Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Osho

Osho was een groot spiritueel leider en de auteur van vele boeken. Zijn spreuken zie je nog regelmatig voorbij komen. Ook al leeft de schrijver niet meer, zijn gedachtegoed heeft nog steeds veel volgers. In de bibliografie op volgorde vind je een overzicht van al zijn boeken en verderop in dit artikel vind je zijn top 10 met de beste boeken inclusief een korte toelichting. Bekijk het totale werk van deze bijzondere auteur in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Osho.

Complete bibliografie op volgorde

  • Bekijk hier de lijst met boeken van en over Osho.

Korte biografie over Osho

Osho is in 1931 in India geboren en is daar ook in 1990 gestorven. Zijn echte naam is Chandra Mohan Jain, maar hij heeft ook vele andere namen aangenomen. Hij is echter het meest bekend als Osho. Hij vocht tegen bepaalde geloven en stimuleerde iedereen om vrij te zijn. Deze vrijheid promootte hij ook als het om seksueel gedrag ging en daarom kreeg hij de naam ‘sex guru’. Over zijn turbulente leven is op Netflix een serie uitgebracht, genaamd ‘Wild wild country’.

Top 10 beste boeken van Osho

Mosterdzaad

In het eerste boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Osho geeft de auteur een andere kijk op Jezus dan het traditionele Christelijke geloof je vertelt.

Tantra

In ‘Tantra’ lees je over een bepaalde manier van leven die een bevrijdend effect kan hebben op jou als mens.

Osho; de rebel

In de lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Osho mag een boek over het leven van de auteur zelf natuurlijk niet ontbreken.

Het boek der geheimen

In ‘Het boek de geheimen’ worden je 112 meditatietechnieken aangereikt die je kunt inzetten om je volle potentieel te benutten.

Leven, liefde, lachen

Osho benadrukt het nut van speelsheid in het leven en hoe een nadrukkelijk gebrek daaraan eigenlijk geen leven meer is.

Zen tarot handboek

In deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Osho vind je op nummer zes het handboek dat hoort bij de Zen tarot kaartenset.

Vrijheid

Volgens Osho is je eigen verantwoordelijkheid in het leven nemen, in plaats van die bij anderen leggen, de belangrijkste voorwaarde voor vrijheid.

Mijn weg, de weg van de witte wolken

Ben je geïnteresseerd in de visie van Osho? Dan is het achtste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Osho een goed startpunt.

Mindfulness in de moderne wereld

Merk jij dat je de neiging hebt om veel te vergelijken en te oordelen? Dan kan dit boek je hulp naar een innerlijke bewustwording zijn.

Meditatie

In het laatste boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Osho draait alles om meditatie en hoe regelmatig mediteren een positief effect op heel je bestaan kan hebben.

Afsluiting

Osho is een interessant figuur met een aparte benadering van het leven. Ondanks zijn omstreden aanwezigheid in de Verenigde Staten – waar hij een eigen gemeenschap creëerde die als bedreigend werd ervaren – zit er een bepaalde kern in zijn werk die veel mensen aanspreekt.