Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Alan Watts

Ken je Alan Watts al? Hij heeft niet alleen interessante boeken over het leven geschreven, maar je komt ook regelmatig korte en krachtige spreuken van hem tegen die je aan het denken kunnen zetten. Je leest over het leven van Alan Watts in de korte biografie, maar veel boeiender nog is de bibliografie op volgorde waarin je een overzicht krijgt van zijn geschreven titels. De nieuwste titels – recent geschreven – zul je niet ontdekken, want helaas leeft de auteur niet meer. Wat je wel krijgt is een top 10 met de beste boeken van Alan Watts. Wat maakte Alan Watts zo uniek? Je leest het in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Alan Watts.

Complete bibliografie op volgorde

  • Klik hier voor het meest volledige overzicht van de boeken van Alan Watts.

Korte biografie over Alan Watts

Alan Watts was geboren in Engeland en gestorven in de Verenigde Staten. Door zijn filosofische aard en kracht om Oosterse denkwijzen te vertalen naar begrijpelijke taal, heeft hij ervoor gezorgd dat het Westen kennis maakte met het hogere bewustzijn, de menselijke identiteit en zaken als het boeddhisme en taoïsme. Ondanks dat hij van 1915 tot 1973 heeft geleefd, waarschuwde hij toen al voor technologische ontwikkelingen en hoe de mens hierdoor steeds verder van de natuur af zou gaan staan.

Top 10 met de beste boeken van Alan Watts

The way of zen

Heb je altijd al meer willen weten over zen en waar deze stroming eigenlijk vandaan komt? Dan zit je goed met dit eerste boek van de auteur in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Alan Watts.

Become what you are

Het volgende boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Alan Watts is ‘Become what you are’ en dit boek geeft duidelijk aan hoe beperkt de mens soms kan zijn in zijn bestaan, maar ook in zijn communiceren.

The book on the taboo of knowing who you are

Volgens Alan Watts staat de mens steeds verder van zichzelf, de natuur en het hele universum af. De focus op technologie maakt dit alleen maar erger. De auteur schrijft in duidelijk taal waar de wereld behoefte aan heeft en we lijken sterk de andere kant op te gaan.

The wisdom of insecurity

In ‘The wisdom of insecurity’ – de vierde titel in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Alan Watts – onderstreept de auteur nog maar eens duidelijk dat in het moment leven de enige juiste weg is. Maak je niet te druk over morgen, want je leeft alleen nu.

Nature, man and woman

Het volgende boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Alan Watts staat volledig in het teken van het Taoïsme. Alan Watts legt uit hoe je lichaam en geest als iets aparts van elkaar bent gaan zien in de Westerse cultuur, terwijl alles samenhangt.

Tao, the watercourse way

In ‘Tao, the watercourse way’ – het volgende boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Alan Watts – lees je over met de stroom mee leven en de natuur omarmen. Het gaat om minder doelen nastreven en juist in het moment leven.

Does it matter?

Dit boek is bijna 50 jaar oud en actueler dan ooit tevoren. Alan Watts beschrijft hoe de mens steeds meer is gaan focussen op materialistische zaken en hierdoor steeds verder van zichzelf af komt te staan.

Buddhism, the religion of no-religion

Het achtste boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Alan Watts verkent de basisprincipes van het boeddhisme. Ook ontdek je het verschil met andere geloven en stromingen.

The supreme identity

Volgens de auteur zijn we er spiritueel gezien slecht aan toe. In ‘The supreme identity’ legt hij uit wat de rol van het geloof is en hoe het jou in de weg kan staan. Dit boek is een waardevolle toevoeging aan deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Alan Watts.

This is it

Het laatste boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Alan Watts kan je weer net dat zetje in de goede richting geven als dat is waar je naar op zoek bent. Alles draait om bewustwording en in dit boek helpt de auteur je onderscheid te maken tussen waarheid en wat het ego je wil laten geloven.

Tot slot

Deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Alan Watts is niet voor iedereen even interessant. Je moet op zijn minst interesse hebben in spirituele ontwikkeling of de rol van de technologie willen onderzoeken om de teksten van Alan Watts te kunnen plaatsen.