Op deze pagina krijg je alle informatie over Elle van Rijn, beginnend met de complete bibliografie op volgorde met alle boeken en daardoor ook de nieuwste boeken van de auteur. Vervolgens geven we een korte biografie over Elle van Rijn en tot slot vind je de top 9 beste boeken van deze auteur, zodat je precies weet wat de mooiste en bekendste boeken van haar zijn die je kunt lezen. In dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Elle van Rijn vind je gegarandeerd een boek dat je binnenkort wilt lezen.

Complete bibliografie op volgorde

  • De tragische geschiedenis van mijn succes; 2006
  • De hartbewaakster; 2008
  • Slapeloos; 2010
  • Het vergeten gezicht; 2010
  • Mijn ontvoering: voor het eerst verteld door Toos van der Valk; 2011
  • De dag die alles veranderde; 2012 (ook bekend als: De dag dat ik Johannes Klein doodreed)
  • Overnight millionaire: het succesverhaal van een dakloze; 2014
  • Vier kinderen, drie mannen, twee carrières en één burn-out; 2015
  • Mijn naam is Nadra; 2015
  • De crèche; 2020

Korte biografie over Elle van Rijn

Elle van Rijn wordt in 1967 in Odiliapeel geboren. Ze heeft met haar acteertalent al vanaf 1991 flink aan de weg getimmerd en haar eerste boek verscheen in 2006. Ze schrijft niet alleen boeken, maar ook filmscenario’s. Bekende films of series waar ze een rol in had, waren: Liever verliefd, Goede tijden, slechte tijden en Vrienden voor het leven.

Top 9 met de beste boeken van Elle van Rijn

Mijn naam is Nadra

Op nummer 1 in dit artikel over de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Elle van Rijn staat ‘Mijn naam is Nadra’. Nadra heet eigenlijk Bertha en wordt als adoptiekind aangenomen door een vrouw uit Maleisië. Na bijna 10 jaar wil haar biologische vader Bertha terug, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Bertha wordt onderdeel van een idiote strijd tussen twee culturen die allebei niet willen wijken. Het leidt zelfs tot doden en gewonden.

Vier kinderen, drie mannen, twee carrières en één burn-out

Of je nu hetzelfde aantal kinderen, mannen en banen hebt of niet, maakt niet uit, want je zult je gegarandeerd herkennen in dit verhaal van Elle van Rijn. Ze probeert alle ballen hoog te houden en alle mogelijke rollen zo goed mogelijk te vervullen, maar dat lukt natuurlijk niet altijd. Je zult hardop lachen bij de situaties die Elle van Rijn in dit boek beschrijft en waarschijnlijk zal er ook een besef komen dat je het zelf nog helemaal zo slecht niet doet.

De crèche

Wanneer de crèche als verzamelplek voor Joodse kinderen ingericht wordt, zijn er kinderverzorgsters die de kinderen niet aan hun lot willen overlaten. Het gaat zelfs zover, dat de kinderverzorgsters samen met de leiding van de crèche ervoor zorgen dat er meer dan zeshonderd kinderen van het transport naar een concentratiekamp gered worden. Deze historische roman verdient het zeker om in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Elle van Rijn te staan.

Het vergeten gezicht

Wat zou jij doen als je na een vakantie een koffer thuisgestuurd krijgt waarin niet jouw eigen spullen blijken te zitten? Lizzy overkomt dit en gaat op zoek naar de oorspronkelijke eigenares van de koffer. Zo komt ze in Berlijn terecht, waar ze Markus ontmoet. Deze man had de eigenares eigenlijk al lang terugverwacht, dus wat is er met haar gebeurd? Lizzy kan de man niet alleen op zoek laten gaan naar antwoorden en besluit hem te helpen. Maar is Lizzy haar eigen leven nu nog wel zeker?

Mijn ontvoering; voor het eerst verteld door Toos van der Valk

Wie geïnteresseerd is in ontvoeringen of de Van der Valk familie, moet het boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Elle van Rijn zeker lezen. Het gaat om een waargebeurd verhaal, waarbij Toos – de vrouw van hotelicoon Gerrit van der Valk – uit haar huis ontvoerd wordt en wekenlang vastgehouden wordt in België. Uiteindelijk laten de ontvoerders haar gaan, omdat er losgeld betaald is. Elle van Rijn sprak met Toos van der Valk en schreef dit boeiende boek over haar ontvoering en vrijlating.

De dag die alles veranderde

In ‘De dag die alles veranderde’ krijg je een kijkje in het leven van Vanessa, John en Johan, die op een dag in mei nog vreemden van elkaar zijn. Hun levens veranderen echter gigantisch gedurende de dag en zodra de geheimen aan het licht zijn gekomen, kan niemand meer terug om dat wat gebeurd is ongedaan te maken.  

De tragische geschiedenis van mijn succes

De volgende titel in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Elle van Rijn is ‘De tragische geschiedenis van mijn succes’, waarin de auteur inspiratie uit haar eigen leven heeft gehaald. Alles draait om Max en Max lukt het maar niet om blij met haar leven te zijn. Daarom wil ze het roer omgooien en eindelijk gaan doen wat ze altijd al heeft willen doen: actrice worden. Ze krijgt een plek in een soapserie, maar met dit succes krijgt ze er allerlei minder positieve aspecten bij. Lukt het haar om haar leven weer in het gareel te krijgen en zich eindelijk gelukkig te voelen?

Overnight millionaire; het succesverhaal van een dakloze

Vraag jij je wel eens af hoe het zou zijn om in één klap rijk te worden? Het overkomt Jerry als hij na een lange weg met ellende ontdekt dat zijn echte vader overleden is en stinkend rijk was. Nu moet hij alleen nog zien aan te tonen dat hij de rechtmatige eigenaar van de erfenis is. Lukt het Jerry ook om dit voor elkaar te krijgen? Of blijft hij toch in die negatieve spiraal hangen?

De hartbewaakster

De laatste titel in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Elle van Rijn gaat over Anna. Anna werkt in een ziekenhuis en is een grijze mus. Dat vindt ze ook prima. Ze houdt er niet zo van om op ieders radar te verschijnen. Ze kan dit echter niet tegenhouden als ze geld in de loterij wint. Nu hoeft ze alleen nog maar het lot te vinden waarop het bedrag gevallen is.

Kortom

De boeken in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Elle van Rijn hebben verschillende genres en er zit altijd wel iets bij wat je kan boeien. Lees met veel humor over het echte leven van deze auteur, of laat je lekker meevoeren in de romans of waargebeurde verhalen.