Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Richard Dawkins

De kritische blik op het ontstaan van alle leven op aarde en geloof in het algemeen van auteur Richard Dawkins kan je aan het denken zetten, of op zijn minst interessante materie voor een boeiende discussie zijn. In de paragraaf over de bibliografie op volgorde staat een link die je naar een totaallijst van zijn werken brengt. Hierin zie je ook de nieuwste titels terug. Waar het in deze tekst vooral om gaat is de top 10 met de beste boeken van Richard Dawkins. Ben jij ook kritisch of wil je wat kritischer worden als het gaat om de evolutie van de mensheid? Ontdek hieronder in het artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Richard Dawkins welke inhoud van zijn boeken je het meeste aanspreekt.

Complete bibliografie op volgorde

  • Klik hier voor een overzicht van de boeken van Richard Dawkins.

Korte biografie over Richard Dawkins

Richard Dawkins is in 1941 geboren en heeft in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten gestudeerd. Hij ontwikkelde een zeer kritische visie op het ontstaan en de evolutie van de mens en in diverse uitingen weerlegt hij de rol van een almachtige schepper. Hij geeft aan dat religie geen waarde heeft en het is dan ook niet vreemd dat hij atheïst is.

Top 10 met de beste boeken van Richard Dawkins

The God delusion

Het eerste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Richard Dawkins is meteen een veelbesproken boek. Het heeft nogal wat stof doen opwaaien toen het uitkwam, omdat het volledig tegen elk geloof in geschreven is. De auteur stelt zelfs dat geloof de basis is van alle negatieve gebeurtenissen in de wereld (oorlog, misbruik, et cetera).

Science in the soul

De auteur weet in ‘Science in the soul’ – het tweede boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Richard Dawkins – goed uit te leggen dat de wetenschap de basis voor alles vormt en niets anders. Hij geeft voorbeelden te over die je gemakkelijk kunt begrijpen en die bij zullen dragen aan het vormen van je mening over de wetenschap en de mens.

The selfish gene

De inhoud van dit boek is inmiddels bijna 50 jaar oud en nog steeds zet het wetenschappers aan tot het doen van nieuw onderzoek. Je leert over de evolutie en welke bewijzen Richard Dawkins heeft gevonden om zijn theorie te ondersteunen.

The magic of reality

Als evolutiebioloog weet de auteur in ‘The magic of reality’ – de volgende titel in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Richard Dawkins – goed (en vaak ook met humor) uit te leggen hoe bepaalde elementen in de natuur werken.

The greatest show on earth

Wil je je gaan verdiepen in de evolutietheorie? Dan is ‘The greatest show on earth’ in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Richard Dawkins een goede start. De auteur legt duidelijk uit welke bewijzen er zijn voor de theorie en hoe je als mens verbonden bent met andere elementen in de natuur.

The ancestor’s tale

In het zesde boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Richard Dawkins gaat de auteur terug naar het prille begin van de aarde en het ontstaan van de mens.

Climbing Mount improbable

Dit is een prachtig boek met uitleg over hoe de mens en de natuur ontstaan is en zich verder ontwikkeld heeft. Niet alles is ‘ontworpen’ door het brein van de mens en daarvoor krijg je in dit boek vele voorbeelden met wetenschappelijke onderbouwingen.

The blind watchmaker

Vraag jij je wel eens af waarom je bestaat? Ontdek de evolutietheorie van Darwin waarop de auteur zijn boek ‘The blind watchmaker’ gebaseerd heeft in deze volgende titel in de lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Richard Dawkins.

The four horsemen

‘The four horsemen’ – de nummer 9 in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Richard Dawkins – verwijst naar vier personen die het nieuwe atheïsme onder de aandacht brengen. De inhoud van het boek is gebaseerd op een enkele keer dat de vier mannen elkaar ontmoet hebben.

Fligths of fancy

Het laatste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Richard Dawkins is te lezen door zowel volwassenen als kinderen vanwege de prachtige illustraties bij de teksten.

Kortom

De boeken in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Richard Dawkins spreken mensen aan die over meer willen weten over het leven van de mens, de dieren op aarde en alle andere aspecten die de natuur te bieden heeft. Welk boek spreekt jou het meest aan?