Op deze pagina krijg je alle informatie over Griet op de Beeck, startend met de complete bibliografie op volgorde met alle boeken en daardoor ook de nieuwste boeken van deze auteur. Vervolgens geven we een korte biografie over Griet op de Beeck en tot slot vind je de top 7 beste boeken van deze auteur, zodat je precies weet wat de mooiste en bekendste boeken zijn die je van haar kunt lezen. Ontdek jouw favoriete titels in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Griet op de Beeck.

Complete bibliografie op volgorde

  • Vele hemels boven de zevende; 2013
  • Kom hier dat ik u kus; 2014
  • Gij nu; 2016
  • Het beste wat we hebben; 2017
  • Gezien de feiten; 2018
  • Let op mijn woorden; 2019
  • Lou; 2019
  • Jij mag alles zijn; 2021

Korte biografie over Griet op de Beeck

De schrijfster wordt in 1973 in België geboren en schreef in 2013 haar eerste boek. Voor die tijd werkte ze in het theater en in de journalistiek. Ze heeft met haar boeken diverse nominaties voor prijzen op haar naam staan en er zijn zelfs boeken verfilmd of in het theater terecht gekomen. Wat kenmerkend is voor een aantal van haar werken, is het feit dat ze als klein kind door haar vader is misbruikt. Dit heeft voor best wat onrust in de media gezorgd, waarbij de een het voor haar opnam, terwijl de ander haar flink in de kou heeft laten staan.

Top 7 met de beste boeken van Griet op de Beeck

Jij mag alles zijn

De eerste titel in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Griet op de Beeck handelt over een negenjarig meisje dat Lexi heet. Ze probeert alles in haar leven goed te doen, precies zoals ze denkt dat haar omgeving dat van haar verwacht. Het verhaal brengt je terug naar hoe je als klein kind dacht dat de wereld eruit zag en hoe groter worden soms best lastig kan zijn voor een kind.

Kom hier dat ik u kus

Je leest over Mona op drie verschillende momenten in haar leven en ook in ‘Kom hier dat ik u kus’ gaat het over de relatie tussen ouders en kinderen en opgroeien. Mona worstelt als ze ouder wordt met alle dingen des levens, net als ieder ander. In dit boek vind je het eerlijke verhaal over hoe je niet altijd helemaal zelf bepaalt wat er van je wordt als je later groot zult zijn. Het levert herkenbare gevoelens op die voor sommigen misschien zelfs wat confronterend kunnen zijn.

Het beste wat we hebben

Hoe complex het leven kan zijn lees je in de volgende titel in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Griet op de Beeck. In ‘Het beste wat we hebben’ lees je over Lucas, die zich realiseert dat ‘denken’ en ‘voelen’ soms heel ver uit elkaar liggen en niet hetzelfde willen. Dat het leven niet alleen maar leuke kanten heeft, mag duidelijk zijn als je vaker boeken van Griet op de Beeck hebt gelezen. Dit boek sluit goed aan bij het thema dat deze auteur regelmatig gebruikt voor haar verhaallijnen, al gaat het bij ons nooit vervelen.

Vele hemels boven de zevende

Dit is het eerste boek dat Griet op de Beeck geschreven heeft en je merkt meteen de melancholie bij het lezen over de vijf hoofdrolspelers. Het leven is mooi, het leven is moeilijk, het leven is lastig en vaak pijnlijk; kortom: leven kost moeite en gaat niet vanzelf. Alle vijf de karakters worstelen hier op hun eigen manier mee, terwijl er ook een bepaalde band is.

Let op mijn woorden

Je krijgt als lezer een kijkje in het leven van Lise, die niet als tiener, maar ook niet als twintiger doorheeft waar het in het leven om zou moeten gaan. Ze vergelijkt haar leven met dat van anderen en probeert niet te mopperen, maar tegelijkertijd knaagt er iets aan haar. Ook dit boek van deze auteur hoort thuis in de top 7 in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Griet op de Beeck.

Gij nu

Heb jij je wel eens gevangen gevoeld in het leven dat je nu leidt? Dan zul je je wellicht ongemakkelijk voelen bij de levens van de vijftien mensen die in ‘Gij nu’ beschreven worden. Iedereen wil slagen in het leven, iedereen wil geluk en vriendschap en liefde. Je wilt nuttig zijn en gezien worden, maar je weet ook dat dat niet altijd is wat het leven je op een bepaald moment te bieden heeft. De worsteling die dit leven kan opleveren, is goed voelbaar in ‘Gij nu’.

Gezien de feiten

Het laatste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Griet op de Beeck gaat over een hele andere leeftijd dan bij haar eerdere boeken, waarbij jonge mensen en opgroeien vaker centraal stonden. Nu lees je over een vrouw van begin zeventig die zojuist haar man heeft begraven. Ze moet opnieuw leren leven, nu zonder de persoon die zolang in haar leven is geweest. Dit leven wil ze echter zelf vormgeven en niet laten beïnvloeden door alles en iedereen om haar heen met bepaalde verwachtingen. Lukt het haar om haar eigen plek op te eisen?

Tot slot

Je bent aan het einde gekomen van de top 7 in deze tekst over de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Griet op de Beeck. Wie graag over het echte leven leest en hoe dit invloed kan hebben op de mens, is volgens ons bij deze auteur aan het goede adres.