Op deze pagina krijg je alle informatie over Eric Corton, beginnend met de bibliografie op volgorde met alle boeken en daardoor ook de nieuwste boeken van deze auteur. Vervolgens geven we een korte biografie over Eric Corton en tot slot vind je de top 3 beste boeken van deze auteur, zodat je precies weet wat de mooiste en bekendste boeken van hem zijn die je kunt lezen. Je mag deze complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Eric Corton niet missen als je ook maar een beetje nieuwsgierig naar hem bent.

Complete bibliografie Eric Corton op volgorde

  • Wilde wereld; 2010
  • Auto-biografie; 2013
  • Mist; 2021

Korte biografie Eric Corton

Op 11 januari 1969 wordt Eric Corton in Oosterbeek geboren. Hij volgde een opleiding aan de toneelschool en kwam later in de radio- en televisiewereld terecht. Hij is getrouwd en vader van twee kinderen en je herkent hem vooral aan zijn karakteristieke baard, maar vergeet ook vooral zijn herkenbare stem niet.

Naast zijn liefde voor radio, televisie en theater, heeft Eric Corton ook als ambassadeur voor het Rode Kruis gewerkt. Je hebt hem aan het werk kunnen zien tijdens een aantal edities van Serious Request, waar hij het land van het goede doel van dat jaar bezocht om de ellende in beeld te brengen. De bezoeken aan diverse Afrikaanse landen waren de basis voor zijn eerste boek dat in 2010 is uitgebracht. Later schrijft Eric Corton ook nog zijn eigen levensverhaal aan de hand van de auto’s die hij in zijn leven heeft gehad en een roman. Je leest in dit artikel over zijn complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Eric Corton.

Top 3 met de beste boeken van Eric Corton

Mist

Dit is de eerste roman van deze auteur in dit artikel met complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Eric Corton en alles draait om Louis Koch. Vroeger kon hij nog wel eens diep in het glaasje kijken en nu hij geconfronteerd wordt met iemand die de verhaallijn in zijn meest recente film herkent, vraagt hij zich af of er meer achter het verhaal zit dan hij dacht toen hij de film op papier zette. Eigenlijk kan hij nu niet meer vertrouwen op zijn geheugen en dat komt samen in deze spannende roman, die vaak ook als thriller leest. Is Louis Koch wel wie hij dacht te zijn? Wij houden wel van het mysterie dat zich ontrafelt in Eric Corton’s eerste roman.

Wilde wereld; Afrikaanse verhalen

Als je voor de reportages van Serious Request zoveel drama en ellende hebt gezien, dan moet je dat een keer kwijt. Je wilt niet alleen delen wat goed is voor televisie, maar ook je persoonlijke verhalen kwijt. Dat is precies wat Eric Corton in ‘Wilde wereld’ doet. Hij neemt je mee naar een aantal momenten die voor hem persoonlijk ontzettend indrukwekkend zijn geweest. Het bijzondere aan dit boek vinden wij de combinatie van het slechte in de wereld en het goede in de mens dat samenkomt in een pakkende tekst dat op waarheid berust is. Eric Corton kan vanuit zijn ervaringen in oorlogsgebieden vertellen als geen ander.

Auto-biografie; een kofferbak vol levensverhalen

Wat gebeurt er als je gek bent op auto’s? Ze vormen een rode draad in je leven en spelen – bedoeld of onbedoeld – een unieke rol bij elke mijlpaal in je leven. Het boek doet je terugdenken aan de Amerikaanse films van vroeger, waarin je een stel voor het eerst ziet zoenen in een prachtige auto uit die tijd. Voor Eric Corton begon het niet met een Amerikaanse bolide, maar wel met een 2CV. En ondanks dat er aan een 2CV weinig Rock ’n Roll is, proef je dat wel terug in de rest van het boek waarin elke auto zijn eigen hoofdrol speelt. Wij vinden het een heerlijk boek om te lezen, omdat het herkenbaar is en je aan het denken zet over je eigen verleden met auto’s. Dit boek is volgens ons dan ook een waardevolle toevoeging aan deze tekst over de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Eric Corton.

Kortom

Heb je altijd al meer over het leven van Eric Corton willen weten? Denk je nog vaak terug aan de reportages van Serious Request waarin hij op locatie vertelde over wat er speelde en wil je wat meer weten over wat er achter de schermen gebeurde? Dan heb je in dit artikel over de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Eric Corton voldoende inspiratie kunnen halen voor de aanschaf van jouw volgende boek.