Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Renate Dorrestein

Misschien ken je niet zo snel een titel van Renate Dorrestein uit je hoofd, maar de naam van de auteur moet je wel kennen. Ze was één van Nederlands beste schrijvers. Haar werk vind je overzichtelijk gepresenteerd in de link naar de bibliografie op volgorde. Bekijk de best scorende titels in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Renate Dorrestein, zodat je weet welk boek je uit de top 10 met haar beste boeken als eerste wilt gaan lezen.

Complete bibliografie op volgorde

  • Bekijk hier de lange lijst met boeken geschreven door Renate Dorrestein.

Korte biografie over Renate Dorrestein

Renate Dorrestein heeft van 1954 tot 2018 geleefd. Naast schrijver was ze ook journalist. Het feit dat haar zus haar eigen leven beëindigd heeft, is van grote invloed geweest op het leven, maar ook het werk van Renate Dorrestein. Haar boeken zijn in meerdere landen geliefd en daarom dan ook in diverse andere talen uitgebracht.

Top 10 beste boeken van Renate Dorrestein

Onder de motorkap van het schrijverschap

Je start dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Renate Dorrestein met ‘Onder de motorkap van het schrijverschap’, waarin de auteur veelvoorkomende onderwerpen met betrekking tot schrijven bespreekt.

Een hart van steen

Ellen van Bemmel gaat na een lange tijd terug naar haar ouderlijk huis. Is de vloek die zij heeft uitgesproken nog steeds actief? Of is de rust teruggekeerd?

Buitenstaanders

Het derde boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Renate Dorrestein is ‘Buitenstaanders’ en het gaat over een toevallige ontmoeting op een niet geplande plek en de vraag wie van alle aanwezigen ‘normaal’ is of niet.

Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor

Heleens leven loopt op rolletjes, totdat haar hormonen veranderen als ze ouder wordt. Dan begint ze aan alles en iedereen te twijfelen.

Zolang er leven is

In ‘Zolang er leven is’ – de nummer vijf in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Renate Dorrestein – raakt een baby kwijt aan het einde van een uitje met drie gezinnen.

Laat me niet alleen

Heb jij moeite met ouder worden? Dan is dit wellicht een relativerend boek om eens te lezen. Feit is dat iedereen ouder wordt, dus waarom zou je er nog uit willen zien of zo willen voelen als toen je jong was?

Ontaarde moeders

In het volgende boek in de lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Renate Dorrestein draait het verhaal om Meijken en de bewustwording die zich in haar ontwikkelt wanneer haar zwager op bezoek komt.

De blokkade

In ‘De blokkade’ volg je Renate Dorresteins zoektocht naar wat een writer’s block is en hoe je ervan afkomt.

Het duister dat ons scheidt

Als de moeder van kleine Loes de gevangenis in gaat, verandert het leven in het kleine dorp.

Noorderzon

In het laatste boek op deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Renate Dorrestein ga je mee met Topaas, die vlucht voor het bestaande leven en een nieuwe plek opzoekt om een nieuw leven te creëren.

Afsluiting

Met bovenstaande top 10 heb je voldoende interessante titels om uit te kiezen als je een boek van Renate Dorrestein wilt gaan lezen.