Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Rumi

In de complete bibliografie op volgorde van Rumi hoef je niet op zoek te gaan naar zijn nieuwste boek dat ergens in de laatste jaren uitgekomen is. De auteur leefde namelijk zeer lang geleden, zoals je ook in de korte biografie over Rumi kunt teruglezen. Wat wel vaststaat, is dat deze auteur voldoende boeken heeft geschreven om een top 10 met beste boeken te kunnen samenstellen. Ontdek de unieke zienswijzen van deze authentieke persoon in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Rumi en geniet van zijn gedichten.

Complete bibliografie van Rumi op volgorde

  • Klik hier voor meer interessante informatie over het leven en de werken van Rumi.

Korte biografie over Rumi

Rumi heeft geleefd van 1207 tot 1273. Hij was een Perzische dichter en filosoof. Veel van zijn gedichten zijn vertaald en Rumi is dan ook bekend over de hele wereld. De plek waar hij begraven ligt wordt door veel hedendaagse volgers nog bezocht als pelgrimplaats. Rumi geloofde dat poëzie, dans en muziek je dichter bij God brengt en dat merk je in zijn werken. Uiteindelijk draait alles om liefde en is dat wat de wereld weer bij elkaar brengt.

Top 10 met de beste boeken van Rumi

Daglicht

De Masnavî is het grote meesterwerk van Rumi. Dit heeft hij jaren achter elkaar voorgelezen aan een vriend die het voor hem opschreef. In dit eerste boek in de lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Rumi staan de eerste twee delen van de Masnavî centraal.

Juwelen

Laat je in deze tweede titel in de review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Rumi een jaar lag elke dag verrassen door de wijsheden van Rumi. Soms kun je je moeilijk voorstellen dat deze auteur zo lang geleden geleefd heeft en zoveel kennis op zak had.

Liefdesgedichten

In ‘Liefdesgedichten’ heeft Deepak Chopra – een andere spiritueel leider – een aantal gedichten over de liefde van Rumi geselecteerd die vervolgens vertaald zijn.

Gedichten

De volgende vertaling in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Rumi is ‘Gedichten’, die zich niet specifiek op de liefde, maar op alles in het leven focust.

De schipper en de filosoof

Dit boek vertelt 23 losse verhalen, die allen een kern van waarheid bevatten. De typische Rumi-gedachte wordt goed vertaald in het Nederlands. Met recht is dit een boek in de top 10 in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Rumi.

Ik vraag me af hoe ik ooit op het idee kwam taal te gebruiken

De werken van Rumi zijn oorspronkelijk in het Perzisch en niet in het Nederlands of Engels geschreven. Dat betekent dat er veel vertalers zijn die hun best doen om het gedachtegoed van Rumi goed in woorden uit te drukken. ‘Ik vraag me af hoe ik ooit op het idee kwam taal te gebruiken’ sluit goed aan bij de andere boeken in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Rumi.

De Masnavi

De Masnavî bestaat uit zes delen en dit boek is gebaseerd op het eerste deel.

De middernachtelijke zon

De achtste titel in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Rumi is ‘De middernachtelijke zon’. Ontdek de vreugde, maar ook het verdriet van twee mensen die elkaar ontmoeten en elkaar daarna weer kwijtraken.

Licht op licht

De gedichten in dit boek gaan vooral over stilte en hoe het een grote rol in een gelukkig leven speelt. Ontdek de betekenis van de gedichten in deze vertalingen in het artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Rumi.

Het kleine boek van het leven

Vind je het moeilijk te begrijpen dat iemand die zeven eeuwen geleden geleefd heeft nog zo’n invloed kan hebben? Lees dan het laatste boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Rumi – Het kleine boek van het leven – met de 202 belangrijkste gedichten van Rumi.

Afsluiting

Deze review bevat de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Rumi en de top 10 met de belangrijkste vertalingen van zijn werk.