Op deze pagina krijg je alle informatie over Jord Althuizen, beginnend met de complete bibliografie op volgorde met alle boeken en daardoor ook de nieuwste boeken van de auteur. Vervolgens geven we een korte biografie over Jord Althuizen en tot slot vind je de top 10 beste boeken van deze auteur, zodat je precies weet wat de mooiste en bekendste boeken van hem zijn die je kunt lezen. Dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jord Althuizen zal de smaakpapillen in je mond flink aan het werk zetten. Nu maar snel hopen op goed weer, zodat je wat van de recepten in zijn boeken kunt gaan uitproberen.

Complete bibliografie op volgorde

 • Smokey Goodness; 2016
 • Smokey Goodness 2: 2017
 • Black Smoke; BBQ, Booze & Attitude; 2018
 • Smokey Goodness 3; 2018
 • Smokey Goodness Winter BBQ; 2018
 • Smokey Goodness No Worries BBQ; 2019
 • Smokey Goodness Burgers & BBQ bites; 2020
 • Smokey Goodness Summertime BBQ; 2020
 • Smokey Goodness BBQ Feast on Fire; 2020
 • Smokey Goodness Lowlands BBQ; 2021
 • Black Smoke 2; 2021
 • Smokey Goodness Brand New BBQ; 2022

Korte biografie over Jord Althuizen

Jord Althuizen is in 1981 geboren en na het afronden van zijn studie aan de Hoge Hotelschool, start zijn culinaire avontuur pas echt. De BBQ is zijn favoriete hulpmiddel om de lekkerste gerechten op tafel te zetten en mensen immens te laten genieten. Dat je meer met een BBQ kunt doen dan alleen een spare ribje grillen, blijkt wel uit de diverse boeken die Jord Althuizen uitgebracht heeft. Daarnaast is Jord Althuizen eigenaar van een aantal restaurants. De boeken zijn overigens in diverse talen verkrijgbaar en dat toont wel aan hoe populair zijn BBQ-boeken zijn.

Top 10 beste boeken van Jord Althuizen

Smokey Goodness No Worries BBQ

‘No Worries’ is een typische uitspraak die je vaak van Australiërs hoort en in een ‘No Worries BBQ-boek’ staat het grillen geheel in het teken van de relaxte houding van deze nationaliteit. Ontdek ongecompliceerde gerechten van de ‘barbi’ vol van smaak en probeer eens ander vlees dan een kipsateetje of doodnormale runderhamburger.

Smokey Goodness Burgers & BBQ Bites

Het tweede boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jord Althuizen staat niet in het teken van Australië, maar brengt je naar de Verenigde Staten en wat ze daar voor toverkunsten met de BBQ verrichten. Van foodtrucks die BBQ flavours gebruiken, tot de bekende deli’s met hun heerlijkheden en nog veel meer. Je vindt het in ‘Burgers & BBQ Bites’.

Smokey Goodness; het ultieme BBQ boek

Kun je als Nederlander prijzen winnen met een kookboek dat geheel in het teken staat van barbecueën? Ja, Jord Althuizen heeft het in 2016 gepresteerd met dit boek. Je merkt aan alles dat dit kookboek door een absolute kenner is samengesteld en treft er de lekkerste gerechten aan. Met een paar dagen goed weer in het vooruitzicht – of een BBQ onder een overkapping en een dikke jas aan – kun je het hele boek uitproberen.

Smokey Goodness 2; het next level barbecueboek

In dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jord Althuizen kan een tweede deel van een bestseller natuurlijk niet uitblijven. Daarom is er ‘Smokey Goodness 2’. Deze keer zit er meer pit in de gerechten die van de BBQ komen, want de culinaire BBQ-liefhebber is afgereisd naar Zuid-Amerika. Met verschillende manieren van barbecueen zal menigeen zijn tuin in willen lopen om te passen en meten of de ideeën van Jort Altuizen er mogelijk zijn.

Smokey Goodness 3; het bigger, better BBQ boek

In deel 3 van Smokey Goodness reizen we weer af naar het zuidelijk halfrond, maar nu naar Zuid-Afrika. De ‘braai’ – zoals de BBQ in dit land genoemd wordt – is ideaal voor de gerechten die Jord in dit boek heeft uitgewerkt. En voor de zoetekauwen onder zijn lezers zijn er zelfs desserts en niet alleen maar vleesgerechten. Dat belooft veel lekkers.

Smokey Goodness Winter BBQ

Barbecueën alleen iets voor in de zomer met warme temperaturen? Welnee. Het volgende boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jord Althuizen bewijst namelijk het tegendeel. Er staan zelfs recepten in die je met de kerst op tafel wilt zetten. Met een beetje voorbereiding – en daar helpt de auteur je ook bij – wordt in de winter grillen zelfs een aangename bezigheid. Waarom zou je altijd alleen maar op die ene mooie zomerse dag in Nederland wachten als je in elk jaargetijde kunt barbecueën?

Black Smoke; BBQ, Booze & Attitude

De titel zegt al genoeg: dit kookboek gaat niet alleen over gerechten van de BBQ, maar ook over wat je voor heerlijks kunt drinken als je aan het barbecueën bent. Alle ervaring van deze BBQ-legende is verwerkt in een heerlijk boek waarbij je soms twijfelt wat je er nu weer uit zult maken. Er staat zoveel lekkers in…

Smokey Goodness BBQ Feast on Fire

Het ‘feast’ in de titel van dit boek verwijst naar de speciale momenten die er in ieders leven zijn en waarbij de BBQ de aangewezen tool is om speciale gerechten op tafel te toveren. Je kunt van elk moment natuurlijk een feestje maken en dat bewijst dit boek maar weer in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jord Althuizen.

Smokey Goodness Lowlands BBQ; het ultieme BB-handboek voor NL en BE

Dat je niet ver hoeft te gaan om iets lekkers op de BBQ te maken, ontdek je in dit kookboek dat speciaal gericht is op de Nederlandse en Belgische markt. Er zijn zoveel heerlijke basisproducten waar je op de BBQ iets bijzonders mee kunt doen en dat wil Jord Althuizen in ‘Smokey Goodness Lowlands BBQ’ maar al te graag aan je tonen.

Smokey Goodness Brand New BBQ; oude tradities & nieuwe smaken

Dit laatste boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jord Althuizen moet wanneer dit artikel geschreven wordt nog uitkomen, maar je weet al dat de trend van bestsellers doorgezet zal worden. De auteur gaat terug naar de Verenigde Staten en laat je een aantal ‘gouwe ouwe’, maar ook een aantal recepten met nieuwe smaken proeven.

Afsluiting

Zeg nou eens eerlijk: met welk boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Jord Althuizen begin je als je je BBQ-kwaliteiten wilt uitbreiden? Ga je voor de smaken uit je directe omgeving of durf je toch wat exotischere smaken aan? Je zult geen spijt hebben van de aanschaf van elk boek uit deze top 10. Dat is een ding dat zeker is.