Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Philip Roth

Philip Roth is bekend van de boekenseries die hij geschreven heeft, waaronder bijvoorbeeld de Zuckerman en Nemeses boeken. (De specifieke titels bij elke boekenserie vind je ook terug in de uitgebreide bibliografie op volgorde van Philip Roth als je de link uit de eerste paragraaf aanklikt.) Het nieuwste werk van hem is uit 2010 en helaas is de auteur inmiddels overleden, dus er zullen geen nieuwe boeken meer van hem uitgebracht worden. Benieuwd geworden naar de inhoud van zijn boeken? Lees dan verder in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Philip Roth.

Complete bibliografie op volgorde

  • Lees hier over alle boeken die Philip Roth geschreven heeft.

Korte biografie over Philip Roth

Philip Roth is in 1933 geboren en in 2018 gestorven. Hij was vooral bekend vanwege zijn romans en korte verhalen. De auteur gebruikte zijn eigen omgeving en leven vaak als basis voor verhalen. Met vele van zijn boeken heeft Philip Roth – zowel in het binnen- als buitenland – prijzen in de wacht gesleept.

Top 10 beste boeken van Philip Roth

Het complot tegen Amerika

In het eerste boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Philip Roth vertelt de auteur het verhaal van president Lindbergh en de kijk die hij op de Joden had.

Nemesis

Bucky heeft de leiding over de speelplaats, maar dan breekt er een epidimie uit die ook de kinderen op de speelplaats treft.

Amerikaanse pastorale

In ‘Amerikaanse pastorale’ – boek drie in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Philip Roth – maak je kennis met Semour Levov, die the American Dream lijkt te leven. Dan verandert zijn dochter en daarmee ook zijn leven.

Verontwaardiging

Marcus voelt zich gedwongen zijn ouderlijk huis te verlaten, nu zijn vaders gedrag helemaal uit de hand loopt.

Ik was getrouwd met een communist

‘Ik was getrouwd met een communist’ is het volgende boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Philip Roth. Het draait om een communist die zijn leven na de oorlog niet meer zeker is.

Waarom schrijven?

Dit non-fictie boek is een verzameling van eerdere gedachten van de auteur over ‘Waarom schrijven?’en er zijn ook nieuwe teksten aan toegevoegd.

Patrimonium

‘Patrimonium’ – de nummer zeven op deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Philip Roth – is ook een non-fictoe boek. Het vertelt over het leven van de vader van de auteur, die een hersentumor heeft en richting het einde van zijn leven gaat.

Menselijke smet

Coleman Silk heeft meerdere geheimen, maar er is er eentje die nooit openbaar gemaakt mag worden.

Vaarwel, Columbus

‘Vaarwel, Columbus’ is het allereerste boek dat Philip Roth ooit uit heeft gebracht en het betreft nu een herdruk met een aantal extra verhalen.

Alleman

In ‘Alleman’ – het laatste boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Philip Roth – lees je over het leven van de auteur zelf, met al zijn mooie en minder bijzondere momenten.

Tot slot

De Joodse afkomst van Philip Roth en het Amerika van vroeger is een vaak terugkerend onderwerp in zijn boeken. Hij wordt erom geprezen, maar ook verafschuwd.