Op deze pagina krijg je alle informatie over Annejet van der Zijl, beginnend met de complete bibliografie op volgorde met alle boeken en daardoor ook de nieuwste boeken van deze auteur. Vervolgens geven we een korte biografie over Annejet van der Zijl en tot slot vind je de top 10 beste boeken van deze auteur, zodat je precies weet wat de mooiste en bekendste boeken zijn die je van haar kunt lezen. Lees alles over de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Annejet van der Zijl in deze review.

Complete bibliografie op volgorde

 • Jagtlust; 1998
 • Anna; 2002
 • Sonny Boy; 2004
 • Bernhard; 2010
 • Moord in de Bloedstraat; 2013
 • Een dag om nooit te vergeten; 2013
 • Gerard Heineken; 2014
 • De Amerikaanse prinses; 2015
 • De dageraad; 2017
 • De val van Annika S.; 2018
 • Leon en Juliette; 2020
 • Fortuna’s kinderen; 2021

Korte biografie over Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl is in 1962 geboren en is bekend vanwege haar capaciteit om groepen mensen of individuen op unieke wijze in kaart te brengen. Ze heeft diverse studies afgerond (waaronder Massacommunicatie en Internationale Journalistiek) en is uiteindelijk bij HP/De Tijd terecht gekomen als redactrice. Ze heeft afscheid van deze rol genomen om zich helemaal te kunnen focussen op het schrijven van boeken.

Top 10 met de beste boeken van Annejet van der Zijl

Moord in de bloedstraat & andere verhalen

In ‘Moord in de bloedstraat & andere verhalen’ neemt Annejet van der Zijl je mee naar de gewone man met problemen zoals ieder ander die zou kunnen hebben, maar wie niet altijd in de spotlight terecht komt. Haar achtergrond als misdaadjournalist voel je duidelijk terug in dit boek. Dit is kwalitatief gezien de terechte start van de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Annejet van der Zijl.

Gerard Heineken; De man, de stad en het bier

Wie kent de naam niet? En wie kent het ook het verhaal achter de naam van de opa van Freddy Heineken? Precies dat is wat dit boek bereikt, je kennis over het verhaal achter de man die Gerard Heineken heet verrijken. Je merkt aan alles dat de auteur toegang had tot meer informatie dan de meeste andere schrijvers die boeken over de Heineken-familie hebben geschreven en dat is wat wij waarderen aan deze titel.

Sonny Boy

Wat zou dit artikel over de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Annejet van der Zijl zijn zonder ‘Sonny Boy’? Het verhaal start met een groot schandaal, waarbij een Nederlandse vrouw (gescheiden en met al vier kinderen) nog een kind blijkt te krijgen met een Surinaamse jongen die bij haar inwoont. Het stel wordt echter gelukkig in een tijd waar de buitenwereld nog maar weinig accepteert van dit soort relaties. Sonny Boy – het kind dat de twee samen hebben – blijkt een geschenk uit de hemel, maar dan is er oorlog. Welke gevolgen zal dit voor het gezin hebben?

De val van Annika S.

Dit boek heeft Annejet van der Zijl samen met Jo Simons geschreven. Annika Schaefer is een Duitse met politieke ambities, maar haar verleden haalt haar in. Om te overleven verruilt ze haar Duitse woonplaats voor de Hollandse kustplaats Bergen aan Zee. Lukt het haar hier wel om een nieuw leven op te bouwen? Of blijft haar verleden haar achtervolgen?

Jagtlust

In een artikel over de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Annejet van der Zijl mag het boek waar haar carrière ooit mee gestart is (Jagtlust) niet ontbreken. Jagtlust staat bekend als een plek van vertier. Het buitenhuis lijkt alleen maar positieve verhalen te kennen, totdat deze auteur dieper graaft en er achter komt dat er voor elke parel toch ook eerst een vuiltje in de oester nodig is. De onthullingen zijn niet mis.

Anna; Het leven van Annie M.G. Schmidt

Als de zoon van Annie M.G. Schmidt je handenvol brieven aanreikt om door te spitten en op zoek te gaan naar wie deze vrouw was, dan zeg je geen nee. Annejet van der Zijl heeft daarom niet alleen deze talloze brieven, maar ook anderen gesproken om te ontdekken hoe het leven van Anna eruit zag. Als je zoveel informatie verzameld hebt, kan het niet anders dan dat je een geweldig portret van iemand neerzet en dat is precies wat dit boek voor je doet.

De dageraad; waar het verhaal van Sonny Boy begon

Heb je Sonny Boy al gelezen? Dan wil je het verhaal dat eraan vooraf gaat waarschijnlijk ook kennen. En daarom is dit de volgende titel in dit artikel over de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Annejet van der Zijl. ‘De dageraad’ gaat terug naar het Suriname van lang geleden (1836) waar slavernij nog aan de orde van de dag was. Haal jij alleen de negatieve aspecten uit deze tijd uit het verhaal? Of lukt het je ook om het doorzettingsvermogen en de kracht van het Surinaamse volk te zien?

De Amerikaanse prinses

Tegenwoordig zou je niet meer de boot pakken om je leven om te gooien, maar dat is wel wat Allene Tew in 1927 gedaan heeft. Ze was bereid al haar rijkdom achter zich te laten om te kunnen zijn wie ze wilde zijn. Wie dit boek leest, krijgt een bijzonder verhaal te horen dat een uniek kijkje in de wereld van toen geeft.

Bernhard; Een verborgen geschiedenis

Er is veel over Prins Bernhard geschreven en toch is dit boek anders. Zoals bij alle uitersten is het soms moeilijk om de menselijke kant van een verhaal te zien en dat is de auteur met dit boek wel gelukt. Laat je meeslepen door een blik achter de schermen van het leven van Prins Bernhard en trek je eigen conclusie over zijn leven. Vanwege de vele portretten die de auteur zo goed weet te schetsen, komt ook Bernhard terug in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Annejet van der Zijl.

Fortuna’s kinderen; Een trans-Atlantische familiekroniek

Dit is het laatste boek van Annejet van der Zijl, niet alleen in deze top 10, maar ook haar tot nu toe laatst gepubliceerde werk. Wat wij absoluut spannend vinden aan dit boek, is het feit dat het in een tijd plaats heeft gevonden waarin zowel de Goldrush in de Verenigde Staten zijn hoogtijdagen beleefde en dat het verhaal twee mensen van zeer verschillende komaf samenbrengt: een Nederlandse man en een Afro-Amerikaanse slavin.

Tot slot

Je hebt nu de top 10 met de beste werken van deze auteur door kunnen nemen in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Annejet van der Zijl. Welk boek ga jij nu als eerste lezen?