Op deze pagina krijg je alle informatie over Elizabeth George, beginnend met de complete bibliografie op volgorde met alle boeken en daardoor ook de nieuwste boeken van de auteur. Vervolgens geven we een korte biografie over Elizabeth George en tot slot vind je de top 10 beste boeken van deze auteur, zodat je precies weet wat de mooiste en bekendste boeken van hem zijn die je kunt lezen. Lees alles wat je maar zou willen weten in dit artikel met complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Elizabeth George.

Complete bibliografie op volgorde

  • Zie Wikipedia voor een totaaloverzicht van alle fictie, non-fictie en Young adult boeken die deze auteur heeft geschreven.

Korte biografie over Elizabeth George

Elizabeth George is in 1949 geboren in de Verenigde Staten. Ze brengt haar jeugd door in San Francisco, waar ze ook haar studie afrondt en les gaf. Pas daarna is ze gaan schrijven. Haar meest bewonderde prestatie – waarvoor ze ook prijzen in de wacht heeft gesleept – is de serie met boeken over inspecteur Lynley. Bijna de helft van de boeken binnen deze serie zijn verfilmd.

Ondanks dat Elizabeth George een echte Californische is, is de setting voor de Lynley serie echter Groot-Brittannië. Sinds 2012 is deze auteur met het Young adult genre aan de slag gegaan. Deze serie zal waarschijnlijk ook met een flink aantal boeken uitgebreid worden.

Top 10 met de beste boeken van Elizabeth George

The Punishment She Deserves

Ludlow wordt opgeschrikt door diverse gebeurtenissen die het stadje bijna uit zijn voegen doen barsten. Inspecteur Lynley zal er met zijn team echter alles aan doen om te voorkomen dat het uit de hand loopt. Maar hoe verklaar je dat Ian Druitt – die vast zat in een cel omdat hij verdacht was van een misdaad – plotseling dood is? Met hulp van Barbara Havers komt Thomas Lynley erachter of het moord of zelfmoord is. Hoeveel leugens weten ze zij boven water te halen in dit idyllische stadje?

In volmaakte stilte

Het tweede boek in dit artikel over de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Elizabeth George begint met de vondst van een jongen, die zonder kleren op een kerkhof wordt aangetroffen. De manier waarop de jongen ligt, is voor het rechercheteam in London aanleiding om aan te nemen dat er een seriemoordenaar aan het werk is. Bij de drie eerdere moorden ging het echter om getinte huidskleur en dat is nu niet het geval. Kunnen Thomas Lynley en Barbara Havers de seriemoordenaar een halt toeroepen? Of blijven ze constant achter de feiten aanlopen?

Wie zonder zonde is…

Wanneer er twee doden in een ring van stenen worden gevonden, is het drama groot als het om de dochten van een voormalig Scotland Yard agent blijkt te gaan. Het tweede lichaam is van een jongen die niet zo snel herkend wordt. In dit boek moet Thomas Lynley echter zonder zijn vertrouwde partner Barbara Havers aan de slag, want er wordt onderzoek naar haar gedaan en daarom mag ze niet het veld in. Houdt Barbara zich hier wel aan? Of kan ze Thomas toch nog helpen?

Ik weet wat je denkt

Jenn McDaniels en Becca kunnen niet echt samen door een deur. Dat verandert wanneer Becca moet leren duiken voor haar baantje. Maar de vriendschap die tussen beiden ontstaat, is niet het enige dat Becca ontdekt. Hoe loop het onderwateravontuur af en is Becca wel in staat om Derric te helpen zoals ze dat zou willen? Dit is het eerste Young adult boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Elizabeth George.

Afrekening in bloed

Inspecteur Thomas Lynley gaat in dit boek op zoek naar de moordenaar van de bedenker van een toneelstuk. In eerste instantie weet hij niet waarom hij op dit mooronderzoek gezet wordt, totdat blijkt dat hij met zijn achtergrond uitermate geschikt is om deze gevoelige zaak aan te pakken. Dat het niet botert tussen Barbara Havers en Lynley, zit hem dwars, maar als dan zijn lief ook nog als verdachte in verband gebracht wordt met de moord, moet hij alle zeilen bijzetten om de onderste steen boven water te halen.

Schaduwkant

Dit tweede Young adult boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Elizabeth George gaat ook weer over Becca. Er gebeurt van alles op het eiland dat om een verklaring vraagt en natuurlijk hebben Becca en haar vrienden hier wel een mening over. Ze gaan alle scenario’s af, totdat Becca door een foto op internet geconfronteerd wordt met haar eigen historie en toekomst.

In de ban van bedrog

Hoe je je als buitenlander soms niet serieus genomen voelt, blijkt uit ‘In de ban van bedrog’, waarin een vermoorde man gevonden wordt die met de dochter van een rijke Pakistaan zou gaan trouwen. Maar dan besluit Barbara Havers om voor dit mysterie haar vakantie vroeger dan gepland te beëindigen. Samen met Emily Barlow zet ze het onderzoek naar de moord in. De vraag is of iedereen wel is wie hij zegt dat hij (of zij) is.

Dag des oordeels

Dit is de volgende topper in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Elizabeth George. In ‘Dag des oordeels’ lopen diverse onderzoeken door elkaar. Aan de ene kant is er de zelfmoord van William Goldacre waar de achterblijvers niet snappen waarom hij van de klif is gesprongen en aan de andere kant komt de ene na de andere verdachte in beeld bij Thomas Lynley die in London zijn best aan het doen is om een moord op te lossen.

Missing Joseph

Thomas Lynleys hulp wordt ingeschakeld wanneer Deborah St. James het niet vertrouwt als pastoor Sage plotseling sterft. Ze gelooft namelijk niet dat zijn dood een ongeluk is. Ze kende de pastoor maar kort en vluchtig, maar toch gaat ze samen met Thomas Lynley en haar man proberen om te achterhalen wat er precies gebeurd is.

With No One As Witness

Het laatste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Elizabeth George is ‘With No One As Witness’ en natuurlijk mag Thomas Lynley zijn kwaliteiten weer inzetten om de meerdere moorden die achter elkaar gepleegd worden te onderzoeken. Opvallend feit is dat alle slachtoffers jonge jongens zijn die een getinte huidskleur hebben en hiermee wordt de racismekaart al snel tijdens het onderzoek naar de moorden gespeeld. Lukt het Thomas Lynley om de moordenaar te stoppen, voordat er nog veel meer slachtoffers zijn?

Kortom

Wie van een goede detective houdt, kan met alle titels in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Elizabeth George prima uit de voeten. Daarnaast kunnen wij ook het Young adult genre aanbevelen, want deze auteur weet op uitstekende wijze aan te sluiten bij deze doelgroep.