Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Ian McEwan

Ian McEwan is een bekende Britse schrijver. In dit artikel lees je een beknopte biografie, krijg je een link naar de website met zijn totale bibliografie op volgorde en ontdek je welke boeken het tot de top 10 met beste en nieuwste boeken gered heeft. Bekijk de lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ian McEwan om te ontdekken welk boek je als eerste van deze auteur in huis wilt halen.

Complete bibliografie op volgorde

  • Klik hier voor een overzicht van de korte en langere werken van Ian McEwan.

Korte biografie over Ian McEwan

Ian McEwan is in 1948 in Groot-Brittannië geboren. Als schrijver wordt hij als een van de besten van het land gezien en hij heeft dan ook diverse prijzen in de wacht gesleept. Een aantal van zijn boeken is verfilmd en de beste film is waarschijnlijk ‘Atonement’, want die heeft een Oscar gewonnen.

Top 10 met de beste boeken van Ian McEwan

De kinderwet

We starten dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ian McEwan met ‘De kinderwet’. Een rechter moet beslissen of het recht dat een jongen heeft op een bloedtransfusie belangrijker is dan het geloof dat zegt dat de transfusie niet mag plaatsvinden.

De brief in Berlijn

De setting van het volgende boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ian McEwan is Berlijn, 1955. Wanneer een jonge Brit naar Berlijn gaat om daar me te werken aan een spionagezaak, verandert zijn leven totaal onverwacht.

Zwarte honden

In ‘Zwarte honden’ – de nummer drie in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ian McEwan – probeert Jeremy te achterhalen wat er 45 jaar geleden met zijn schoonouders is gebeurd toen zij door Frankrijk reisden.

Boetekleed

Dit verhaal van Ian McEwan toont aan dat je als kind of tiener niet altijd snapt wat je ziet en daardoor verkeerde keuzen kunt maken waarvan je later pas begrijpt dat ze niet de juisten waren.

De dagdromer

Dit is het enige kinderboek in de lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ian McEwan. ‘De dagdromer’ draait om een jongen die er een levendige fantasiewereld op nahoudt als hij afwezig lijkt te zijn. Betekent dit dan ook dat de jongen niet intelligent is?

Ziek van liefde

Joe en Jed lijken elkaar toevallig te ontmoeten, maar is dit ook zo? Liefde slaat om in jaloezie en obsessie in dit volgende boek op de lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ian McEwan.

Notendop

Het huwelijk van Trudy en John wordt – zonder dat John het weet – beïnvloedt door zijn broer Claude. Het plannetje dat de twee bedenken om van John af te komen, keert zich echter tegen hen.

Solar

Michael Beard krijgt in ‘Solar’ – de nummer acht in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ian McEwan – niet de credits die hij verdient als hij de wereld tegen een klimatologische ramp probeert te beschermen.

Suikertand

Serena moet in het volgende boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ian McEwan undercover gaan tijdens een geheime operatie. Kan ze haar undercoverrol wel blijven combineren met haar verliefdheid? 

Aan Chesil Beach

Dat communiceren niet altijd vanzelfsprekend of gemakkelijk is, blijkt maar weer uit de laatste titel in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ian McEwan. Wanneer een netgetrouwd stel voor hun huwelijksreis op de eerste avond aankomst in Chesil Beach, gaat het gruwelijk mis tussen de twee.

Tot slot

In dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ian McEwan kun je je lekker laten meeslepen in alle spannende verhalen met hier en daar een flinke dosis romantiek. Wil je de verfilming ook gaan zien? Dan raden we je wel aan eerst het boek te lezen.