Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Cesar Milan

De naam Cesar Milan zal je niet onbekend in de oren klinken. Hij is een expert op het gebied van het rehabiliteren van honden en het trainen van hun baasjes. Want zoals Cesar zelf zegt: het ligt vaker aan de mens dan aan de hond zelf. In de bibliografie op volgorde zie je alle boeken die Cesar Milan uitgebracht heeft. Je vindt ze samengevat in de top 7 met beste boeken. Lees een – of meer – van de boeken in deze lijst met de complete bibliografie op volgorde, de nieuwste & beste boeken van Cesar Millan om je leven als baasje prettiger te maken en de band met je hond op een goed niveau te brengen. Zorg ervoor dat je een goede leider van je hond wordt, zodat je het meeste plezier samen kunt beleven.

Complete bibliografie op volgorde

  • Cesar’s Way: the natural, everyday guide to understanding and correcting common dog problems; 2007
  • Be the pack leader: use Cesar’s Way to transform your dog… and your life; 2007
  • A member of the family: Cesar Millans guide to a lifetime of fulfillment with your dog; 2008
  • How to raise the perfect dog: through puppyhood and beyond; 2009
  • Cesar’s Rules: your way to train a well-behaved dog; 2010
  • Cesar Millan’s short guide to a happy dog: 98 essential tips and techniques; 2013
  • Cesar Millan’s lessons from the pack: stories of the dogs who changed my life; 2017

Korte biografie over Cesar Milan

Cesar Millan is in 1969 geboren in Mexico en woont nu in de Verenigde Staten. Hij is bekend van televisie – The Dog Whisperer – en zijn DPC (Dog Psychology Center) in de staat Californië. Met zijn stichting steunt hij diverse dierenasielen. Al jong bleek dat Cesar Millan goed was met honden. Het is dan ook niet vreemd dat hij van zijn kennis en ervaring zijn beroep heeft gemaakt.

Top 7 beste boeken van Cesar Milan

Cesar’s Way

Je start dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Cesar Millan met zijn boek ‘Cesar’s Way’. Hierin worden de meest voorkomende problematieken met honden besproken en hoe je deze aan kunt pakken.

Be the pack leader

Een hond heeft een leider nodig, maar je weet niet altijd hoe je deze leider kunt zijn. Met ‘Be the pack leader’ krijg je een stukje hondenpsychologie, maar ook de handvatten om je leiderschap te ontwikkelen.

Lessons from the pack

De derde titel in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Cesar Millan gaat om alle ervaring die de hondenexpert heeft opgedaan in zijn leven en welke acht essentiële lessen hij hieruit geleerd heeft.

How to raise the perfect dog

Het opvoeden van je hond begint op de het allereerste moment dat je hem ophaalt bij de fokker of een andere plek. Ontdek hoe je je hond – en dus jezelf of je gezin – de beste start kunt geven; van zindelijk maken en welke voeding te geven in elke levensfase, tot naar de dierenarts gaan voor inentingen en grenzen leren stellen.

Short guide to a happy dog

Het boek ‘Cesar Milan’s Short guide to a happy dog’ – de nummer vijf in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Cesar Millan – is erop gericht om je voor te lichten over het zijn van een goede hondenbaas. Hij legt de psychologie van de hond aan je uit en hoe je bepaald gedrag tijdig kunt herkennen en corrigeren.

Cesar’s Rules

Niet elke hond is hetzelfde, maar de basis van de band met je hond is wel gebaseerd op bepaalde principes. Deze principes legt de hondenkenner aan je uit en daarnaast bespreekt hij problemen die hij vaak in zijn ervaring van de afgelopen jaren heeft gezien. Hoe je die oplost, lees je in het boek.

A member of the family

Wat het laatste boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Cesar Millan duidelijk maakt, is dat je hond een dier is, ook al voelt het vaak voor je alsof het een lid van je gezin is. Hoe je je huisdier goed laat integreren met de leden en het ritme van jouw gezin, ontdek je in ‘A member of the family’.

Tot slot

Het is goed om te weten dat de meeste titels in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Cesar Millan ook in het Nederlands vertaald zijn. Wie zijn programma’s op televisie echter regelmatig gezien heeft, weet de basisprincipes van zijn aanpak met honden en kan ook prima uit de voeten met de Engelstalige boeken.