Op deze pagina krijg je alle informatie over Anthony Bourdain, beginnend met de complete bibliografie op volgorde met alle boeken van deze auteur. Vervolgens geven we een korte biografie over Anthony Bourdain en tot slot vind je de top 10 beste boeken van deze (televisie)kok en auteur, zodat je precies weet wat de mooiste en bekendste boeken van deze auteur zijn die je kunt lezen.

Anthony Bourdain heeft veel mensen aan het denken gezet over culturen, eetgewoonten en reizen. Als auteur is zijn bibliografie op volgorde aardig gevuld met niet alleen kookboeken, maar ook reisverslagen en culinaire reisgidsen. Het was – gezien de interessante persoon en zijn kookkunsten – best lastig om een top 10 met beste boeken van Anthony Bourdain op te stellen. In onderstaand artikel een eerste poging. Bekijk de wereld door de ogen van een magnifieke chef-kok en wereldreiziger met deze review over de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Anthony Bourdain.

Mis de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Anthony Bourdain niet en verdiep je in zijn magische wereld van ingrediënten en fantastische gerechten die hij reizend over de wereld, met hier en daar ook een realistisch kijkje in de keuken.

Complete bibliografie op volgorde

 • Bone in the Throat; 2000
 • Gone Bamboo; 2000
 • A Cook’s Tour; 2002
 • The Bobby Gold Stories; 2004
 • Les Halles Cookbook; 2004
 • Kitchen Confidential; 2007
 • The Nasty Bits; 2007
 • No Reservations; 2007
 • The Best America Travel Writing; 2008
 • Typhoid Mary; 2010
 • Medium Raw; 2011
 • Get Jiro!; 2013
 • Appetites; 2016
 • Hungry Ghosts; 2018
 • The Complete Renal Diet Guide for Beginner; 2019
 • Anthony Bourdain Remembered; 2019
 • The Last Interview; 2019
 • The Power XL Air Fryer Pro Cookbook; 2021
 • World Travel; 2021
 • The Biography of Anthony Bourdain; 2021

Korte biografie Anthony Bourdain

Anthony Bourdain is in 1956 geboren in New York en heeft in 2018 in Frankrijk zelf een einde aan zijn leven gemaakt. Hij was een markant persoon en wilde de wereld laten zien wat er nog meer is behalve wat je dagelijks op tafel zet. Met zijn televisieprogramma’s heeft hij dit doel zeker bereikt, maar hij heeft ook diverse boeken geschreven die door de lezer gewaardeerd worden.

Hij is niet alleen bekend als chef-kok, want je kent hem waarschijnlijk als presentator van No Reservations waarin hij elk bekend en onbekend werelddeel aandeed om typische gerechten van een bekende stad of specifieke regio onder de aandacht van zijn publiek te brengen. Anthony Bourdain is twee keer getrouwd geweest, maar beide keren hebben de huwelijken het niet gered. Het vele afwezig zijn door de wereldreizen voor zijn televisieprogramma’s, maar ook het gebruik van drugs – waar hij overigens geen doekjes om wond – worden als reden voor het mislukken van de huwelijken genoemd. Anthony Bourdain heeft een dochter.

Top 10 met de beste boeken van Anthony Bourdain volgens onze redactie

Vlijmscherp; de beruchte keukenchef is terug. En hoe!

Oke, Keukenconfessies (of Kitchen Confidential zoals het boek oorspronkelijke uitgebracht is) was misschien het boek dat Anthony Bourdain onderscheiden heeft van alle andere chef-koks, maar dit boek mag er volgens ons ook wezen. Het blijft op zijn Anthony’s geschreven, met veel duisternis en kritische blikken naar de (kook)wereld. Toch vind je in ‘Vlijmscherp’ ook die kritische kanttekeningen die hij bij zijn eigen leven en ontwikkeling zet. Dit boek is een must voor iedere Anthony Bourdain fan en staat met recht boven aan de lijst in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Anthony Bourdain.

Wereldreizen

Je hebt reisgidsen zoals de Lonely Planet en reisgidsen van een heel ander kaliber, zoals deze van Anthony Bourdain. Als je ooi al eens iets van Bourdain gezien of gelezen hebt, dan weet je dat dit geen standaard reisgids is. Het gaat niet om de meest toeristische plekken waar je bij een al goed aangeschreven restaurant een gerecht eet waar het om bekend staat. Anthony Bourdain verlaat namelijk graag de drukte om op zoek te gaan naar de echte keuken van een land of gebied. Hij wil dat je écht proeft en dat maakt het boek ‘Wereldreizen’ een absolute aanrader. Je krijgt overigens niet alleen de meest authentieke locaties om te gaan eten, maar ook vervoer en accommodatie krijgt een plek in deze gids.

World Travel; An Irreverent Guide

Dit is de Engelstalige versie van boek nummer 2 in deze top 10 in het artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Anthony Bourdain. Wat ons opvalt, is dat een boek in het Engels toch anders leest. De broer van Anthony Bourdain heeft namelijk ook een plekje in dit boek gekregen en de humor die er vanaf spat kun je het beste in het Engels lezen om de waarde ervan niet verloren te laten gaan in de vertaling naar het Nederlands.

Anthony Bourdain’s Hungry Ghosts

Deze grafische roman is door Anthony Bourdain samen met Joel Rose geschreven. In het verhaal gaat een aantal spookachtige verhalen hand in hand met nieuwe recepten. Centraal staan Japanse tradities, waarbij een spel (het samurai spel van de 100 kaarsen) en eten de hoofdrol spelen.

Anthony Bourdain: The Last Interview; and Other Conversations

Wat wij prachtig aan dit boek vinden in de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Anthony Bourdain, is het karakter dat uitgelicht wordt. Anthony Bourdain was namelijk bijzonder intelligent en gevat, ook al probeerde hij dat vaak op televisie te verbergen. In dit boek lees je allerlei verhalen terug over gesprekken die plaats hebben gevonden tussen Anthony Bourdain in interviews met grote menigten, maar ook openhartige contacten met individuele bloggers.

Appetites; a Cookbook

Na een lange periode dat Anthony Bourdain geen kookboek meer heeft geschreven, verschijnt in 2016 dan eindelijk weer eens een boek waarmee je de keuken in wilt duiken om de recepten uit te proberen. Dit boek vinden wij niet alleen waardevol als kookboek, maar valt bij ons redactieteam vooral ook in de smaak vanwege het hoge gehalte aan vermaak en als je Anthony Bourdain een beetje kent, weet je al wat we hiermee bedoelen.

Kitchen Confidential; Insider’s Edition, Adventures in the Culinary Underbelly

In dit zevende boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Anthony Bourdain besluit Anthony Bourdain de geheimen die achter de keukendeur plaatsvinden prijs te geven. Van het eerste moment dat hij de keuken instapte en als afwasser te werk ging tot zijn werk als chef-kok in bekende restaurants, Anthony windt er geen doekjes om. Ook komen zijn persoonlijke leven aan bod, maar boven alles merk je tussen de regels door het unieke karakter door zijn humor en oprechtheid.

Anthony Bourdain Omnibus

Deze Engelstalige omnibus bevat niet alleen ‘Kitchen Confidential’, maar ook ‘A Cook’s Tour’. Je leest niet alleen over hoe het er werkelijk in sommige keukens aan toegaat, maar ook hoe gerechten tijdens zijn vele reizen op zijn bord zijn gekomen. Het gaat niet alleen om dat bord, maar ook de weg die voedsel af heeft gelegd. ‘A Cook’s Tour’ is volgens ons dan ook zeker niet voor de mensen met een zwakke maag.

Get Jiro!

Dit is de tweede grafische roman die Anthony Bourdain samen met Joel Rose schreef. De setting is nu Los Angeles en de hoofdrol is weggelegd voor sushi chef Jiro. Deze bijzondere chef kan het niet accepteren dat zijn klanten maar blijven vragen naar California rolls. Lees zelf maar wat er met deze klanten gebeurt.

Anthony Bourdain Remembered

Dit laatste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Anthony Bourdain is niet door Anthony Bourdain zelf geschreven, maar gaat wel over zijn leven. Het is een prachtig boek dat samengesteld is door CNN met hierin zijn mooiste foto’s, prachtigste quotes en meest dierbare herinneringen.

Top 10 volgens onze lezers

Kitchen confidential

Wil je de geheimen weten die achter de deur naar de keuken afspelen? Je leest het in dit eerste boek in het artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Anthony Bourdain.

Appetites

Met dit kookboek tref je Anthony Bourdain aan als hij als familieman gesetteld is en op een andere manier in de keuken staat.

Les Halles cookbook

Het volgende boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Anthony Bourdain is ‘Les Halles cookbook’. Les Halles is een Franse bistro in New York waar Anthony Bourdain gestart is.

World travel

Met deze reisgids van Anthony Bourdain kan het niet mis gaan. Je krijgt niet alleen advies over waar te gaan, waar te slapen, maar ook vooral waar te eten.

The power XL air fryer pro cookbook

Dit boek lijkt misschien een vreemde eend in de bijt in het artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Anthony Bourdain, maar hij heeft ook een kookboek voor de air fryer fan geschreven.

No reservations

‘No reservations’ vertelt op papier de verhalen die je in het gelijknamige televisieprogramma ziet, maar dan met unieke foto’s en andere leuke en soms bizarre informatie.

Medium raw

Anthony Bourdain vergelijkt de huidige restaurantwereld en hoe hij ooit gestart is in de keuken.

Gone bamboo

Nog een ander boek dan je misschien verwacht in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Anthony Bourdain is ‘Gone bamboo’. Dit is geen kookboek, maar wel een spannend boek waarin je iets van de levenservaring van de auteur terugleest.

Bobby Gold

Dit is weer een misdaadverhaal van Anthony Bourdain en in dit boek maak je kennis met Bobby (uit de titel), Eddie en Nicole.

Bone in the throat

Over de misdaden die zich in keukens af kunnen spelen lees je in het laatste boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Anthony Bourdain.

Tot slot

Wat hadden we nog graag meer gelezen van Anthony Bourdain. Hij weet zijn kennis als wereldreiziger en chef-kok op unieke wijze neer te zetten in zijn boeken die geen kookboeken zijn, al blijven die natuurlijk ook favoriet.

In deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Anthony Bourdain vind je een aantal bijzondere titels. Je leest alles over de markante schrijver van deze boeken en komt niet alleen meer te weten over eten, maar ook over de persoon zelf. Wat hadden we nog veel van hem willen horen, zien en lezen.