Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Robert Galbraith

Bij de naam van auteur Robert Galbraith denk je dat er man achter de boeken zit, maar niets is minder waar. Je leest wie de werkelijke schrijver is in de korte biografie en krijgt daarna de top 5 met beste boeken van Robert Galbraith. In de link naar de bibliografie op volgorde zie je specifiek wanneer welke boeken er door de schrijver uitgebracht zijn. Ook nieuwsgierig geworden naar de boeken van Robert Galbraith? Ontdek dan de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van deze auteur in het onderstaande artikel.

Complete bibliografie op volgorde

  • Klik hier voor alle boeken van Robert Galbraith.

Korte biografie over Robert Galbraith

Robert Galbraith is in werkelijkheid de auteur J. K. Rowling en zij is in 1965 in Groot-Brittannië geboren. Onder de naam Robert Galbraith heeft de auteur tussen 2013 en 2020 vijf boeken geschreven. In het begin wat het niet duidelijk dat Robert Galbraith een pseudoniem was, maar na de ontdekking verkochten de boeken ineens veel beter dan daarvoor.

Top 5 beste boeken van Robert Galbraith

Het slechte pad

Je start dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Robert Galbraith met ‘Het slechte pad’ (boek 3), waarin detective Cormoran Strike blijft zoeken naar een dader als de rest al denkt dat ze hem te pakken hebben.

Witte dood

In boek 4 probeert Cormoran Strike de jongen Billy te helpen, wanneer deze plotseling verdwijnt als hij zijn verhaal aan het vertellen is. Komt de detective achter de waarheid van het verhaal van Billy? En vindt hij de jongen nog levend terug?

Kwaad bloed

In ‘Kwaad bloed’ – het vijfde boek binnen de serie in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Robert Galbraith – krijgt Cormoran Strike een oude zaak op zijn bord. Hij onderzoekt de verdwijning van een vrouw en moet tegelijkertijd zien te dealen met de gevoelens voor zijn vrouwelijke businesspartner.

Zijderups

Als je als schrijver de waarheid in een boek wilt onthullen, kun je verwachten dat niet iedereen daar blij mee is. Het overkomt Owen Quine die vermoord wordt en Cormoran Strike moet zien te achterhalen wie de dader is of daders zijn. Dit is boek 2 binnen de serie.

Koekoeksjong

In het laatste boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Robert Galbraith gelooft een broer van een fotomodel niet dat ze zelf van het balkon is gesprongen. Hij vraagt privédetective Cormoran Strike om dieper te graven dan de politie zelf bereid is te doen.

Kortom

Als je de andere boeken van J. K. Rowling kent, is het soms apart te ervaren dat ze ook andere genres prima aankan. De details en situaties die neergezet worden, slepen je direct mee in het verhaal.