Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Margaret Atwood

Margaret Atwood is vooral bekend vanwege haar boeken die de basis voor de serie The Handmaid’s Tale op Netflix hebben gevormd. In de bibliografie op volgorde van deze auteur vind je echter veel en veel meer titels dan alleen deze boeken. Een top 10 met haar beste boeken samenstellen was dan ook niet zo makkelijk als je wellicht zou denken. Toch is het gelukt en dus betekent dit dat je verder kunt lezen in onderstaand artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Margaret Atwood.

Complete bibliografie op volgorde

  • Bekijk hier de lange lijst met titels van schrijfster Margaret Atwood.

Korte biografie over Margaret Atwood

Margaret Atwood is in 1939 in Canada geboren. De lijst moet boeken en verschillende genres van deze auteur is lang en ook de prijzenkast voor al haar werk is goed gevuld. Sommige van haar boeken zijn zelfs verfilmd en de bekendste serie is ‘The Handmaid’s Tale’.

Top 10 beste boeken van Margaret Atwood

De testamenten

Het eerste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Margaret Atwood gaat verder waar ‘Het verhaal van de dienstmaagd’ (de nummer twee in deze top 10) is gestopt.

Het verhaal van de dienstmaagd

Het Christelijke Gilead leeft geheel volgens het Oude Testament en alles draait voor de Dienstmaagden om voortplanting.

Oryx en Crake

De derde titel in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Margaret Atwood is ‘Oryx en Crake’. Sneeuwman had een liefde, een vriend en genoeg te eten, maar nu is de wereld totaal veranderd.

Moreel verval

De hoofdpersonen worden gedurende hun gehele leven gevolgd in dit volgende boek. Je leest over hen en andere mensen waarmee ze opgroeiden en de verschillende plekken die een rol gespeeld hebben.

Jaar van de vloed

‘Jaar van de vloed’ – titel vijf in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Margaret Atwood – gaat om een wereld die bijna vergaat door een ramp, maar gelukkig zijn er nog mensen die het overleef hebben.

Penelope

Ontdek in ‘Penelope’ hoe het de schrijfster is gelukt om een oud verhaal in een nieuw jasje te steken.

Kattenoog

Als Elaine in dit volgende boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Margaret Atwood teruggaat naar Toronto, moet ze haar verleden onder ogen zien en dat is best confronterend.

MaddAddam

Ontdek hoe het is om in een andere wereld dan die van nu te leven, op een plek die MaddAddam heet.

Als laatste het hart

Stel je woont elke even maand in een huis samen met je partner, maar elke oneven maand breng je door in de gevangenis. Charmaine en Stan doen dit sociaal experiment, met alle gevolgen van dien.

Boven water

Het laatste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Margaret Atwood is ‘Boven water’. Hierin gaat een vrouw op zoek naar haar vader, maar vindt ze meer uit over zichzelf dan ze van te voren had verwacht.

Tot slot

De boeken van Margaret Atwood zijn zo realistisch en met humor geschreven, dat het niet moeilijk is je de ‘andere werelden’ die ze schetst voor te stellen.