Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Elif Shafak

Elif Shafak is geen doorsneeauteur. Ze kiest haar onderwerpen zorgvuldig en op basis van haar eigen levenservaring. In de bibliografie op volgorde vind je Elif Shafaks acht titels en deze worden ook kort toegelicht in de top 8 met haar beste boeken. Ben je benieuwd naar de originele inhoud van de boeken van deze auteur? Lees dan verder in onderstaand artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Elif Shafak.

Complete bibliografie op volgorde

  • Zie hier een overzicht van alle werken van Elif Shafak.

Korte biografie over Elif Shafak

Elif Shafak is in 1971 in Frankrijk geboren. Nadat haar ouders scheiden, gaat Elif met haar moeder terug naar Turkije. Dit land vormt haar belangrijkste inspiratie bij het schrijven van boeken. Niet alleen cultuur komt regelmatig aan bod, maar ook de rol van de vrouw en mensenrechten in het algemeen. Vanwege de grote populariteit van haar werk zijn de boeken in vele talen uitgebracht.

Top 8 beste boeken van Elif Shafak

10 minuten 38 seconden in deze vreemde wereld

De titel van het boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Elif Shafak verwijst naar een herinnering in elke laatste minuut van Tequila Leila’s leven.

Het eiland van de verdwenen bomen

Ada start bij de vijgenboom in de achtertuin om het verleden van haar familie te ontdekken.

Het huis van de vier winden

Lees in ‘Het huis van de vier winden’ – het derde boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Elif Shafak – over een Koerdische vrouw in Groot-Brittannië en haar familieverleden.

Zo houd je moed in een tijd van verdeeldheid

Met haar persoonlijke ervaring schrijft Elif Shafak over hoe je in zware of moeilijke tijden toch een lichtpuntje kunt blijven zien.

Zwarte melk

In ‘Zwarte melk’ – de volgende titel in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Elif Shafak – durft de auteur eerlijk te vertellen over haar depressie tijdens en na haar zwangerschap.

Geheim

Lees in ‘Geheim’ over hoe twee personen van gedaante verwisselen en hoe de buitenwereld hierop reageert en zij dit weer verwerken.

De stad aan de rand van de hemel

Jahan wordt de speelbal van de sultan wanneer hij meegaat met het pasgeboren olifantje dat als cadeau aan diezelfde sultan wordt gegeven.

Het luizenpaleis

Maak in dit laatste boek in het artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Elif Shafak kennis met het Zuurtjespaleis en haar bijzondere inwoners.

Afsluiting

Zowel de fictie als non-fictie boeken van auteur Elif Shafak scoren hoge ogen. Welk genre en welk boek ga jij als eerste van haar lezen?