Beste titels van Sophie Kinsella

Sophie Kinsella is de schrijversnaam die door Madeleine Wickham wordt gebruikt. Ze schreef haar eerste roman – The Tennis Party – plus nog zes andere romans onder haar eigen naam. Het was de Shopaholic-reeks die haar grote naamsbekendheid gaf. Ook de romans ‘Hou je Mond!’, ‘Ken je me nog?’, ‘Aanpakken!’, ‘Mag ik je nummer even?’ en ‘Wat spook jij uit?’ zijn

erg populair en werden wereldwijd met lof ontvangen. Intussen zijn de romans van Sophie Kinsella in ruim 30 verschillende talen vertaald en duiken ze regelmatig in bestsellerlijsten op.

Titel 1: Liever verliefd

Liever verliefd is het verhaal van Ava, die na een fiasco met een datingapp opnieuw de moed opvat om haar zoektocht naar de ‘ware’ te vervolgen. Ze schrijft en is vastberaden om haar roman te voltooien. Hiervoor reist ze speciaal af naar Italië, naar een toevluchtsoord voor schrijvers in spe. Iedereen in het schrijversoord gebruikt een schuilnaam in plaats van hun echte naam. Ava neemt de naam ‘Aria’ aan en ontmoet ‘Dutch’. Dutch lijkt de ridder op het witte paard. Hij is te mooi om waar te zijn. Dutch en Ava beginnen halsoverkop een relatie. Aan het azuurblauwe water van de Mediterrane Zee lijkt alles net een sprookje, maar als ze als Matt en Ava naar hun echte leven terug moeten keren, spat de fantasie onherroepelijk uiteen. De feelgood novelle gaat als emotionele rollercoaster langs verschillende hoogte- en dieptepunten.

Titel 2: Een magische verjaardag

Een magische verjaardag gaat over de hilarische avonturen van hoofdpersoon Ella en haar familieleden. Hoewel Ella’s moeder er heel normaal uitziet, is ze stiekem een fee. Ze bezit een speciale ‘Teletoverstaf’, waarmee kan toveren en vliegen. Ook kan ze de staf gebruiken om onzichtbaar te worden. Ella zal op een dag zelf ook in een fee veranderen. Ze kan niet wachten op die transformatie, maar voorlopig is het haar lot haar moeder bij te staan. Ella’s moeder maakt namelijk de nodige schoonheidsfoutjes: ze verandert Ella per ongeluk in een aapje en tovert een taart die groter is dan het huis. Een magische verjaardag is een leuk en spannend kinderboek, vooral voor jonge meisjes. Het zit vol knotsgekke avonturen en maffe figuren.

Titel 3: Christmas Shopaholic

Christmas Shopaholic is het verhaal van Becky Bloomwood, die gek is op kerst. Ieder jaar verzorgen haar ouders het diner en komen de buren op bezoek, gehuld in afschuwelijk lelijke kersttruien. Dit jaar lijkt een uitzondering: Becky’s ouders gaan namelijk verhuizen. Dit jaar valt het haar ten deel het diner voor te bereiden. Er kan niet veel misgaan: toch? Natuurlijk is het tegenstelde waar: alles gaat fout en een gezellige kerstmaaltijd verandert onbedoeld in een nachtmerrie. Is Becky in staat uit alle chaos toch nog een gezellige kerstmaaltijd te maken?

Titel 4: Voor wat, hoort wat

Voor wat, hoort wat is het verhaal van Fixie Farr, die haar vaders motto (family first) altijd tot op de letter heeft opgevolgd. In een koffiezaak weet ze een knappe vreemdeling ervan te behoeden dat zijn laptop kapot valt. De eigenaar, Sebastiaan, geeft aan dat hij haar iets is verschuldigd. Sebastian regelt op zijn beurt een nieuwe baan voor Fixie’s grote jeugdliefde Ryan, waarna Fixie hem weer iets verschuldigd is. Zo wisselen de gunsten elkaar in hoog tempo af. Dan weer doet Fixie iets moois voor Sebastiaan, dan weer doet Sebastiaan iets moois voor Fixie. Dit boek laat zien hoe kleine vriendelijke daden grote impact hebben op het leven.

Titel 5: Verras me

Verras me is het verhaal van Sylvie en Dan, die al ruim 10 jaar gelukkig getrouwd zijn. Ze hebben twee schattige kinderen – een tweeling – een fraai huis en prima banen. Hun luxe leventje kan zo nog wel jaren en jaren doorgaan. Maar is dat niet vreselijk saai? Als ze zich dat beginnen te realiseren, slaat de paniek toe. Het is tijd om actie te nemen en het huwelijk spannend te houden. Sylvie en Dan verrassen elkaar op de gekste manieren, met dates en sexy fotoshoots. Maar alles loopt niet van een leien dakje: er gaat een hoop mis. Al die verrassingen hebben ook onaangename gevolgen. Er komt van alles aan het licht: een bron van hilariteit.

Titel 6: Mijn niet zo perfecte leven

Mijn niet zo perfecte leven is het verhaal van Katie Brenner, naar eigen zeggen een typische ‘nobody’. Daar heeft ze nu wel genoeg van. Daarom kiest ze ervoor een baan aan te nemen bij een trendy reclamebureau in hartje Londen. Haar baas genaamd Demeter (Godin van het graan?) is een heuse verschrikking, à la The Devil wears Prada stijl. Katie is er wel tegenop gewassen. Toch wordt ze tegen alle verwachtingen in ontslagen. Haar dromen vallen ineens in duigen. Noodgedwongen keert Katie terug naar het platteland in Somerset, waar haar vader net een ‘biocamping’ is opgestart. Dat wordt onverwacht een groot succes. Laat nu net haar vreselijke baas één van de eerste gasten zijn! Dat wordt tijd voor wraak, a dish best served cold.

Titel 7: Niet te filmen

Niet te filmen volgt de perikelen van de viertienjarige tiener Audrey die een angststoornis heeft en wiens leven daar aardig door wordt bemoeilijkt. De vaste gesprekken met haar psycholoog helpen haar erg, maar pas als ze Linus – een teamgenoot van haar oudere broer – ontmoet, komt ze echt tot bloei. Linus snapt wie ze is, hoe ze zich voelt en waar ze zich druk om maakt. Niet te filmen is een inspirerende jeugdroman van Sophie Kinsella waarin de thema’s romantiek, humor en vriendschap sprankelen en bruisen. Een feelgood roman voor elke tiener.

Titel 8: Shopaholic naar de Sterren

Shopaholic naar de Sterren is een avontuur van Becky Brandon, of Becky Bloomwood. Dit keer is ze in Hollywood gearriveerd. Dit is het moment waar ze haar hele leven op heeft gewacht. Nu kan ze eindelijk feesten met een ster als Sage Seymour, die gemanaged wordt door haar echtgenoot Luke. In Hollywood zijn ontelbaar veel dingen te doen en te bekijken. Toch wekken haar privébezoekjes aan filmsets de nodige consternatie op. Becky probeert een nieuwe carrière als styliste van sterren van de grond te krijgen. Uiteindelijk wordt ze ingehuurd voor een Hollywoodgala. Pikant: de organisator van het gala is de aartsrivale van Sage. Ach ja, een feelgood verhaal voor iedereen die dol is op Hollywood, op glitter en op glamour.

Titel 9: Valentijn Blues

Valentijn Blues is een kort verhaal dat Sophie Kinsella speciaal voor Valentijnsdag geschreven heeft. Het korte verhaal is speciaal verschenen naar aanleiding van haar roman ‘Mag ik je nummer even?’ Hoofdrolspeler (ster van de show) is Kate, zij wil niets met Valentijnsdag te maken hebben. Het is inmiddels twee jaar geleden dat ze met haar ex Rob gebroken heeft. Dus wil ze niets meer met hem en met de zwijmelliefde te maken hebben. Hete enige waar ze behoefte aan heeft, is pizza en vroeg naar bed gaan. Helaas is haar over kaduuk. Toch maar de straat op. Kate gaat met een zwaar gemoed naar de pizzeria, waar ze onverwacht (want zo gaat dat dan) in contact op met een bijzondere man met bruin haar en stralende ogen.

Titel 10: De Cocktailclub

De Cocktailclub draait om de vriendinnen Roxanne, Maggie en Candice. Sinds jaar en dag is het dikke mik tussen de drie. Op een dag werken ze met hun drieën samen bij een glossy magazine in Londen. Iedere maand hebben ze een vaste kletsafspraak waarbij ze alles wast er in hun leven omgaat tot in den treure bespreken. Het is voer voor cocktails, roddels en de slappe lach. Maar hoewel de vrouwen succesvol zijn en doen alsof er niets aan de hand is,

verbergen zij stuk voor stuk een groot geheim. Zo heeft Roxanne in het geheim een minnaar en gelooft Maggie dat het moederschap niet voor haar is weggelegd. Candice voelt zich alsof het verleden haar opslokt. Hun levens komen al snel op scherp te staan: wat zal de toekomst hen brengen?

De volledige bibliografie van Sophie Kinsella via Wikipedia

 • 2000 – Shopaholic! (The secret dreamworld of a Shopaholic)
 • 2001 – Shopaholic! in alle staten (Shopaholic abroad)
 • 2002 – Shopaholic! zegt ja (Shopaholic ties the knot)
 • 2003 – Hou je mond! (Can you keep a secret?)
 • 2004 – Shopalicious! (Shopaholic & sister)
 • 2005 – Aanpakken! (The undomestic goddess)
 • 2007 – Shopaholic & baby (Shopaholic & baby)
 • 2008 – Ken je me nog? (Remember me?)
 • 2009 – Confessions of a Shopaholic (The secret dreamworld of a Shopaholic & Shopaholic abroad)
 • 2009 – Wat spook jij uit? (Twenties girl)
 • 2010 – Mini-Shopaholic (Mini Shopaholic)
 • 2011 – Valentijn blues (Valentine’s day blues)
 • 2011 – Kerstcadeaus, kerstverhaal speciaal voor bijlage Vrouw van de Telegraaf op 21-12-2011
 • 2012 – Mag ik je nummer even? (I’ve got your number)
 • 2013 – Ik krijg je wel (Wedding night)
 • 2014 – Shopaholic naar de sterren (Shopaholic to the stars)
 • 2015 – Niet te filmen!
 • 2016 – Shopaholic grijpt in (Shopaholic to the rescue)
 • 2017 – Mijn niet zo perfecte leven
 • 2018 – Verras me
 • 2019 – Voor wat, hoort wat