Op deze pagina zul jij de belangrijkste informatie vinden over de Baantjer boeken. We hebben allerlei aspecten van de Baantjer boeken in een overzicht geplaatst, zodat je eenvoudig alles door kunt lezen. Ten eerste vind je hier de bibliografie van de auteur van alle Baantjer boeken, namelijk Appie Baantjer.  Tevens is zijn gehele oeuvre op alfabetische volgorde geplaatst zodat je op een logische wijze al zijn werken kunt bekijken. Vervolgens tref je de korte biografie aan van Appie Baantjer. Hier leer je over de belangrijkste levensgebeurtenissen die hem inspireerden tot het schrijven van zijn werken. Tot slot hebben we de beste 10 Baantjer boeken uitgezocht zodat je door de bomen weer het bos kunt zien.

Bibliografie van de Baantjer boeken

De Cock en ’t wassend kwaad, (1995)
De Cock en danse macabre, (1991)
De Cock en de blijde Bacchus, (2001)
De Cock en de bloedwraak, (1989)
De Cock en de broeders van de haat, (2005)
De Cock en de broeders van de zachte dood, (1979)
De Cock en de dansende dood,(1974)
De Cock en de dartele weduwe,(2006)
De Cock en de dode harlekijn,(1968)
De Cock en de dode meesters, (1994)
De Cock en de dode minnaars,(1986)
De Cock en de dode tempeliers, (2001)
De Cock en de dood in antiek, (1999)
De Cock en de dood in gebed, (2008)
De Cock en de dood van de Helende Meesters, (2002)
De Cock en de dood van een clown, (1984)
De Cock en de dood van een kunstenaar, (2005)
De Cock en de dood van een profeet, (1993)
De Cock en de dwaze maagden, (2000)
De Cock en de ganzen van de dood, (1983)
De Cock en de gebrandmerkte doden, (2004)
De Cock en de geur van rottend hout, (1996)
De Cock en de moord in de hondsdagen, (2008)
De Cock en de moord in extase, (1982)
De Cock en de moord in seance, (1981)
De Cock en de moord op Anna Bentveld, (1967)
De Cock en de naakte juffer, (1978)
De Cock en de onsterfelijke dood, (1998)
De Cock en de ontgoochelde dode, (1970)
De Cock en de ontluisterende dood, (1991)
De Cock en de romance in moord, (1972)
De Cock en de sluimerende dood, (1994)
De Cock en de smekende dood, (1982)
De Cock en de stervende wandelaar, (1972)
De Cock en de treurende kater, (1969)
De Cock en de wortel van het kwaad, (2007)
De Cock en de wurger op zondag, (1965)
De Cock en de zorgvuldige moordenaar, (1971)
De Cock en dood door hamerslag, (2000)
De Cock en een deal met de duivel, (1999)
De Cock en een dodelijk rendez-vous, (1997)
De Cock en een dodelijke dreiging, (1988)
De Cock en een duivels complot, (1991)
De Cock en een recept voor moord, (2007)
De Cock en een strop voor Bobby, (1964)
De Cock en een variant op moord, (1984)
De Cock en een veld papavers, (2004)
De Cock en geen excuus voor moord, (2003)
De Cock en het dodelijk akkoord, (1980)
De Cock en het duel in de nacht, (1992)
De Cock en het lijk aan de kerkmuur, (1973)
De Cock en het lijk in de kerstnacht, (1965)
De Cock en het lijk op drift, (1998)
De Cock en het lijk op retour, (1987)
De Cock en het masker van de dood, (1987)
De Cock en het roodzijden nachthemd, (1995)
De Cock en het sombere naakt, (1967)
De Cock en kogels voor een bruid, (1993)
De Cock en moord à la carte, (1990)
De Cock en moord bij maanlicht, (1996)
De Cock en moord eerste klasse, (1989)
De Cock en moord in beeld, (1990)
De Cock en moord in brons, (1988)
De Cock en moord in reclame, (2003)
De Cock en moord in triplo, (2006)
De Cock en moord op bestelling, (2002)
De Cock en moord op de Bloedberg, (1985)
De Cock en moord op melodie, (1983)
De Cock en moord op termijn, (1985)
De Cock en tranen aan de Leie, (1997)

Biografie van Appie Baantjer

Appie Baantjer werd in 1923 geboren in Urk. Na de Tweede Wereldoorlog werd hij aangenomen bij de Amsterdamse politie. Hij trouwde in 1953, waarna hij een jaar later besloot om zich te laten omscholen tot rechercheur. Uiteindelijk zou hij 28 jaar lang dit werk blijven doen. In 1963 schreef hij zijn eerste boek over zijn meest bekende personage, namelijk de Cock. Uiteindelijk heeft Appie Baantjer 70 boeken geschreven, waarvan ze in totaal 7 miljoen keer zijn verkocht. Appie Baantjer overleed in het jaar 2010.

Top 10 beste Baantjer boeken

Met ruim 70 Baantjer boeken is het lastig om te kiezen welke het lezen waard zijn. Daarom vind je hieronder de 10 beste Baantjer boeken die wij zeker aanraden om te lezen.

De Cock en de ontluisterende dood

Op een parkeerplaats in Amsterdam wordt een lijk van een leraar gevonden. Dit is vreemd, maar niet buitengewoon. Maar wanneer kort daarna een tweede leraar dood wordt gevonden op een identieke plek, wordt er alarm geslagen. Helemaal als blijkt dat in Friesland een identieke moord heeft plaatsgevonden. Het lijkt alsof er een seriemoordenaar actief is. Of is kopieert iemand anders de daden van het originele monster? De politie besluit om alles op alles te zetten om deze zaak op te lossen, en met de hulp van De Cock worden hun kans in ieder geval vergroot.

De Cock en de dood van een profeet

Een theologiestudent die nooit zijn heeft afgemaakt wordt door een onbekend iemand vermoordt. De politie zoekt naar potentiële daders met motieven, maar het slachtoffer lijkt geen enkele vijand te hebben. Sterker nog, hij heeft alleen maar kansarme jongeren geprobeerd te helpen hun leven te beteren. Met een zaak die vast lijkt te lopen wordt het tijd om de hulp van De Cock nogmaals in te roepen en dit mysterie op te lossen.

De Cock en de zorgvuldige moordenaar

In Amsterdam wordt het dode lichaam van een jonge vrouw gevonden in een smal en slecht verlicht steegje. Nog opvallender is echter wat ze draagt. Met een bontmantel en een dure leren tas draaide het motief van de dader in ieder geval niet om geld. De Cock en zijn assistent Dick Vledder proberen dit raadsel op te lossen. Waarom is het lichaam immers verkrampt? Met hun doorzettingsvermogen en slim speurwerk zullen ze alles eraan doen om te dader op te pakken en het geheim van deze vrouw te ontdekken.

De Cock en moord eerste klasse

De trein hoort een plek te zijn waar men zich veilig kan voelen en tot rust kan komen. Maar dit beeld wordt enigszins verstoord wanneer er een moord wordt gepleegd in een eersteklas coupé op een jonge vrouw. Het lijkt het begin van te zijn van een angstige periode, want geen enkele jonge vrouw is meer veilig als er meerdere identieke moorden worden gepleegd. Het is voor de lokale politie een raadsel hoe de dader zonder getuigen aan het werk is gegaan. De Cock en zijn assistent nemen de zaak aan en proberen te ontdekken hoe de dader opereert en waar hij de volgende keer toeslaat…

De Cock en de dansende dood

Op een dag als geen ander krijgt De Cock een raar verzoek binnen van een lang en zwartharig meisje zonder schoenen. Ze vraagt hem namelijk om een graf voor haar vriendin Colette te regelen. Colette, een heroïne verslaafde junkie,  blijkt namelijk al 2 dagen dood in een kraakpand te liggen. De Cock raakt meteen gealarmeerd, helemaal als hij een klein blond jongetje vindt in een doos naast Colette. Het lijkt het begin te zijn van een duistere reis waar afpersing en verslaving het minste zijn waar De Cock zich zorgen om moet maken…

De Cock en de stervende wandelaar

Het lijkt een nacht als geen ander te zijn in Amsterdam. Een student heeft het iets te leuk gehad en een wat teveel alcohol  gedronken. Wegens zijn dronkenschap besluit de politie hem op te sluiten voor de nacht zodat hij de ochtend die volgt sober naar huis kan. Maar wanneer de politie hem uit zijn cel wil laten, treffen ze zijn dode lichaam aan. De kans is klein dat de alcohol van gisteren de boosdoener was, en men vermoedt dat er kwade opzet in het spel is. Gelukkig is De Cock beschikbaar voor deze zaak, en gaat hij dit raadsel hoe dan ook oplossen.

De Cock en de moord in extase

De rechercheurs in Amsterdam hebben hun handen al vol wanneer er een overval op een geldtransportwagen wordt gepleegd en de chauffeur wordt vermoord. De Cock is na iets meer dan een uur al aanwezig op de plaats delict, waar ooggetuigen vertellen dat de overvaller speciaal terugkwam om de chauffeur met 2 schoten te vermoorden. Daarnaast blijkt het geldtransportwagen over een extra groot bedrag te beschikken dan gewoonlijk. De Cock vermoedt dat dit geen toeval is. Is dit het begin van een hebzuchtige jacht op geld, met meer slachtoffers als gevolg? Het wordt een race tegen de tijd als De Cock zoveel mogelijk levens wil redden.

De Cock en de romance in moord

Een jonge inbreker wordt verdacht van de moord op een verpleegster, maar De Cock vermoedt dat de werkelijkheid anders ligt. Maar de zaak wordt bemoeilijkt als niemand een motief blijkt te hebben om de verpleegster wat aan te doen, en als de inbreker ook nog eens uit de gevangenis ontsnapt zijn alle poppen aan het dansen. Lukt het De Cock om de ware dader te vinden? Of blijkt het toch de inbreker te zijn?

De Cock en het dodelijk akkoord

De dochter van De Cocks beste vriend wordt verdacht van moord, waardoor hij besluit om hem en zijn dochter te helpen met hun zaak. Maar hij had nooit verwacht dat dit het begin zou zijn van een complot dat duistere kanten kent. De Cock wordt geforceerd om de waarheid te achterhalen, hoeveel omwegen dat ook kent en met een onverwachte ontknoping tot gevolg.

De Cock en de ontgoochelde dode

Het lijk van een jonge man wordt uit het water van de Brouwersgracht gevist, maar het meest opvallende is wellicht wel de wond aan zijn hoofd. De Cock en diens assistent krijgen een slecht voorgevoel hierover, want het slachtoffer blijkt na de autopsie inderdaad te zijn vermoord. Er is dus werk aan de winkel voor de Cock, en de oplossing van deze zaak zal alleen nog meer vragen oproepen…