Volledige bibliografie

JaarTitel
2018Hippie
2016A Espiã
2014Adulterio
2012Manuscrito Encontrado em Accra
2011O Aleph
2008O Vencedor está Só
2007Vida: Citações selecionadas
2006A bruxa de Portobello
2006Ser como um rio que flui
2005Caminhos Recolhidos
2005O Zahir
2004E no sétimo dia
2004O Gênio e as Rosas
2003Onze Minutos
2001Histórias para pais, filhos e netos
2000O Demônio e a srta Prym
1998Palavras essenciais
1998Veronika decide morrer
1997Manual do guerreiro da luz
1997Letras do amor de um profeta
1996O Monte Cinco
1994Na margem do rio Piedra eu sentei e chorei
1994Maktub
1992As Valkírias
1991O Dom Supremo
1990Brida
1988O Alquimista
1987O Diário de um Mago
1986O Manual Prático do Vampirismo
1982Arquivos do Inferno

Het filosofische en spirituele werk van Paulo Coelho

Paulo Coelho (1947) is een Braziliaanse schrijver wier boeken gretig aftrek vinden over de hele wereld. Hij heeft 29 boeken op zijn naam staan die in ruim 170 landen worden uitgegeven en in meer dan 80 verschillende talen zijn vertaald. Coelho begon als songwriter en journalist, in 1987 wordt zijn eerste boek gepubliceerd. Een jaar later beleeft hij zijn internationale doorbraak met zijn tweede roman. Zijn filosofische en spirituele boeken gaan veelal over alles achter je laten, zoeken naar je lotsbestemming en worden wie je altijd al was.

De Alchemist

De jonge schaapherder Santiago speelt de hoofdrol in deze bestseller van Coelho. De jongen reist van Spanje naar Egypte, op zoek naar een schat uit zijn dromen. Onderweg heeft hij bijzondere ontmoetingen met diverse mensen die hem belangrijke levenslessen leren. De alchemist helpt Santiago uiteindelijk om zijn lotsbestemming te begrijpen en te vinden.

‘De Alchemist’ uit 1988 is het tweede boek van Coelho en zorgt voor zijn wereldwijde doorbraak. Het belandt op de eerste plaats op de bestsellerlijst in maar liefst 29 landen en er zijn meer dan 32 miljoen exemplaren verkocht. In mei 2015 stond het boek 350 weken achtereen op de New York Times-bestsellerlijst.

De Pelgrimstocht naar Santiago

Dit boek gaat over de reis naar Santiago de Compostella (Spanje) die de schrijver zelf maakte. Coelho maakte de reis op zoek naar kennis en wijsheid. De pelgrimstocht veranderde zijn leven en betekende de start van zijn succesvolle schrijverscarrière. De Pelgrimstocht naar Santiago gaat over het Christelijke geloof, maar ook over magie, mystiek en zelfontdekking.

De strijders van het licht

Een strijder van het licht is een persoon die het wonder van het leven begrijpt en bereid is te vechten voor alles waar hij in gelooft en voor staat. In het boek ‘De strijders van het licht’ vind je een bundeling van 133 levenswijsheden over lichtstrijders. Het zijn raadgevingen om het wonder van het leven te begrijpen en je te laten inzien dat je moet vechten voor je dromen. Volgens Coelho zijn we allen strijders.

De weg van de boog

Een jongen leert van de beste boogschutter van Japan, Tetsuya, de kunst van het boogschieten. Hij doelt dan vooral op hard werken, niet bang zijn om te falen en een gelukkiger mens worden. Aan de hand van de symbolische weg van de boog krijgt de jongen wijze levenslessen over moed, geduld en betekenisvol leven.

De beschermengel

Hoofpersoon Paulo lijdt onder een vloek en gaat daarom op zoek naar zijn beschermengel. Samen met zijn vrouw Chris maakt hij een spirituele reis van veertig dagen door de bloedhete Mojavewoestijn. Ze hopen vergeving voor hun verleden en hoop voor de toekomst te vinden.  In de woestijn ontmoeten ze een zoon van een magiër die hen opdraagt te zoeken naar Walkuren. Deze vrouwen rijden op motoren van plaats naar plaats om over engelen te vertellen. ‘De beschermengel’ is een licht autobiografische roman.

Manuscript uit Accra

Wanneer Jeruzalem in het jaar 1099 omsingeld is door kruisvaarders, krijgen de mensen binnen de stadsmuren antwoord op al hun levensvragen. De Kopt, een wijze, mysterieuze man beantwoord vragen over angsten en tegenslagen, maar ook over liefde, hoop en de toekomst. De vragenstellers en de lezer zullen ervaren dat het vooral de liefde en kennis zijn die we in onszelf dragen die bepalend zijn voor wie we zijn.

De winnaar staat alleen

De Russische miljonair Igor staat aan de top, maar zijn vrouw Ewa heeft hem verlaten. In Cannes probeert hij haar terug te winnen door middel van menselijke offers. Dit speelt tijdens het filmfestival in Cannes waar de superklasse uit de film- en modewereld bijeen komt. Deze mensen hebben het gemaakt en zijn bereid heel ver te gaan om hun roem en macht te kunnen behouden. Naast Igor maak je kennis met onder andere Yasmine, een succesvol foto model, de Amerikaanse actrice Gabriella en de modekoning Hamid die inmiddels een relatie heeft met Ewa, de ex-vrouw van Igor. Zullen zij hun status weten te behouden en tegen welke prijs?

Hippie

Tijdens de Nederlandse Summer of Love in 1970 leert de jonge Paulo in Amsterdam Karla kennen. Samen stappen ze in de Magic Bus die naar Nepal zal reizen. De bus is gevuld met interessante en kleurrijke figuren en de reis en de mensen zullen Paolo en Karla voor altijd veranderen.

Elf minuten

Maria, een jonge Braziliaanse vrouw, is teleurgesteld in de liefde. Ze wordt naar Genève gelokt om te werken als danseres in een nachtclub, maar komt ongewenst in de prostitutie terecht. Om het werk dragelijk te maken leert ze zichzelf aan geest en lichaam te scheiden. Totdat ze de schilder Ralf ontmoet die haar in haar hart weet te raken. In 2003 werden er vier miljoen exemplaren van ‘Elf minuten’ verkocht wat het de best verkochte roman wereldwijd maakte dat jaar.

Veronika besluit te sterven

Veronika woont in de hoofdstad van Slovenië en heeft het gevoel dat alle goede dingen in haar leven al gepasseerd zijn en dat het vanaf nu alleen maar slechter gaat worden. Daarom besluit ze een overdosis te nemen om haar leven te beëindigen. De zelfmoordpoging mislukt echter en ze ontwaakt in een psychiatrisch ziekenhuis. De overdosis heeft schade aan haar hart veroorzaakt en de verwachting is dat ze alsnog binnen een week zal komen te overlijden. Dit gegeven maakt dat Veronika, samen met drie medepatiënten, inziet dat ze toch heel graag wil leven. 

Overspel

De 31-jarige Linda heeft het op het eerste oog perfect voor elkaar. Ze heeft een liefdevol huwelijk, prachtige kinderen en een goede baan als journaliste. Ze vraagt zich echter af of dit het nu is, ziet de rest van haar leven er zo uit? Ze ervaart sleur en is diep van binnen doodongelukkig. Wanneer ze een parlementslid moet interviewen, blijkt dit een oude jeugdvriend te zijn. Ze stort zich vol passie in deze onmogelijke liefde en ervaart weer even een gelukkig gevoel. Maar dan begint haar schuldgevoel te knagen.

De heks van Portobello

Sherine wordt door een zigeunerin achtergelaten in een weeshuis in Roemenië. Ze wordt als baby geadopteerd en groeit op in Beiroet. Na het uitbreken van de oorlog vlucht het hele gezin naar Londen. Sherine raakt enorm geïnteresseerd in spiritualisme en religie en neemt de naam Athena aan, een verwijzing naar de Griekse godin van de wijsheid. Ze gaat op zoek naar haar eigen ik en haar biologische ouders. Tijdens deze zoektocht bekwaamt ze zich tot zieneres en spiritueel leider, maar dit brengt niet alleen verlichting. Het heeft ook een prijs.

De duivel en het meisje

Het kleine, rustige bergdorpje Visos wordt het toneel van een extreem experiment wanneer een vreemdeling arriveert. Hij is op zoek naar het antwoord op de vraag of de mens van nature goed of slecht is. Daarom heeft hij elf goudstaven verstopt in het dorp en vertelt aan Chantal, die in het plaatselijke hotel werkt, waar de goudstaven liggen. Zij mag één exemplaar houden, mits ze de overige dorpelingen vertelt dat zij de andere tien goudstaven mogen hebben. Maar dan wel onder de voorwaarde dat er binnen een week een inwoner van het dorp vermoord moet worden.

De spion

‘De spion’ is een historische roman over het leven van de van oorsprong Friese Margaretha Geertruida Zelle, wereldberoemd onder de naam Mata Hari. Mata Hari begint in Parijs haar carrière als exotische danseres en wordt de maîtresse van hooggeplaatste militairen en politici. Tijdens de Eerste Wereldoorlog wordt ze ingezet door zowel de Fransen als de Duitsers en uiteindelijk beschuldigd van dubbelspionage. Ze wordt schuldig bevonden en uiteindelijk geëxecuteerd.

Het boek is gebaseerd op ware feiten en bevat naast echte foto’s van Mata Hari ook originele correspondentie. Er is naast een Nederlandse tevens een uitgave in het Fries beschikbaar.

De Zahir

Een wereldberoemde schrijver vervreemd langzaam van zijn vrouw Esther, wanneer hij opgeslokt wordt door zijn werk en bijkomende verplichtingen. Op een dag besluit Esther om oorlogscorrespondent te worden, om zo te achterhalen waarom mensen ontevreden en ongelukkig zijn. Dan verdwijnt ze spoorloos en wordt de schrijver in eerste instantie verdacht iets met haar verdwijning te maken te hebben. Hij gaat naar haar op zoek en doorkruist daarvoor Frankrijk, Spanje en Kroatië tot hij in Centraal-Azië belandt.

Brida

Brida is een 21-jarige Ierse secretaresse die na het werk letterkunde studeert. Tijdens haar zoektocht naar de zin van het leven komt ze in contact met Wicca, een magiër. Hij leert haar ouwenoude heksenrituelen in de Traditie van de Maan. Brida krijgt inzicht op de macht van emoties en doet veel zelfkennis op onder begeleiding van Wicca.