Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Philip Kerr

Philip Kerr kan jouw favoriete auteur zijn als je van historische thrillerverhalen houdt. Helaas leeft hij niet meer en zal de bibliografie op volgorde die je in de link vindt niet meer aangevuld worden met nieuw werk. Wat je in dit artikel verder wel krijgt, is een top 10 met de beste boeken van Philip Kerr.

Lees verder voor de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Philip Kerr en als je klaar bent met de top 10, zijn er gelukkig nog veel meer boeken die je van hem kunt lezen.

Complete bibliografie op volgorde

  • Klik hier voor een overzicht van de vele titels van Philip Kerr.

Korte biografie over Philip Kerr

Philip Kerr is in 1956 geboren en in 2018 gestorven. Na zijn studie is hij commerciële teksten gaan schrijven voor een reclamebureau en in 1989 is hij als fulltime schrijver aan de slag gegaan. Philip Kerr heeft boeken in meerdere genres geschreven en hij is vooral bekend van de serie historische thrillers over Bernhard Gunther.

Top 10 beste boeken van Philip Kerr

Metropolis

Je start dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Philip Kerr met het allerlaatste boek dat de auteur heeft uitgebracht. Bernhard Gunther wordt op een meervoudige moordzaak in Berlijn gezet.

Een stille vlam

Bernhard Gunther onderzoekt een moord in Argentinië die heel veel lijkt op een moord in Duitsland waarbij het hem destijds niet gelukt was de dader te vinden.

Pruisisch blauw

In ‘Pruisisch blauw’ – het derde boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Philip Kerr – wordt Bernhard Gunther herinnerd aan de tijd dat hij voor Hitler een moord moest oplossen.

Vergeven en vergeten

Hoewel Bernhard Gunther voor zijn huidige baan als verzekeringsagent naar Griekenland gaat om een gezonken schip te onderzoeken, vraagt de Griekse politie hem te helpen bij een moord.

De man zonder adem

Wat doe je als je je eigen misdaden minder erg wilt laten lijken? De misdaden van de ander extra belichten en dat is precies wat in het volgende boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Philip Kerr gebeurt.

Grijs verleden

Bernhard Gunther heeft in ‘Grijs verleden’ een spionagerol en het is zijn taak een specifieke Fransman te vinden.

Praag fataal

Het volgende boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Philip Kerr is ‘Praag fataal’ en Praag verwijst naar de plek waar het landhuis van Reinhard Heydrich staat waar Bernhard Gunther een moord moet onderzoeken.

De een van de ander

Meestal wordt Bernhard Gunther gevraagd als er een lijk wordt gevonden, maar nu is er nog geen lijk en wil iemand weten of een persoon nog leeft of dood is.

Transfermaand

In dit boek wordt de hoofdrol niet door Bernhard Gunther, maar Scott Manson vervuld. Als hij een moord kan oplossen, groeit hij door van assistent-trainer naar trainer.

De vrouw van Zagreb

Het laatste boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Philip Kerr gaat wel weer over Bernhard Gunther. Hij heeft een eerdere klus voor Goebbels zo goed gedaan, dat hij nu weer gevraagd wordt voor iets waar hij eigenlijk weinig voor voelt.

Kortom

Philip Kerr is heer en meester in het schrijven van historische thrillers en detectives. Zodra je aan een boek van hem begint, wil je de rest van je agenda vrijmaken om het uit te kunnen lezen.