Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Carlos Ruiz Zafón

Wat is het jammer dat auteur Carlos Ruiz Zafón niet meer leeft en niet nog meer boeken kan schrijven. In dit artikel lees je niet alleen over het leven van de auteur, maar krijg je ook een makkelijke link naar de bibliografie op volgorde, zodat je geen enkel boek hoeft te missen. In de top 10 met beste boeken krijg je de absolute toppers te zien, waaronder ook de nieuwste of laatst gepubliceerde werken. Ontdek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Carlos Ruiz Zafón of deze Spaanse auteur ook op jouw lijstje met favoriete auteurs terecht komt.

Complete bibliografie op volgorde

  • Kijk hier naar een overzicht van de geschreven boeken.

Korte biografie over Carlos Ruiz Zafón

Carlos Ruiz Zafón werd in 1964 geboren en is in 2020 gestorven. Een groot deel van zijn leven bracht hij door in Barcelona, totdat hij naar de Verenigde Staten emigreerde. Carlos Ruiz Zafón heeft eerst in de reclamewereld gewerkt en daarna is hij als schrijver aan de slag gegaan. Zijn boeken blijken goed aan te slaan bij het grote publiek, want ze zijn maar liefst in meer dan 40 talen uitgebracht. Velen van zijn werken zijn genomineerd of hebben een prijs gewonnen.

Top 10 met de beste boeken van Carlos Ruiz Zafón

De schaduw van de wind

Daniel komt er in dit eerste boek in de lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Carlos Ruiz Zafón achter dat een boek verband lijkt te houden met van alles wat er zich in zijn leven afspeelt.

Het labyrint der geesten

De ontmoeting tussen Daniel en Alicia is niet toevallig, maar wat heeft zijn gestorven moeder en hara verdwenen politicus met elkaar te maken? Je leest het in deze spannende thriller in het artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Carlos Ruiz Zafón.

Stad der nevelen

In ‘Stad der nevelen’ gaat de auteur van deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Carlos Ruiz Zafón nog een laatste keer terug naar ‘Het kerkhof der vergeten boeken’. Nu betreft het echter een aantal verhalen die gebundeld zijn in dit allerlaatste werk van de auteur.

Het spel van de engel

David krijgt het boek ‘Lux Aeterna’ in handen dat geschreven is door Diego Marlasca. Deze laatste auteur is gestorven in het huis waar David nu woont. Blijft het bij deze ene overeenkomst tussen beide schrijvers? Of is er een ander spel dat gespeeld wordt?

De Nevelprins

De volgende titel in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Carlos Ruiz Zafón is weer een spannende: Max ontdekt tijdens een duiktocht dat een gezonken schip hetzelfde symbool bevat als de poort in de tuin van zijn ouders. Wat is het verband en krijgt hij de waarheid zonder kleerscheuren aan het licht gebracht?

De gevangene van de hemel

Wie van de stad Barcelona houdt en iets over de geschiedenis van deze metropool wil weten, kan prima uit de voeten met de volgende titel in dit aritkel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Carlos Ruiz Zafón.

Marina

Barcelona, 1980: Oscar verdwijnt met Marina, die hem iets heel ongewoons laat zien bij een kerkhof. Wanneer ze besluiten de dame die ze daar zien te volgen, komen ze in een wereld terecht die ze nog niet kenden. Pas zeven dagen later duikt Oscar weer op. Ook dit boek in de review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Carlos Ruiz Zafón neemt je weer mee naar een mysterieus Barcelona.

Het middernachtspaleis

De achtste titel in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Carlos Ruiz Zafón draait niet om Barcelona, maar Calcutta. Ben ontmoet Sheere op de laatste dag dat hij in het weeshuis verblijft. Ontmoeten ze elkaar per ongeluk? Of is er meer dan ze beiden kunnen vermoeden van invloed?

Septemberlichten

Wanneer de moeder van Irene nadat haar vader is gestorven besluit Parijs voor de kust van Normandië te verruilen, ontmoet ze daar Ismaël. Houdt hun prille liefde stand als een collega van Irene’s moeder vermoord wordt gevonden en alles naar de baas van haar moeder wijst?

Gaudí in Manhattan

Het laatste werk in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Carlos Ruiz Zafón is geen volledig boek, maar een korter verhaal. Miranda wordt als vertaler door Gaudí ingehuurd om mee naar een potentiële opdrachtgever in New York te gaan. Deze opdrachtgever is echter niet wat Gaudí had verwacht.

Tot slot

Alle titels in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Carlos Ruiz Zafón hebben een hoge mate van details, waardoor je als het ware meegevoerd wordt naar de plek en tijd waarin het verhaal zich afspeelde. Dat maakt de boeken van deze auteur volgens ons zo bijzonder.