Alles wat je wil weten over de populaire Zeven Zussen-reeks van Lucinda Riley

De boekenreeks van de Zeven Zussen is een van de populairste series van de afgelopen jaren. De boeken zijn geschreven door Lucinda Riley, een auteur uit het Verenigd Koninkrijk. Naast de zeven delen van de Zeven Zussen heeft ze nog veel andere boeken geschreven, maar de Zeven Zussen zijn veruit het populairst. De serie begint met het eerste boek dat dezelfde naam draagt als de serie, en eindigt met het zevende boek genaamd ‘De Zevende Zus’. Dit laatste boek is in mei 2021 verschenen, en daarmee is er voor nu een einde gekomen aan de populaire serie. Alles weten over de boeken, zoals de verhaallijn, de volgorde en de karakters? Je leest het hieronder.

Deel 1: de Zeven Zussen

De serie start met het verhaal van de eerste zus, genaamd Maia. Samen met haar zes zussen komt zij samen op het landhuis waar ze opgroeiden, nadat hun vader is overleden. Alle zeven de zussen zijn geadopteerd, en weten maar weinig over hun afkomst en biologische ouders. Hun vader blijkt echter voor allemaal een brief te hebben achtergelaten, waardoor ze na zijn dood op zoek kunnen gaan naar hun afkomst. Dit doet hij in een soort puzzelvorm, waardoor de zussen zelf alsnog goed moeten nadenken over hun roots. Maia, de zus die centraal staat in het eerste boek, komt er al snel achter dat haar afkomst in Rio de Janeiro ligt. In het boek lees je over deze zoektocht, maar er zijn ook verhalen die zich in Parijs afspelen: dit is het verhaal van haar ouders. Je leest dus twee verhaallijnen door elkaar (de verhaallijn van Maia’s zoektocht en de verhaallijn van haar voorouders). Deze twee verhaallijnen samen vormen een interessant en romantisch verhaal, dat gevuld is met historische weetjes.

Deel 2: Storm

Vanaf deel twee zijn alle boeken vernoemd naar de bijnaam van de zussen: in dit geval dus naar Storm. Deel twee van de serie begint op hetzelfde punt als deel één, wanneer de zussen te horen krijgen dat hun vader is overleden. Ally, de zus die centraal staat in het tweede boek, is op zeilvakantie wanneer ze het verdrietige bericht hoort. Ook zij keert terug naar het landhuis waar ze in opgroeide, om daar een brief van haar vader aan te treffen. Hierin vindt ze aanwijzingen over haar afkomst, die haar naar Noorwegen leiden. Doordat haar vader de brief als een soort puzzel heeft opgeschreven, blijft Ally met vragen zitten, én borrelen er nieuwe vragen op. Ze komt meer over het leven van haar vader te weten, maar dit zorgt er ook voor dat ze minder van zichzelf snapt. Alle oude en nieuwe vragen stapelen zich op, maar worden uiteindelijk wel grotendeels in het boek beantwoord. Toch wordt niet alles beantwoord, zodat je het liefst meteen deel drie van de serie erbij pakt.

Deel 3: Schaduw

In het boek Schaduw staat de derde zus, genaamd Star, centraal. Net als de eerste twee delen van de serie begint dit boek op het moment dat zij het verdrietige nieuws van de dood van haar vader te horen krijgt. Ook zij reist af naar haar geboortehuis, waar ze is opgegroeid, en krijgt een brief van haar vader in haar handen gedrukt. Hierin krijgt ze net als haar andere zussen de opdracht om in haar verleden te duiken. Er is echter één verschil met haar andere zussen: Star staat er helemaal niet om te springen om in haar verleden te duiken. Ze kan geen afscheid nemen van haar zusje CeCe, met wie ze extreem close is. Als ze toch (met tegenzin) vertrekt, leidt haar pad naar Londen. Hier leert ze het verhaal van een feministe kennen, die haar leven wijdde aan het vinden van haar eigen identiteit. Door dit verhaal stapt ze zelf uiteindelijk ook uit de schaduw van haar zus.

Deel 4: Parel

In deel vier van de Zeven Zussen-reeks maken we kennis met CeCe, het zusje dat een extreem goede band heeft met Star. De twee zijn kapot van het verdriet van hun vaders dood, en willen eigenlijk niet uit elkaar om hun opdracht uit te voeren. Toch kiezen ze er uiteindelijk voor dit wel te doen. De brief die CeCe van haar vader ontving bevat ook aanwijzingen, die haar terug naar haar verleden zouden moeten brengen. Wanneer ze deze volgt, komt ze uit in Australië. Hier start de zoektocht naar haar identiteit en haar geluk, dat ze niet meer kent sinds haar zus Star een nieuw leven met haar geliefde is gestart. In deel vier is het CeCe’s beurt om het geluk te vinden, en te ontdekken waar ze eigenlijk vandaan komt.

Deel 5: Maan

Tiggy is de vijfde zus die in de serie naar voren komt. Ook haar verhaal start bij het nieuws van haar vaders dood, en haar terugkomst naar het ouderlijk huis. Na deze heftige periode van rouw vertrekt ze naar Schotland, om daar te werken met dieren. Eenmaal hier aangekomen, ontmoet ze iemand die haar vertelt dat ze naar Spanje moet reizen om daar achter haar verleden te komen. Hij vertelt haar ook dat ze een bijzondere gave heeft, die ze eenmaal in Spanje aangekomen verder kan ontwikkelen. Haar zoektocht naar haar ware identiteit levert veel vraagstukken op, maar geeft ook antwoorden op vragen uit de vorige boeken.

 Deel 6: Zon

Het zesde boek in de Zeven Zussen-serie heet Zon, en hierin staat de zesde zus Electra centraal. Zij staat bekend als de mooie, populaire zus van het stel. Daarnaast is ze beroemd, en weet heel de wereld wie zij is. Als ook zij te horen krijgt dat haar vader is overleden, blijkt er echter veel meer schuil te gaan achter deze populaire zus. Ze kampt met psychische problemen, en leeft in een wereld vol drank en drugs. Deze problemen zorgen ervoor dat de behoefte om te ontdekken waar ze vandaan komt niet aanwezig is. Totdat ook zij een brief van haar vader krijgt, waarin ze de opdracht krijgt toch te zoeken naar haar identiteit, Er staan aanwijzingen in die haar nieuwsgierig maken, en haar toch doen besluiten om de zoektocht te starten. Ze reist van Manhattan -waar ze als ster woont- naar Kenia, waar ze achter bijzondere verhalen uit haar verleden komt.

Deel 7: De Zevende Zus

Hoewel de serie de Zeven Zussen heet, komen lezers er in de eerste zes boeken al snel achter dat er helemaal geen zevende zus is. Zij is namelijk op mysterieuze wijze verdwenen, en de overige zussen wisten tot kort niet eens dat zij bestond. In het zevende deel van de serie wordt de zoektocht naar deze zus gestart, en doen Maia en Ally er alles aan om haar te vinden. Ze vinden verschillende aanwijzingen, die hen in eerste instantie naar Nieuw-Zeeland wijzen. Uiteindelijk reizen ze de hele wereld over om hun ontbrekende zus te vinden, maar het wordt ze niet makkelijk gemaakt. Ze komen terecht in een spannende zoektocht, die veel positieve kritieken heeft opgeleverd. Volgens veel boekrecensenten is het zevende deel van de serie namelijk het spannendste deel, dat je het liefst in één adem wilt uitlezen.