Op deze pagina geven we je een overzicht van de allerbeste boeken van Thomas Olde Heuvelt. We beginnen met het opsommen van de complete bibliografie van deze nog jonge schrijver, met daarbij zijn boeken op chronologische volgorde. Hierna geven we je een korte biografie van dit talent. Tenslotte vind je op deze pagina eveneens een overzicht van zijn top 10 beste boeken.

Bibliografie Thomas Olde Heuvelt

  • De Onvoorziene (2002)
  • PhantasAmnesia (2004)
  • Leerling Tovenaar Vader & Zoon (2008)
  • Harten Sara (2011)
  • HEX (2013)
  • Om nooit te vergeten (2017)
  • The Ink Readers of Doi Saket (2018)
  • Echo (2019)
  • Dolores Dolly Poppedijn (2019)
  • Orakel (2021)

Biografie Thomas Olde Heuvelt

Thomas Olde Heuvelt uit Nijmegen is vooral bekend om zijn thrillers en horrorboeken. Zijn grote doorbraak beleefde hij op jonge leeftijd met HEX, dat diverse vertalingen kreeg. Voor zijn werk kreeg hij onder andere de prestigieuze Hugo Award, als eerste Nederlander ooit.

De top 10 boeken van Thomas Olde Heuvelt

HEX

Deze meesterlijke thriller betekende de grote doorbraak voor Olde Heuvelt. Het gaat over een 17e eeuwse heks, die het kleine dorpje Beek al eeuwen in haar greep houdt. De schrijver weet op schitterende wijze dit gegeven naar onze tijd te halen, waarna het sidderen geblazen is. Een moderne klassieker in het genre.

Bol.com: HEX

PhantasAmnesia

Als Mike op een dag wakker wordt kan hij zich niets meer herinneren. Wat is er precies gebeurd? En waarom reageren de overige mensen zo krankzinnig op hem? Langzaam wordt de situatie hem duidelijker en duidelijker… een beklemmend werk met een interessant uitgangspunt.

Bol.com: PhantasAmnesia

Dolores Dolly Poppedijn

Als Charlotte haar baby verliest, wordt ze langzaam maar zeker gek. Niemand is meer veilig voor haar, ook het gezin verderop in de straat niet. Opnieuw een zeer spannende thriller van Olde Heuvelt, die het genre duidelijk goed in de vingers heeft.

Bol.com: Dolores Dolly Poppedijn

Leerling Tovenaar Vader & Zoon

Travis slaat een pact met de duivel en wordt een groot surfkampioen. Maar als hij ouder wordt, beseft hij pas echt wat dit allemaal heeft betekend. Hij wil zijn zoon voor een dergelijke fout behoeden, waarop hij zijn oude demonen onder ogen moet zien. Een geweldige psychologische thriller dat een groter lezerspubliek verdient.

Bol.com: Leerling Tovenaar Vader & Zoon

Harten Sara

Dit geweldige en spannende verhaal gaat over de jonge Sara en Sem. Hij heeft een oogje op haar, maar zij voelt meer voor het zogenoemde ‘Beesje’, een personage dat Sem soms opvoert. Als Sem deze voor onbepaalde tijd af besluit te voeren, ontstaat een psychologisch spel tussen de drie… Vindingrijk, romantisch, uniek.

Bol.com: Harten Sara

Orakel

Luca en Emma zien op een kwade ochtend een zeilschip middenin een bollenveld liggen. Emma doet de stoute schoenen aan en gaat op onderzoek uit, maar niemand zag haar ooit nog terug… Wat gebeurde er met haar, en waarom? Mysterieus werk van Olde Heuvelt in zijn typische stijl.

Bol.com: Orakel

De Onvoorziene

Vier jongens spelen middenin de nacht een verhalenspel, waarbij de vertelsels zo gruwelijk mogelijk moeten zijn. Maar dan gaat er iets vreselijk mis… Een superspannend verhaal waarin feit en fictie door elkaar gaan lopen en de lezer net als de personages langzaam de adem wordt ontnomen.

Bol.com: De Onvoorziene

Om nooit te vergeten

Een bundel van vijf korte verhalen van Olde Heuvelt, waarvan er twee nog niet eerder werden gepubliceerd. De verhalen zitten vol mysterie- en thriller-elementen, en zijn dan weer gevoelig en magisch en dan weer spannend en griezelig.

Bol.com: Om nooit te vergeten

Echo

Fans van de schrijver noemen Echo wel eens zijn absolute meesterwerk. Het gaat over Nick en Augustin, twee bergbeklimmers die op een dag de afgelegen berg Maudit bestijgen. Dit gaat echter gruwelijk mis, en langzaam wordt duidelijk wat er die dag is gebeurd… Een adembenemend werk van Olde Heuvelt en onmisbaar voor de liefhebber.

Bol.com: Echo

The Ink Readers of Doi Saket

Dit Engelstalige verhaal van Olde Heuvelt is even kort als ambitieus. Het gaat over een Thais dorp dat elk jaar een speciaal festival houdt waar wensen in vervulling komen. Maar wat willen de inwoners van het dorp nu echt? Een ontroerend, onbekend werk van deze schrijver.

Bol.com: The Ink Readers of Doi Saket