Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Wilbur Smith

De verhalen van auteur Wilbur Smith nemen je mee naar het buitenland. Dat kun je eigenlijk uit de titels in de complete bibliografie op volgorde al wel afleiden. Ook in onderstaande top 10 met de beste boeken van Wilbur Smith neemt hij je mee over de grenzen van het eigen land. Nieuwsgierig geworden naar de exotische oorden en andere culturen die hij als geen ander kent? Lees dan verder in de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Wilbur Smith.

Complete bibliografie op volgorde

  • Bekijk hier alle titels van Wilbur Smith.

Korte biografie over Wilbur Smith

Wilbur Smith was in 1933 geboren en is in 2021 overleden. Van oorsprong was hij accountant, maar toen zijn eerste verhaal meteen uitgekozen werd om verfilmd te worden, besloot hij het schrijversvak een kans te geven. Door zijn tijd in Afrika kon hij – met alle positieve en negatieve bijklanken – geweldig schrijven over het lokale leven. Zijn boeken zijn daarom ook in diverse talen uitgebracht.

Top 10 beste boeken van Wilbur Smith

Magiër

In dit eerste boek in de lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Wilbur Smith wil Taita met zijn magische krachten Egypte beschermen.

Courtney’s oorlog

Saffron en Gerhard delen de liefde, maar in hun leven staan ze haaks tegenover elkaar in oorlogstijd. Houdt de liefde stand of is de afstand te groot om ooit nog te overbruggen als ze de oorlog overleven?

Het koningsgraf

In ‘Het koningsgraf’ – de derde titel in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Wilbur Smith – gaan Royan en haar man op zoek naar een schat als hij wordt vermoord.

Farao

Taita heeft het in dit volgende boek geschopt tot beschermer en adviseur van de farao.

Het goud van Natal

De nummer vijf in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Wilbur Smith draait om de natuurlijke bronnen van de aarde en hoe deze geluk, maar ook verdriet brengen.

Moesson

Hal en zijn drie zonen gaan naar Afrika om het land tegen de piraten te beschermen. Overleven ze de reis en missie allevier?

De schreeuw van de strijder

In het volgende boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Wilbur Smith vertrekt Saffron met haar vader van Kenya naar Groot-Brittannië om een beter leven te creëren, maar dan breekt de oorlog uit.

Vallei der koningen

Tiata, Lostris en Tanus zijn absoluut geen gelijken in Egypte en toch strijden ze voor hetzelfde doel. Kunnen ze de oorlog in Egypte een halt toeroepen met hun acties?

De vloek van de hyena

Craig krijgt in Zimbabwe de rekening voor wat zijn ouders en grootouders voor schade hebben aangericht.

Blauwe horizon

‘Blauwe horizon’ is de laatste titel in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Wilbur Smith. Twee familieleden besluiten een stuk grond in Afrika te claimen en er daarom naartoe te reizen. De natuur en lokale bevolking hebben natuurlijk een onverwacht effect op deze reis.

Afsluiting

Wilbur Smith weet Afrika en de geschiedenis van het continent als geen ander tot leven te brengen in zijn boeken. Als dit je favoriete nieuwe genre wordt, zit je met deze auteur gebakken.