Op deze pagina krijg je alle informatie over Paulien Cornelisse, beginnend met de complete bibliografie op volgorde met alle boeken en daardoor ook de nieuwste boeken van deze auteur. Vervolgens geven we een korte biografie over Paulien Cornelisse en tot slot vind je de top 5 beste boeken van deze auteur, zodat je precies weet wat de mooiste en bekendste boeken zijn die je van haar kunt lezen. In dit artikel lees je alles over de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Paulien Cornelisse.

Complete bibliografie op volgorde

  • Taal is zeg maar mijn ding; 2009
  • En dan nog iets; 2012
  • De verwarde cavia; 2016
  • Taal voor de leuk; 2018
  • Japan in honderd kleine stukjes; 2020

Korte biografie over Paulien Cornelisse

Bij veel schrijvers kun je je misschien geen gezicht herinneren, maar bij Paulien Cornelisse (geboren in Amsterdam in 1976) heb je wel een beeld. Ze is namelijk ook bekend van het theater en de televisie. Ze heeft als cabaretier flink aan de weg getimmerd, maar bijvoorbeeld ook als deelnemer meegedaan aan ‘Wie is de Mol?’ en ‘De slimste mens’ en het televisieprogramma ‘Tokidoki’ gepresenteerd. Voor haar variatie aan activiteiten is ze diverse keren genomineerd of heeft ze prijzen gewonnen, zoals de NS Publieksprijs en de Elle Literatuurprijs.

Top 5 met de beste boeken van Paulien Cornelisse

Japan in honderd kleine stukjes

We starten de top 5 van dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Paulien Cornelisse met ‘Japan in honderd kleine stukjes’. Nee, het betreft geen puzzel en wel degelijk een boek, maar het is een heel ander boek voor wat betreft de inhoud dan de nummer 2, 3 en 4 die nog volgen. Paulien Cornelisse is namelijk groot fan van Japan en ze is er dan ook al meerdere keren geweest. Wat ze van, over en in Japan heeft verzameld, heeft nu een plek gekregen in dit boek.

Taal voor de leuk

We moeten toegeven dat dit boek niet voor iedereen is, want de titel zegt het eigenlijk al: je moet op zijn minst interesse in taal hebben. Als dat het geval is, kan Paulien Cornelisse je op een grappige manier duidelijk maken hoe raar taal soms kan zijn en hoe soms nieuwe woorden ontstaan. Je merkt aan alles dat je hier met een auteur te maken hebt die scherp kan observeren. Misschien betrap je jezelf wel op een van Pauliens taalobservaties.

En dan nog iets

De nummer 2,3 en 4 in deze lijst over de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Paulien Cornelisse gaat ook over taal. Je voelt tussen de regels door dat dit boek geschreven is door iemand die het bloed van een cabaretier door de aderen heeft stromen en dat maakt het misschien niet essentieel om ‘En dan nog iets’ te lezen, maar wel heel vermakelijk. Je leert altijd iets nieuws van Pauliens boeken en dat ook nog op een leuke manier.

Taal is zeg maar mijn ding

Dit is het eerste boek waarin de auteur met taal aan de haal gaat en je zult ontdekken dat het vaak in de allerkleinste details zit. Dat maakt taal uniek en ook al denk je dat er weinig kan veranderen, toch ontwikkelt taal zich ook.

De verwarde cavia

De titel doet vermoeden dat het over een huisdier gaat, maar niets is minder waar. Cavia is een vrouw die in een kantoortuin werkt en samen met haar collega’s – die je ook leert kennen – maakt ze allerlei – voor jou vast ook herkenbare – situaties op kantoor mee. Ook bij het lezen van dit boek zul je jezelf erop betrappen dat je soms hardop zit te lachen en dat is waarom wij het een echte aanrader vinden.

Kortom

Deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Paulien Cornelisse bevat niet de gewoonlijke top 10, maar we weten zeker dat deze auteur nog nieuwe titels uit gaat brengen die ook de harten van haar lezers zal gaan veroveren.