Op deze pagina vind je een compleet overzicht van het allerbeste werk van Thierry Baudet. We starten daarbij met het opsommen van de bibliografie van deze schrijver. Hierbij worden zijn boeken op chronologische volgorde genoemd. Daarna geven we je een korte biografie van Baudet. Tenslotte vind je op deze pagina ook nog een overzicht van top 10 beste boeken.

Bibliografie Thierry Baudet

 • Conservatieve Vooruitgang (2010)
 • De aanval op de natiestaat (2012)
 • Oikofobie. De angst voor het eigene (2013)
 • Thuis in de tijd (2014)
 • Van Bach tot Bernstein (2014)
 • Voorwaardelijke liefde (2014)
 • Breek het partijkartel! (2017)
 • Van elk waarheen bevrijd (2018)
 • Politiek van het gezond verstand (2020)
 • De ravage van tien jaar Rutte (2020)
 • Het Coronabedrog (2022)

Biografie Thierry Baudet

Thierry Baudet is een conservatief, populistisch politicus en schrijver. Hij mengde zich met een referendum over het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne in het politieke debat, en richtte vervolgens het polemische en omstreden Forum voor Democratie op.

De top 10 boeken van Thierry Baudet

Oikofobie. De angst voor het eigene

In dit boek onderzoekt Baudet de oikofobie, het tegenovergestelde van xenofobie. Hij trekt daarbij ten strijde tegen modernisme, multiculturalisme en ‘Europa’. Hij beargumenteert in dit boek dat de Westerse mens steeds verder ontworteld raakt van zijn eigen cultuur.

Bol.com: Oikofobie. De angst voor het eigene

Van Bach tot Bernstein

Een ode aan de klassieke muziek, neergeschreven door Baudet in samenwerking met Arie Boomsma. Verschillende periodes, stijlen en componisten komen aan bod, met een hoop interessante achtergrondinformatie en fijne weetjes. Ook biedt het boek uitstekende luistertips.

Bol.com: Van Bach tot Bernstein

De ravage van tien jaar Rutte

Waar Fortuyn twintig jaar geleden de ‘puinhopen van paars’ beschreef, doet Baudet dit met de regeerperiode van Mark Rutte. De verwaarlozing van de publieke sector en de verregaande machtsoverdracht aan de EU zijn de schrijver daarbij een doorn in het oog.

Bol.com: De ravage van tien jaar Rutte

De aanval op de natiestaat

Zoals wel vaker trekt Baudet ten strijde tegen verregaande Europese samenwerking, die ten koste gaat van de eigen cultuur in de eigen natiestaat. Andermaal een betoog tegen de EU en de regel- en wetgeving vanuit Brussel.

Bol.com: De aanval op de natiestaat

Breek het partijkartel!

Een aanval op de verzadigde politieke elite, die niet meer de stem van het volk vertegenwoordigen. Vandaar dat Baudet pleit voor een herdefiniëring van het Westerse bestuursmodel, met meer ruimte voor bijvoorbeeld correctieve referenda.

Bol.com: Breek het partijkartel!

Conservatieve Vooruitgang

Baudet heeft in Conservatieve Vooruitgang een aantal portretten verzameld van conservatieve denkers van de afgelopen paar eeuwen, waaronder Wittgenstein en Johan Huizinga. Hij wil graag een herleving van deze stroming, die volgens hem nieuw licht kan werpen op actuele thema’s.

Bol.com: Conservatieve Vooruitgang

Van elk waarheen bevrijd

Baudet heeft ook non-fictie geschreven, waaronder deze roman. Het verhaalt over de oude musicus Philippe en zijn herinneringen aan zijn vrouw en kinderen, en aan het Europa zoals dat veranderde in de decennia die achter hem liggen.

Bol.com: Van elk waarheen bevrijd

Thuis in de tijd

Baudet gaat in dit boek de verbale strijd aan met de linkse Geert Mak, waarbij beide auteurs hun visie geven op de huidige wereld en haar belangrijkste thema’s. Met open blik worden onderwerpen als Europa, identiteit en nationaliteit van verschillende kanten behandeld.

Bol.com: Thuis in de tijd

Voorwaardelijke liefde

Een roman over de aantrekkelijke Gregor, die het aanbod krijgt een zogenoemd gezelschapsheer te worden. Baudet onderzoekt in dit werk thema’s als eenzaamheid, liefde en egoïsme. Een opzienbarend werk dat niet geheel verrassend het nodige stof deed opwaaien.

Bol.com: Voorwaardelijke liefde

Politiek van het gezond verstand

Een boek over Baudets verzet tegen Europa, de klimaatagenda en immigratie. Het boek is feitelijk een korte geschiedenisles over het ontstaan van Forum voor Democratie, waarin Baudet de voor deze partij belangrijkste thema’s behandelt.

Bol.com: Politiek van het gezond verstand