol glamour, zang en luxe. Er is echter een probleem: Rosanna ziet Roberto als haar grote liefde, en is smoorverliefd op hem. Dit staat haar geluk in de weg, want de lezer komt er al snel achter dat Rosanna en Roberto helemaal niet samen kunnen zijn.

De volledige bibliografie van Lucinda Riley

Bron: Wikipedia

Onder de naam ‘Lucinda Edmonds’

 • Lovers and Players (1992);
 • Hidden Beauty (1993);
 • Enchanted (1994);
 • Not Quite an Angel (1995);
 • Aria (1996);
 • Losing You (1997);
 • Playing With Fire (1998);
 • Seeing Double (2000).

Onder het pseudoniem ‘Lucinda Riley’

 • The Orchid House (ook gekend als Hothouse Flower) (2010);
 • The Girl on the Cliff (2011);
 • The Light Behind the Window (ook gekend als The Lavender Garden) (2012); verschenen in het Nederlands als De lavendeltuin;
 • The Midnight Rose (2013); verschenen in het Nederlands als De nachtroos;
 • The Angel Tree (2014);
 • The Italian Girl (een herwerking van haar eerdere boek Aria uit 1996) (2014); verschenen in het Nederlands als Het Italiaanse meisje;
 • The Olive Tree (ook gekend als Helena’s Secret) (2016); verschenen in het Nederlands als De olijfboom;
 • The Love Letter (een herwerking van haar boek Seeing Double uit 2000) (2018).

In de reeks De Zeven Zussen

 • I. The Seven Sisters (2014), verschenen in het Nederlands als De Zeven Zussen;
 • II. The Storm Sister (2015), Storm;
 • III. The Shadow Sister (2016), Schaduw;
 • IV. The Pearl Sister (2017), Parel;
 • V. The Moon Sister (2018), Maan;
 • VI. The Sun Sister (2019), Zon;
 • VII. The Missing Sister (2021), De zevende zus.