Is Italië – en dan specifiek Venetië – ook jouw mooiste plek op aarde en ben je er al een aantal keren geweest? Dan zijn de boeken van auteur Donna Leon een echte aanrader, want bijna al haar verhalen vinden plaats in dit gebied. Je ziet het al snel aan een aantal titels met Italiaanse woorden in de bibliografie op volgorde. In de top 10 met de beste boeken van Donna Leon kun je de spanning in elk boek voelen als je Venetië een beetje kent. Bekijk alle toptitels van de auteur in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Donna Leon.

Complete bibliografie op volgorde

  • Klik hier voor een overzicht van het werk van Donna Leon.

Korte biografie over Donna Leon

Donna Leon is in 1942 in de Verenigde Staten geboren. Ze is vooral bekend vanwege haar misdaadverhalen die zich afspelen in Venetië. Haar inspiratie voor de boeken haalt ze uit de tijd dat ze in deze Italiaanse stad gewoond heeft. Nu woont ze afwisselend in Zwitserland en Duitsland. Haar boeken zijn in meerdere talen uitgebracht en hebben diverse prijzen gewonnen.

Top 10 beste boeken van Donna Leon

Salto mortale

In ‘Salto mortale’ – het eerste boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Donna Leon – moet commissaris Brunetti er achter zien te komen of er een verband is tussen moorden en ongelukken die op diverse plekken hebben plaats gevonden.

De troonopvolger

Commissaris Brunetti wordt gevraagd onderzoek te doen naar een oude, rijke man die een adoptietraject is gestart.

Eeuwige jeugd

In dit derde boek gaat commissaris Brunetti naar het verhaal achter een bijna-verdrinking van vele jaren geleden.

Wat niet verdwijnt

In het volgende boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Donna Leon gaat commissaris Brunetti tijdens zijn vakantie op onderzoek uit om een verdwijning op te lossen.

Acqua alta

Wanneer een archeologe in elkaar geslagen wordt en een museumdirecteur daarna vermoord wordt, kan commissaris Brunetti weer zijn best doen om te achterhalen wat er speelt en dat ook nog voordat het water in Venetië omhoog komt.

Beestachtige zaken

In ‘Beestachtige zaken’ – het zesde boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Donna Leon – komt commissaris Brunetti voor morele dilemma’s te staan wanneer hij via een moord met de bio-industrie te maken krijgt.

Het onbekende kind

Dat medicijnen vaak op snoepjes lijken, is niets nieuws, dus is de dode man een snoepkont, een pechvogel, of is er opzet in het spel als hij de pillen van zijn moeder heeft geslikt?

Dood in den vreemde

In ‘Dood in den vreemde’ – de volgende titel in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Donna Leon – onderzoekt commissaris Brunetti of een beroving fout af is gelopen, of dat er iets heel anders aan de hand is.

De stille elite

Als je zoon op een vreemde manier sterft en er wordt gedacht dat hij zelfmoord pleegde, doe je als ouders toch alles om de waarheid boven tafel te krijgen? In ‘De stille elite’ is dit niet het geval…

Vriendendienst

In het laatste boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Donna Leon komt de misdaad wel heel erg dichtbij als commissaris Brunetti met bouwvergunningen bezig is en diegene met wie hij contact had plots sterft.

Kortom

Wie van Venetië houdt en graag een goede thriller leest, is met de boeken van Donna Leon wel een tijdje zoet.