Welke boeken heeft Saskia Noort geschreven, welke zijn de beste en welke is het meest recent? Wat zijn de nieuwste en laatste boeken van Saskia Noort? Bekijk hier ons overzicht, waarin we beginnen met de selectie met haar allerbeste boeken…

Ontdek de beste boeken van de populaire schrijfster Saskia Noort

Saskia Noort heeft columns voor een aantal bekende Nederlandse magazines en diverse boeken geschreven. Ze is een van de beste schrijfsters van Nederlandse bodem en haar boeken zijn dan ook in vele andere talen uitgebracht. De eerste drie titels zijn gebaseerd op de columns die ze heeft geschreven, daarna volgen de literaire thrillers.

Aan de goede kant van 30

Lees over de grappige en ontroerende, maar vaak ook ontnuchterende verhalen in het leven van een vrouw die nog geen 30 kaarsjes heeft uigeblazen. Laat je verrassen door de vele voorbeelden en schrik niet van de herkenning die het je zal brengen. Velen lezen dit boek niet in een zucht uit en dat komt waarschijnlijk doordat de opbouw is gebaseerd op eerder geschreven columns. Elke avond een column blijft toch heerlijk vermakelijk.

40

Naarmate Saskia ouder wordt, verandert ook de inhoud van de columns en toch zal haar manier van schrijven je laten blijven lachen en verwonderen. Van kledingstukken en de rol die ze spelen (of die je eigenlijk graag had gehad dat ze zouden spelen), tot het lichaam dat na je veertigste niet altijd meer wil doen wat jij zelf wilt of wat het vroeger wel kon. Er is een herkenbare rode draad voor de lezer die in de betreffende leeftijdscategorie valt.

50 Dingen die ik blijf doen (en andere verhalen)

Hoe het leven kan veranderen wanneer je gescheiden bent en de kinderen al het huis uit zijn, vormt de basis van dit boek. Er lijkt een soort nieuwe vrijheid in het verschiet te liggen, maar helaas, niets in minder waar. Er moet van alles volgens de maatschappij, er wordt veel van je verwacht van je omgeving (werk, gezin) en daarnaast heb je zelf ook nog wel een paar wensen. Een gezonde leefstijl bereiken door anders te eten en meer te gaan bewegen combineert blijkbaar lang niet altijd goed met alles wat anderen van je vragen en die overvolle agenda die maar uit blijft puilen. Is het leven na je 50e nog wel leuk? Saskia geeft er met humor en een realistische inslag antwoord op.

Terug naar de kust

Zoals de titel al aangeeft gaat Maria (de hoofdrolspeelster in dit boek) terug naar waar ze haar jeugd doorgebracht heeft. Het is het ouderlijk huis van haar ouders en dit huis ligt aan zee. Haar zus woont er nu en ze gaat niet voor niks naar haar zus, want na het plegen van een abortus wordt Maria ernstig bedreigd en vreest ze voor haar leven. De dreigementen worden steeds heftiger en door jeugdherinneringen die in haar vroegere thuis weer naar boven komen, slaat Maria er niet in om een gebalanceerde indruk op haar omgeving te maken. Hoe loopt het af voor Maria? Dit is een nagelbijtend spannend verhaal, dat je het liefst in een ruk uit wilt lezen.

Huidpijn

Wanneer je leven zich in de schijnwerpers afspeelt, is elke rimpel op het wateroppervlak er eentje die onder een vergrootglas gelegd moet worden. Voor Anne (inmiddels bekend journaliste en televisiepresentatrice) gebeurt dit wanneer ze de liefde van haar leven dreigt te verliezen. Het verdriet is groot en de media smult er van. Wat doet ze om mentaal weerstand te bieden en een helder hoofd te houden? En lukt het de media om een wig te drijven tussen alles en iedereen die belangrijk voor haar is? Het verhaal is confronterend en toch blijft het je boeien en bezig houden.

Babykoorts

Dit is niet de titel van een literaire thriller, al bespreekt Saskia in dit boek ook de minder leuke kanten van het baren van kinderen en de periode daarna. Het gaat vooral om de gemene deler die alle aanstaande moeders met elkaar gemeen hebben, zoals de onzekerheid bij alles wat je voelt, hoort en leest tijdens de zwangerschap. Iedereen heeft goed bedoelde adviezen en je moet er wel naar luisteren, anders voelt de tegenpartij zich genegeerd of beledigd. Uiteindelijk draait het allemaal om dat kleine wezentje dat in je buik groeit en er na negen maanden uit komt. Wie al moeder is, weet dat de liefde voor dat kindje onvoorwaardelijk is, maar die roze wolk? Dat is nog maar de vraag in hoeverre die voor iedereen weggelegd is.

De eetclub

Niks is wat het lijkt, want echte vriendschap is – zoals Henk Westbroek altijd al zong – een illusie. Dat wordt bewezen in deze thriller over vijf gezinnen, die tegen elke prijs hun aanzien en succes willen behouden. Alles moet wijken en steeds meer feiten komen aan het licht over de zogenaamde vriendschappen binnen de eetclub. Welke belangen spelen er eigenlijk bij iedereen en hoe ver wil men gaan om hun eigen hachje te redden?

Debet

In dit vervolg op de eetclub (maar dan 10 jaar verder) probeert Karen het grote geheim dat haar overleden man heeft achtergelaten te ontrafelen en tegelijkertijd haar kinderen op te voeden. O ja, en ze is in de tussentijd ook het verlies van haar partner nog even aan het verwerken. Die combinatie is niet ideaal en brengt haar terug naar een dorp van betekenis, het dorp waar de eetclub een rol speelde. Ook hier zijn geheimen en intriges aan de orde van de dag en de vraag is eigenlijk of Karen alle geheimen wel boven tafel moet willen krijgen. Zullen antwoorden eindelijk de lang verwachte gemoedsrust brengen? Of gaat het radicaal fout wanneer machtige mensen zich als een kat in het nauw voelen?

Volledige bibliografie van Saskia Noort

JaarTitel
2020Bonuskind
2018Stromboli
201750
2016Huidpijn
2013Debet
2013Alle columns
2011Koorts
2010Afgunst & Een goed huwelijk
2009De verbouwing
2008Babykoorts
200740
Afgunst
2006Nieuwe buren
2004De eetclub
2003Aan de goede kant van 30
Terug naar de kust