Op deze pagina krijg je alle informatie over Eckhart Tolle, beginnend met de complete bibliografie op volgorde met alle boeken en daardoor ook de nieuwste boeken van deze auteur. Vervolgens geven we een korte biografie over Eckhart Tolle en tot slot vind je de top 10 beste boeken van deze auteur, zodat je precies weet wat de mooiste en bekendste boeken zijn die je van hem kunt lezen. Lees voor alles met betrekking tot spirituele ontwikkeling verder in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Eckhart Tolle.

Complete bibliografie op volgorde

  • Practising The Power of Now; 2001
  • Stilness Speaks; 2003
  • The Power of Now; 2004
  • A New Earth; 2008
  • Oneness With All Life; 2009
  • Milton’s Secret; 2010
  • The Power of Now Journal; 2019

Korte biografie over Eckhart Tolle

Eckhart Tolle is schrijver van een van de best verkochte spirituele boeken: De kracht van het Nu. Hij is in 1948 geboren in Duitsland en heeft daarna ook nog in Spanje en Groot-Brittannië gewoond. Zijn schrijfprestaties waren al aardig bekend voordat Oprah Winfrey hem een podium in haar shows gaf, maar daarna is zijn bekendheid gigantisch toegenomen. Wie zijn verhaal kent, weet dat hij een tijd dakloos geweest is. Dat heeft hem voor een groot deel gevormd tot wie hij nu is en waarom hij op deze manier denkt en lessen in ‘tijd’ wil delen met iedereen die het wil horen.

Top 10 met Eckhart Tolle’s beste boeken

Een nieuwe aarde; de uitdaging van deze tijd

Misschien vind je de teksten van Eckhart Tolle soms wat zweverig, maar als je er goed doorheen kunt prikken, zul je merken dat zijn lessen over het ego zeer waardevol zijn. ‘Een nieuwe aarde’ mag in de lijst met complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Eckhart Tolle dan ook niet ontbreken. Veel van wat je doet komt voort uit dit ego dat alsmaar gelijk en zijn zin wil hebben, zelfs als je diep van binnen voelt dat je anders wilt. In dit boek vertelt Eckhart Tolle hoe je het ego los kunt laten en hoe de hele mensheid hiervan kan profiteren om de aarde weer een leuke plek om te leven te maken.

De stilte spreekt

In deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Eckhart Tolle misstaat ‘De stilte spreekt’ zeker niet. In de Westerse wereld ligt de focus in 99% van de tijd op denken, terwijl we als kind nog zo fijn intuïtief ‘zijn’. Dat intuïtieve word je echter al snel afgeleerd wanneer je ouder wordt en binnen het keurslijf van je sociale omgeving moet passen. ‘Zijn’ is waar Eckhart Tolle met dit boek weer naar terug wil. En hoe gemakkelijk is het dat je voor ‘zijn’ eigenlijk net helemaal niets nodig hebt dan stilte.

The Power of Now; A Guide to Spiritual Enlightenment

Dit is de Engelstalige versie van ‘De kracht van het nu’ en soms leest de taal waarin de schrijver schrijft en spreekt prettiger dan een vertaling. Heb je geen moeite met de Engelse taal? Dan zouden wij altijd de boek in zijn originele verschijningsvorm aanbevelen.

Practising The Power Of Now; Meditations, Exercises and Core Teaching

In dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Eckhart Tolle is een werkboek een goede aanvulling op de leesboeken. Wanneer je ‘The Power of Now’ hebt gelezen en concreet met de materie aan de slag wilt om je spirituele ontwikkeling vorm te geven, kan dit boek met allerlei oefeningen je helpen.

De kracht van het nu – Limited Edition

Het betreft hier een speciale editie die in beperkte oplage is uitgebracht, maar het origineel blijft natuurlijk ‘The Power of Now’.

De kracht van het nu in de praktijk; werkboek

Het oefenboek dat bij ‘De kracht van het nu’ hoort, is door Happinez gepubliceerd als pocketuitgave.

De kracht van het nu dagboek (journal)

Wie ook zelf wil schrijven in plaats van alleen maar lezen en oefeningen doen, kan met dit dagboek een goed begin maken. Het ziet er prachtig en is voorzien van stimulerende spreuken en mooie aquareltekeningen. Wij vinden dit een praktische toevoeging aan de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Eckhart Tolle.

Leven in helder bewustzijn

Eckhart Tolle is al meerdere keren in Nederland geweest en bij dit boek krijg je ook de dvd die hoort bij de lezing die Eckhart in 2013 in Rotterdam heeft gegeven. Je kunt deze lezing dus terugkijken en –luisteren en in het bijbehorende boek tref je allerlei rake woorden en veelzeggende foto’s.

Eckhart Tolle’s Findhorn Retraite; Stilte middenin de wereld

In deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Eckhart Tolle staan we ook graag stil bij de retraite die Eckhart Tolle in Schotland heeft gegeven. De lezing die tijdens de retraite heeft plaatsgevonden duurde maar liefst 4 uur en hij staat in zijn geheel op deze dvd. Erbij krijg je een boek met wederom de mooiste teksten die je ziel raken. Leuk weetje: de foto’s in dit boek heeft Eckhart Tolle zelf gemaakt.

Altijd in het nu; je huisdier als zenmeester

Eckhart Tolle weet duidelijk uit te leggen waarom je tijdens het wandelen met je hond je mobiele telefoon beter eens in je zak (of thuis) kunt laten. Een huisdier is namelijk het optimale ‘middel’ om in het hier en nu te leven en niet met gisteren of morgen bezig te zijn. Je huisdier – of het nou een hond, kat, schildpad of konijn is – kan namelijk niet anders dan je complete aandacht opeisen. Zelfs als je gisteren boos was op je hond, staat hij vanochtend bij het opstaan toch weer kwispelend op je te wachten. Niks is zo zen als een huisdier.

Tot slot

Dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Eckhart Tolle bevat diverse Engels- en Nederlandstalige titels. Er zitten leesboeken bij, maar ook oefenboeken of dagboeken waarin je zelf je gedachten en gevoelens kwijt kunt.