Op deze pagina krijg je alle informatie over Haruki Murakami, beginnend met de complete bibliografie op volgorde met alle boeken en daardoor ook de nieuwste boeken van de auteur. Vervolgens geven we een korte biografie over Haruki Murakami en tot slot vind je de top 10 beste boeken van deze auteur, zodat je precies weet wat de mooiste en bekendste boeken van hem zijn die je kunt lezen. Lees verder in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Haruki Murakami om zijn mooiste werken te ontdekken.

Complete bibliografie op volgorde

  • Klik hier voor een compleet overzicht van de titels van Haruki Murakami.

Korte biografie over Haruki Murakami

Haruki Murakami wordt in 1949 in Japan geboren en dat hij schrijver is geworden is niet vreemd, want allebei zijn ouders hielden zich bezig met Japanse literatuur. Haruki zelf was echter meer fan van Amerikaanse literatuur en hierdoor ging zijn schrijfstijl een andere kant uit dan die van traditionele Japanse schrijvers. Uiteindelijk is hij in de Verenigde Staten gaan wonen.

Top 10 met de beste boeken van Haruki Murakami

De moord op Commendatore

Een zojuist van zijn vrouw gescheiden schilder trekt de bergen van Japan in om daar weer toe te komen aan portretschilderen. Ondanks dat hij op deze nieuwe plek zijn rust hoopte te vinden, gebeurt er meer in zijn omgeving dan hij wilde. Het is een prachtig eerste boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Haruki Murakami.

Hardboiled wonderland en het einde van de wereld

In het volgende boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Haruki Murakami kom je een aantal karakters tegen die tegelijkertijd hun leven doorlopen. Er zijn ook parallelle werelden die niet per definitie beter zijn dat wat er zich in het echt afspeelt. Fictie en realiteit komen uiteindelijk samen, ook al geloof je dat in het begin van het boek nog niet.

De opwindvogelkronieken

Meneer Okada raakt alles op één en dezelfde dag kwijt: zijn partner, huisdier en zijn werk. Lees over alle bijzondere karakters die Okada tegenkomt wanneer hij op zoek gaat naar zijn partner en huisdier.

Kafka op het strand

Het vierde boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Haruki Murakami is ‘Kafka op het strand’. Kafka kan niet goed overweg met zijn vader en besluit daarom zijn ouderlijk huis te laten voor wat het is. Daarna maak je kennis met Nakata en lees je over alle bizarre situaties die de twee meemaken.

Mannen zonder vrouw

Dit boek is anders de andere titels in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Haruki Murakami. Er staan namelijk zeven verhalen in die allemaal gaan over de liefde.

De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren

Wie zich heerlijk wil kunnen onderdompelen in melancholie, kan het volgende boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Haruki Murakami niet links laten liggen. Het leven van Tsukuru Tazaki gaat verder, maar niet zoals hij gehoopt had. Hij verlangt naar de warmte en vriendschappen van vroeger, maar hoe krijgt hij dit terug?

1q84; de complete trilogie

In deze trilogie lijken de levens van de hoofdpersonen apart van elkaar te lopen, totdat dit niet het geval blijkt te zijn. Je ontdekt alle aparte karakters en belevenissen in een Japanse wereld in het volgende boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Haruki Murakami.

Norwegian Wood

Het lukt Haruki Murakami elke keer weer om karakters diepte te geven in zijn verhalen. In dit boek leer je twee mensen kennen die allebei een indrukwekkend verleden hebben dat hun heden in de weg staat. Komen de twee nog samen, of blijft het een pijnlijke situatie?

Ten zuiden van de grens

Vraag jij je wel eens af hoe het zou zijn als je op dit moment je jeugdliefde weer zou tegenkomen? Het gebeurt Hajime en Shimamoto in dit negende boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Haruki Murakami. Is hun leven te veel uit elkaar gelopen om ooit weer ergens samen te kunnen komen?

Dans dans dans

Als toeval in jouw leven ook regelmatig een rol speelt, zal dit laatste boek in de lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Haruki Murakami je zeker bevallen. Je leert uiteenlopende en unieke karakters kennen die ergens hun paden kruisen. De details waarover je leest zijn moeilijk bij elkaar te verzinnen en dat maakt je waardering voor dit boek alleen maar groter.

Afsluiting

De auteur heeft een aparte manier van schrijven die je vanaf de allereerste bladzijde zal pakken of niet. We raden daarom aan niet alle titels in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Haruki Murakami tegelijk te kopen. Begin met één boek en bepaal daarna of je fan van Haruki Murakami bent geworden.