Volledige bibliografie

The Grant County series

 • Blindsighted (2001)
 • Kisscut (2002)
 • A Faint Cold Fear (2003)
 • Indelible (2004)
 • Faithless, (2005)
 • Beyond Reach (2007), Skin Privilege (UK title)

The Will Trent series

 • Triptych (2006)
 • Fractured (2008)
 • Undone (2009), Genesis (UK/Australia title)
 • Broken (2010)
 • Fallen (2011)
 • Snatched (2012, ebook novella)
 • Criminal (2012)
 • Busted (2013, ebook novella)
 • Unseen (2013)
 • The Kept Woman (2016)
 • The Last Widow (2019)
 • The Silent Wife (2020)

Andere boeken

 • Like A Charm (2004; editor)
 • Martin Misunderstood (2008)
 • Thorn in My Side (2011; ebook novella)
 • Cop Town (2014)
 • Blonde Hair, Blue Eyes (2015) (novella) (prequel to Pretty Girls)
 • Pretty Girls (2015)
 • Last Breath (2017) (novella) (prequel to The Good Daughter)
 • The Good Daughter (2017)
 • Pieces of Her (2018)
 • False Witness (2021)

Het beste van Karin Slaughter

Karin Slaughter (1971) is een Amerikaanse thrillerschrijfster uit Atlanta. Haar boeken zijn veelal gebaseerd op waargebeurde misdaden waarbij geweld tegen vrouwen vaak een prominente rol speelt. De spannende thrillers zijn in 28 landen uitgegeven en leverden haar de titel ‘Queen of Crime’ op. In Nederland verkocht ze ruim twee miljoen exemplaren van haar boeken. Slaughters romans zijn meermaals genomineerd voor de Edgar Allan Poe Award, de CWA Ian Fleming Steel Dagger en de CWA New Blood Dagger.

De Grant County-, de Atlanta- en de Georgia reeks

De boeken van Karin Slaughter zijn in te delen in een drietal reeksen. De eerste is de Grant County reeks, waarin kinderarts en lijkschouwer Sara Linton steevast de hoofdrol speelt. In de Atlanta reeks is politieman Will Trent het sleutelfiguur en in de laatste Georgia reeks ontmoeten Sara en Will elkaar en bundelen ze hun krachten.

Gespleten

Wanneer Andrea Cooper met haar moeder Laura van een lunch buiten de deur geniet, worden zij en de andere gasten plots onder vuur genomen. Tot haar grote verbazing weet haar moeder moedig en kalm de schutter te overmeesteren en te doden. Langzaam komt er informatie boven over het dubbelleven dat haar moeder al tientallen jaren leidt. Ze heeft gelogen over haar verleden en er zijn mensen die haar naar het leven staan.

Mooie meisjes

De vermissing van de zestienjarige Anna Kilpatrick maakt veel los bij Claire Scott die twintig jaar eerder de verdwijning van haar eigen zusje meemaakte. Nadat ook nog haar man Paul komt te overlijden, ontdekt Claire akelige dingen over hem en gaat ze samen met haar andere zus Lydia graven in het verleden, waardoor ze in een gevaarlijke situatie belanden.

Goede dochter

Charlie en Sam zijn twee zussen die elkaar jaren niet hebben gezien en uit elkaar zijn gegroeid. Ze komen gedwongen weer bij elkaar wanneer hun vader opgenomen wordt in het ziekenhuis na te zijn neergestoken. Het verleden komt weer naar boven, 28 jaar geleden werd hun moeder in hun aanwezigheid vermoord. Heeft de huidige aanslag op hun vader met die gebeurtenis te maken?

Nachtschade

In het saaie stadje Grant County wordt de jonge lerares Sybil verkracht en vermoord. Lijkschouwer Sara Linton en haar ex-man politiecommissaris Jeffrey Tolliver moeten samenwerken om de ogenschijnlijke rituele moord op te lossen. Ook de tweelingzus van het slachtoffer doet haar eigen onderzoek en al snel wordt er een tweede slachtoffer aangetroffen.

Zoenoffer

Wanneer een dertienjarig meisje met een wapen door het lint gaat, ziet politiecommissaris Jeffrey Tolliver geen andere keus dan haar neer te schieten. Tijdens de lijkschouwing van haar lichaam ontdekt Sara Linton tekenen van misbruik en zelfverminking. Sara en Jeffrey proberen samen de zaak op te lossen. Ze worden geholpen door rechercheur Lena Adams die te betrokken raakt bij een jongen die weleens alle antwoorden zou kunnen hebben om de zaak op te helderen.

Een lichte koude huivering

Op het eerste zicht lijken drie studenten zichzelf van het leven te hebben beroofd op de campus van de universiteit. Lijkschouwer Sara Linton vertrouwt de omstandigheden echter niet. Haar ex-man Jeffrey Tolliver leidt het politie onderzoek en samen gaan ze op zoek naar een mogelijke dader. Ondertussen voert de ontslagen oud-rechercheur Lena Adams haar eigen onderzoek uit naar de moorden, maar als ze niet oppast zou ze weleens als verdachte gezien kunnen worden.

Onzichtbaar

Twee jonge mannen betreden het politiebureau, vragen naar de baas en beginnen in de rondte te schieten. Politiechef Jeffrey Tolliver wordt geraakt en zijn aanwezige ex-vrouw Sara Linton probeert de situatie onder controle te krijgen. De jongens houden iedereen in het bureau gegijzeld en zeggen Sara te kennen. Zij probeert er achter te komen waarom ze op zoek zijn naar Jeffrey, houdt hij iets verborgen voor haar?

Trouweloos

Inspecteur Jeffrey Tolliver en lijkschouwer Sara Linton stuiten tijdens een boswandeling op een kist met daarin het levenloze lichaam van de 21-jarige Abby. Ze blijkt levend begraven te zijn. In de loop van het onderzoek ontvangt Sara een brief met de boodschap dat Abby niet het eerste slachtoffer is.

Onaantastbaar

Rechercheur Lena Adams is de enige getuige en mogelijke verdachte van een explosie waarbij een vrouw omkomt. Haar baas Jeffrey Tolliver en zijn vrouw Sara Linton geloven in haar onschuld en stellen alles in het werk om de waarheid boven tafel te krijgen. Hoe meer ze te weten komen, hoe twijfelachtiger de rol van Lena wordt.

Triptiek

Rechercheur Michael Ormewood wordt op de gruwelijke moord van Aleesha Monroe gezet. Haar lichaam is zwaar toegetakeld en ze heeft duidelijk geleden voor haar dood. Michael wordt tegen zijn zin gedwongen om de zaak samen met speciaal agent Will Trent op te pakken. Als er een dag later nog een vermoord meisje wordt aangetroffen in de tuin van Michael, wordt duidelijk dat ze op zoek zijn naar een seriemoordenaar die al eerder heeft toegeslagen en de tongen van zijn slachtoffers verwijderd.

Versplinterd

Abigail Campano vermoordt een insluiper die haar dochter gegijzeld houdt. Speciaal agent Will Trent wordt aangesteld om de zaak te onderzoeken. Hij ontdekt dat niets is wat het lijkt en een race tegen de klok wordt gestart. Zijn eigen verleden werkt daarbij ook nog eens tegen hem.

Genesis

Sara Linton is haar leven in Grant County ontvlucht en werkt in een ziekenhuis in Atlanta. Wanneer een mishandelde en ondervoede vrouw binnengebracht wordt na een aanrijding, vermoed Sara dat ze ontvoerd was. Samen met de FBI-agent Will Trent en zijn collega Faith Mitchell gaat Sara op onderzoek en ze ontdekken een tweede slachtoffer die reeds overleden is. Als een derde vrouw ontvoerd wordt, begint een race tegen de klok.

Verbroken

Wanneer Sara Linton voor enkele dagen haar ouders bezoekt in Grant County, raakt ze betrokken bij een nieuwe moordzaak. Ze wordt gevraagd contact op te nemen met een ex-patiënt die gezien wordt als mogelijke moordverdachte. Hij heeft echter zelfmoord gepleegd en Sara ontdekt tegenstrijdigheden in het lopende politie onderzoek. Ze krijgt hulp van speciaal agent Will Trent, maar niet iedereen is gecharmeerd van zijn komst.

Gevallen

Faith Mitchell loopt tegen twee overvallers aan wanneer ze haar moeder wil bezoeken en ze schiet ze dood. Haar moeder Evelyn blijkt spoorloos verdwenen, uit vrije wil of is ze ontvoerd? De baas van Faith en haar collega Will Trent helpen haar uit te vinden wat er precies is gebeurd in de woning van haar moeder en waar deze zich bevindt. Ze duiken in het verleden van Evelyn, die vroeger aan het hoofd stond van een narcoticabrigade. Hebben drugscriminelen een hand in haar verdwijning?

Kwijt

Speciaal agent Will Trent is aan het surveilleren op Atlanta International Airport wanneer hij een klein meisje hoort fluisteren dat ze graag naar huis wil. Zijn intuïtie zegt dat er iets mis is, maar het meisje en haar mannelijke begeleider zijn al verdwenen. De luchthaven wordt afgesloten en een Amber Alert wordt verzonden. Will zet alles op alles om het mogelijk ontvoerde meisje te vinden.

Genadeloos

De moord op een jonge studente leidt inspecteur Will Trent naar het weeshuis waar hij zelf opgroeide. De zaak lijkt een verband te hebben met een geheim rond zijn geboorte. Zijn collega Amanda houdt hem daarom bewust buiten het onderzoek, maar ze moeten beiden hun verleden zien te verwerken om tot een oplossing te komen.

Stille zonde

Will Trent werkt als undercover-agent aan een onderzoek naar een drugsdealer, maar zaken lopen uit de hand en hij staat er alleen voor. Ondertussen keert Sara terug naar haar geboortedorp wanneer haar stiefzoon, ook werkzaam als agent, neergeschoten is in zijn eigen huis. Zonder het van elkaar te weten raken Will en Sara betrokken bij dezelfde zaak.

Verborgen

Een gepensioneerde agent wordt dood gevonden in een nachtclub en sporen wijzen er op dat er nog iemand aanwezig was die zwaargewond geraakt is. Will Trent en Sara raken betrokken bij de zaak die verbanden lijkt te hebben met het verleden van Will. Met gevolgen voor hemzelf en zijn dierbaren.

Laatste weduwe

Michelle Spivey wordt ontvoerd als ze een winkelcentrum verlaat, een zoekactie van de politie levert geen enkel spoor op. Wanneer speciaal agent Will Trent en zijn vriendin Sara Linton in hun vrije tijd reageren op een noodsituatie, wordt ook Sara ontvoerd. Will gaat undercover om Sara te redden en komt zo ook dichterbij de oplossing in de zaak omtrent de ontvoering van Michelle.

Verzwegen

De politie loopt vast in een onderzoek naar de dader van een brute aanval op een jonge vrouw die ze ternauwernood overleeft. De aanval blijkt een exacte kopie van een misdaad van tien jaar geleden. De veroordeelde dader van dat misdrijf heeft altijd beweerd onschuldig te zijn en hoopt dat deze nieuwe zaak dat kan bewijzen. Will Trent en Sara Linton heropenen het dossier in de hoop de moordenaar te vangen voordat het volgende slachtoffer valt.