Volledige bibliografie

Koningmaker, Koningbreker (Engels: Kingmaker, Kingbreaker)

 • 2005 – De Onschuldige Magiër (The Innocent Mage)
 • 2005 – De Magiër Ontwaakt (Innocence Lost/The Awakened Mage)

Koningmaker, Koningbreker (Engels: Fisherman’s Children) (Sequels)

 • 2009 – De Uitverkoren Magiër (The Prodigal Mage)
 • 2010 – Magiër tegen Wil en Dank (The Reluctant Mage)

Prequel van Koningmaker, Koningbreker

 • 2011 – De vloek van de magiër (A Blight of Mages)

Spreker voor de God (Engels: Godspeaker)

 • 2007 – Keizerin (Empress of Mijak/Empress)
 • 2007 – Eiland van Geheimen (The Riven Kingdom)
 • 2008 – De Hamer Gods (Hammer of God)

Rogue Agent (onder het pseudoniem K. E. Mills)

 • 2008 – The Accidental Sorcerer
 • 2009 – Witches Incorporated
 • 2010 – Wizard Squared
 • 2012 – Wizard Undercover

Star Wars: The Clone Wars

 • 2008 – Wild Space
 • 2010 – Gambit: Stealth
 • 2010 – Gambit: Siege

Stargate SG-1

 • 2006 – Alliances
 • 2006 – Medical Considerations (in Stargate Magazine)
 • 2008 – Do No Harm

Bron: Wikipedia

De beste fantasyboeken van Karen Miller

Karen Miller (1961) is een Australische schrijfster van fantasy boeken en sciencefiction. Ze schreef drie series met verschillende titels. ‘De Koningsmaker, Koningsbreker’-serie omvat vijf verschillende titels. Spreker voor de God bestaat uit drie verschillende boeken en fantasy-reeks ‘De Kroon van Hebzucht, Macht en Strijd’ heeft twee romans. Ook schreef Miller diverse boeken voor de series ‘Star Wars: The Clone Wars’ en ‘Stargate SG-1’, maar deze zijn niet vertaald in het Nederlands  Onder het pseudoniem K. E. Mills schreef Miller tevens drie delen in de serie ‘The Accidental Sorcerer’. Deze zijn (nog) niet beschikbaar in het Nederlands.

De Onschuldige Magiër

‘De Onschuldige Magiër’ is het eerste deel van de’ Koningsmaker, Koningsbreker’-serie. Hoofdpersoon is Asher van Restharven, een jonge visserszoon die voortdurend gepest wordt door zijn zes broers en ook zijn vader kijkt niet naar hem om. Hij vertrekt in zijn eentje naar de hoofdstad van het koninkrijk Lur, Dorana. Hier sluit hij vriendschap met de troonopvolger prins Gar. Beide jongens worden nauwlettend in de gaten gehouden door een geheim genootschap. Zij zijn in afwachting van de onschuldige magiër, die volgens een eeuwenoude profetie het koninkrijk zal beschermen tegen duistere wezens.

 De Magiër Ontwaakt

In het tweede deel uit de ‘Koningsmaker, Koningsbreker’-reeks ontwikkelt het magische verhaal rondom visserszoon Asher en kroonprins Gar zich verder. Ze leven in de hoofdstad Dorana waar Doranen beschikken over bijzondere magische krachten en waar het voor mensen, de Olken, streng verboden is zich in te laten met magie. Prins Gar was de enige Doraan zonder magische krachten, maar met de komst van Asher leert Gar het zich weer eigen te maken. Ook Asher vergaat het voorspoedig en al snel is hij de machtigste Olk in het gehele koninkrijk. Maar dan komt er iemand hun leven binnen die uit is op vernietiging van het koninkrijk.

De Uitverkoren Magiër

‘De Uitverkoren Magiër’ is het derde boek in de serie ‘Koningsmaker, Koningsbreker’ en speelt zich tien jaar later in de tijd af dan waar het vorige boek eindigde. Er dreigt een hongersnood in het koninkrijk Lur, omdat oude weermagie niet langer werkt. Asher zou het mogelijk kunnen herstellen, maar hij heeft het gebruik van magie afgezworen. Ook heeft hij zijn zoon Rafel verboden magie te gebruiken. Toch besluit Asher uiteindelijk om nog een keer zijn leven te wagen om het koninkrijk te redden, maar of dat genoeg is?

 Magiër tegen Wil en Dank

Deel vier uit de ‘Koningsmaker, Koningsbreker’-reeks vertelt over de zoon van Asher, Rafel. Als eerste bewoner van Lur ooit is hij over de Bergen van Barl getrokken, op zoek naar hulp. Maar maanden later heeft nog niemand iets van hem vernomen. Zijn zus Deenie ziet Rafel in visioenen en besluit hem na te reizen. Want alleen de uitzonderlijke gaven van Rafel kunnen het koninkrijk Lur redden van de ondergang.

De Vloek van de Magiër

Het vijfde deel in de ‘Koningsmaker, Koningsbreker’-reeks is een zogeheten prequel, een verhaal dat zich afspeelt in een periode voorafgaand aan de tijd in de eerdere delen. Barl Linden is een van de grootste magiërs van haar tijd, maar wordt niet als zodanig erkend. Ze leeft in Dorana waar ze Morgan Danfey tegen het lijf loopt, een jonge en getalenteerde magiër. De twee worden verliefd, totdat Morgan iets belangrijks ontdekt over de afkomt van zijn geliefde. Hij raakt buiten zinnen en een oorlog wordt gestart. De enige die Morgan kan stoppen is Barl,  maar zij is de bergen in gevlucht.

Keizerin

‘Keizerin’ is het eerste deel in de ‘Spreker voor God’ reeks van Karen Miller.

Hoofdpersoon is de jonge Hekat. Ze woont in een dorp in het noorden van het keizersrijk Mijak wanneer ze als slavin wordt verkocht. Ze is met de slavenkaravaan op weg naar de grootste stad Et-Raklion, als ze na mishandeling en verminking weet te ontsnappen. Om uit handen te blijven van haar achtervolgers voegt ze zich bij het leger van Raklion. Raklion is de machtigste krijgsheer van Mijak. Hekat ondergaat de harde leerschool van het leger en wordt een gevreesde krijger en geoefende messendanser. In de dorpen en steden van het keizersrijk leven Godsprekers, personen die in nauw contact staan met god en zijn woorden vertalen naar wetten. Ook Hekat heeft dat contact met de god en ze is ervan overtuigd dat ze haar lot moet volgen. Een weg gevuld met strijd, verraad en pijn volgt.

Eiland van Geheimen

Deel twee van de boekenserie ‘Sprekers voor God’ is ‘Eiland van Geheimen’. In dit boek volgen we keizerin Hekat tijdens haar wanhopige zoektocht naar haar verdwenen zoon Zandakar. Zal ze hem vinden op het eiland Ethrea? Op Ethrea dreigt een burgeroorlog wanneer de koning van het eiland stervende is en zijn erfgename prinses Rhian is in groot gevaar. Een speelgoedmaker en Zandakar staan klaar om de prinses te hulp te schieten.

De Hamer Gods

In het derde boek van de ‘Sprekers voor God’ serie zet Rhian alles op alles om haar plaats op de troon te behouden. De bedreigingen lijken uit alle hoeken te komen. Edelen zijn het oneens met haar handelen en haar man koning Alasdair betwijfelt haar liefde voor hem. Haar eerdere bondgenoot Zandakar is de zoon van een vrouw die het op haar voorzien heeft en handelsnaties om het eiland heen dreigen met sancties. Iedereen lijkt uit op oorlog en het einde van haar heerschappij.

De Valkentroon

In het eerste deel van de ‘De Kroon van Hebzucht, Macht en Strijd’ serie maak je kennis met de belangrijkste inwoners van de hertogdommen Harcia en Clemen. In het verleden vormden de twee hertogdommen een groot koninkrijk, maar de hunkering naar macht en verraad hebben voor een scheiding gezorgd. In Clemen wordt hertog Harold van de troon gestoten door Roric. Roric is ervan overtuigd dat hij Clemen naar een mooiere toekomst kan leiden, maar dat loopt niet zoals gepland. In Harcia is hertog Aimery stervende. Hij passeert zijn oudste zoon Balfre die de rechtmatige troonopvolger is ten gunste van zijn andere zoon Grefin. Maar dat laat Balfre niet over zijn kant gaan.

De Glazen Prins

‘De Glazen Prins’ is het tweede boek van de ‘De Kroon van Hebzucht, Macht en Strijd’-reeks. Het is onrustig in het hertogdom Clemen en het prinsdom van Cassinia. Het leger heeft de macht gegrepen in Clemen. Ondertussen is het neefje van machtshebber Roric vastbesloten de gestolen troon van zijn vader op te eisen. Roric krijgt steun van Catherine, dochter van de hertog van het prinsdom van Cassinia. Maar ook zij heeft haar eigen demonen te bevechten en staat onder invloed van een duistere heks.

Zen mama

Om je staande te houden in de wervelwind die moederschap heet, kun je maar beter op zen-achtige wijze het leven aangaan. Schrijfster Karen Miller kreeg op haar 42e haar eerste kind en geeft je een kijkje op haar eigen ervaringen als moeder. Ze maakt daarbij gebruik van zenmeditatie die ze jarenlang volgde. Het is een luchthartig boek geworden, doorspekt met humor. Je krijgt tips van zwangerschap tot de peutertijd.