Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Lydia Rood

Lydia Rood is een duizendpoot in de schrijfwereld, dat blijkt wel uit de korte biografie die je over haar leven kunt lezen. Er is amper een tak van de schrijversport waar ze niet actief betrokken bij is (geweest). Over haar boeken lees je alles in de link naar haar bibliografie op volgorde. Ben je op zoek naar de nieuwste titel die uit de vingers van Lydia Rood is gekomen? Check dan de lijst met de top 10 met beste boeken van deze talentvolle auteur. Ontdek jouw favoriete boek voor volwassenen of kinderen in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Lydia Rood.

Complete bibliografie op volgorde

  • Klik hier voor het volledige overzicht van het werk van Lydia Rood.

Korte biografie over Lydia Rood

Lydia Rood is in 1957 geboren. Ze ging aan de slag als eindredacteur bij de Volkskrant en heeft dit een tijdje gecombineerd met het schrijverschap. Later is ze gestopt bij de krant om zich volledig op haar schrijven te concentreren, maar ze bleef nog wel bijdragen leveren aan diverse kranten en tijdschriften. Lydia Rood heeft ontzettend veel kinderboeken geschreven, maar daar stopt het niet bij. Andere genres zijn: romans, thrillers, korte verhalen, non-fictie, erotische verhalen en theaterstukken. Het is dan ook niet vreemd dat Lydia Rood diverse prijzen en nominaties op haar naam heeft staan.

Top 10 met de beste boeken van Lydia Rood

Hartfalen

Het eerste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Lydia Rood is ‘Hartfalen’. Het verhaal speelt zich af op de Veluwe en een houten huis speelt de hoofdrol.

Sprong in de leegte

Het tweede boek dat je tegenkomt op de lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Lydia Rood is geschikt voor kinderen van 14 tot 17 jaar. Cornelie is slimmer dan de rest van haar klasgenoten op school en vindt daarom weinig aansluiting. Als er iets ergs gebeurt, legt ze de schuld bij zichzelf en gaat ze er vandoor. Kan iemand haar nog helpen?

Mond vol dons

Dit boek is bedoeld voor kinderen van 12 tot 15 jaar. Soof en Marian zijn beste vriendinnen en als Soof verdwijnt, gaat Marian dan ook naar haar op zoek. Het hoofdthema ‘opgroeien’ van dit boek past goed in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Lydia Rood.

Het boek Job

‘Het boek Job’ is anders dan de andere titels in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Lydia Rood. Het is een beschrijving van het leven van de broer van de auteur die autisme heeft en de worstelingen die dit met zich meebrengt, overigens meer voor de directe omgeving dan voor de broer zelf.

Justins rivaal

Justin en Danilo zijn aartsrivalen op school, maar dan komt Justin achter een geheim van Danilo en blijken de twee meer met elkaar gemeen te hebben dan je kunt vermoeden. Het boek is geschikt voor kinderen van 8 en 9 jaar.

Sammy of Samir?

Dit is het tweede boek voor de doelgroep van 13 tot 16 jaar in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Lydia Rood. Sammy schrijft in de schoolkrant, maar zijn echte naam is eigenlijk Samir. Wat gebeurt er op school als zijn geheim ontdekt wordt?

Sabahs ware gezicht

Sabah wordt ouder en begint te ontdekken dat ze een eigen mening en eigen wil heeft. Zal haar vader dit accepteren als hij haar mee naar Turkije wil nemen? Dit boek is geschreven voor de leeftijd 13 tot 16 jaar.

Roosmarijn kan alles

‘Roosmarijn kan alles’ – de nummer acht in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Lydia Rood – is geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Je leest over Roosmarijn die steeds meer kan als ze ouder wordt.

Louter lust

Hoewel de auteur meerdere erotische boeken geschreven heeft, is dit de enige in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Lydia Rood. Het boek bevat meer dan 10 verhalen die speciaal voor vrouwen geschreven zijn.

Ridders van Rosande

Jorinde woont op een slot en rijdt goed paard. Als haar broers er als ridders op uittrekken, wil zij met hen mee. Dit mag ze niet van haar vader en daarom ontsnapt ze ’s nachts stiekem met haar paard. De laatste titel in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Lydia Rood is geschikt voor kinderen van 12 tot 15 jaar.

Kortom

Je kunt niet anders dan waardering hebben voor de boeken en dan vooral de diversiteit aan genres. De variatie in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Lydia Rood is dan ook een perfecte weergave van het repertoire van de auteur.