Wil jij graag met de Jack Reacher boeken beginnen? Op deze webpagina vind je allerlei handige info over deze reeks boeken. Ten eerste tref je hier een bibliografie aan van alle Jack Reacher boeken die de auteur Lee Child heeft geschreven. De bibliografie is op volgorde van publicatiedatum gerangschikt, waardoor je in een oogopslag ziet welke boeken het nieuwst zijn. Ten tweede vind je ook een korte biografie over Lee Child, waar de belangrijkste gebeurtenissen worden vermeld die zijn carrière als schrijver hebben beïnvloed. Tot slot geven we je een lijst mee met de 10 beste Jack Reacher boeken zodat je meteen aan de slag kunt gaan met een leuk boek uit deze reeks.

Bibliografie van Jack Reacher boeken

 • “Jachtveld” (1997), Killing Floor
 • “Lokaas” (1998), Die Trying
 • “Tegendraads”(1999), Tripwire
 • “De Bezoeker”(2000), The Visitor
 • “Brandpunt” (2001) , Echo Burning
 • ‘’Buitenwacht’’ (2002), Without Fail
 • “Spervuur” (2003), Persuader
 • “De Vijand” (2004), The Enemy
 • “Voltreffer” (2005), One Shot
 • “Bloedgeld” (2006), The Hard Way
 • “De Rekening” (2007), Bad Luck and Trouble
 • “Niets te verliezen” (2008), Nothing To Lose
 •  “Sluipschutter” (2009),Gone Tomorrow
 •  “61 uur” (2010), 61 Hours
 •  “Tegenspel” (2010), Worth Dying For
 • “De Affaire” (2011), The Affair
 • “Achtervolging” (2012), A Wanted Man
 • “Ga Nooit Terug” (2013) , Never Go Back
 •  “Persoonlijk” (2014), Personal
 • “Daag Me Uit” (2015), Make Me
 • “Onder de Radar” (2016), Night School
 • “Nachthandel” (2017), The Midnight Line
 •  “Verleden tijd” (2018),Past Tense
 • “Blauwe maan”(2019),  Blue Moon
 • “De wachtpost” (2020), The sentinel’
 • “Liever Dood Dan Levend” (2021), Better off Dead’

Biografie van Lee Child, schrijver van de Jack Reacher boeken

Lee Child is het pseudoniem van een persoon genaamd Jim Grant. Jim werd geboren in 1954 in Coventry, maar beleefde zijn jeugd in Birmingham, Engeland. Hij besloot rechten te studeren in Sheffield. Daar leerde hij dat hij van rechten niet zijn beroep wou maken, waardoor hij besloot  aan de slag te gaan als producer voor de Engelse televisie. Daar leerde hij wat een verhaal nou goed of slecht maakt. Na een lange periode van werk besloot de directie hem te ontslaan. Jim besloot daarom om te beginnen met het schrijven van boeken. Zijn eerste boek, de eerste in de Jack Reacher reeks, bleek meteen een enorm succes te zijn. Inmiddels heeft hij tientallen boeken uitgebracht en wordt hij alom beschouwd als een succesvol schrijver.

Top 10 beste Jack Reacher boeken

Ben jij benieuwd naar wat de Jack reacher boeken qua verhaallijnen in petto hebben voor je? Ontdek hieronder de in onze ogen 10 beste Jack Reacher boeken.

Tegenspel

Jack Reacher is als vanouds aan het zwerven door de Verenigde staten, wanneer hij in Nebraska een verschrikkelijke situatie tegenkomt. Lokale boeren worden namelijk flink geïntimideerd door een familie met een transportbedrijf. Reacher staat niet bekend als een persoon die onrecht laat varen en besluit deze mensen te helpen. Bijna onmiddellijk zijn de problemen groter dan hij ooit had gedacht. Wie had er immers verwacht dat een internationale bende aan alle touwtjes trekt?

De Affaire

Het jaar is 1997 en de plaats is Mississippi. Vlakbij een legerbasis wordt er een vrouw vermoord. Jack Reacher krijgt als majoor bij de militaire politie de zaak op te lossen. Met de hulp van Sheriff Elizabeth Deveraux proberen ze te ontdekken wie de dader is. Is het iemand uit het leger die de daad heeft gepleegd? Of is het een lokaal persoon? Er staan veel belangen op het spel.

De Bezoeker

Twee mensen genaamd Amy Callan en Caroline Cooke worden als ambitieuze carrière vrouwen weggepest uit het leger en ontslagen. Nu zijn ze allebei dood aangetroffen. De FBI vermoedt Jack achter de zaak zit, waardoor hij geen andere keuze meer heeft dan uit te zoeken wie de dader is, hoe de vrouwen zijn gestorven en waarom de dader de moorden pleegde. Lukt het om zijn naam te zuiveren en de dader te vinden?

Buitenwacht

Jack Reacher staat bekend als een van de gevaarlijkste mannen ter wereld. Daarom wil de vicepresident hem ook aan zijn zijde hebben. Er is namelijk een organisatie van plan een moordaanslag te plegen op hem. Het is aan Jack om uit te vinden wie het leven van de vicepresident bedreigt. Wordt hiermee de grootste crisis sinds de moord op Kennedy voorkomen?

Sluipschutter

Jack Reacher bevindt zich voor de verandering een keer in een grote stad, namelijk New York. Hij neemt s ’nachts een metro en alles lijkt in orde. Totdat hij een vrouwelijke medepassagier ziet die volgens hem alle kenmerken heeft van een zelfmoordterrorist. Het wordt een race tegen de klok om ervoor te zorgen dat niemand zijn leven verliest. Maar overleeft hij het zelf ook?

Voltreffer

In Indiana vindt een ware slachtpartij plaats, waarbij James Barr als beoogde dader wordt gearresteerd. Hij weigert te praten tenzij hij Jack Reacher kan spreken. Jack weet James op tijd te bereiken, maar snapt niets van de zaak. Er lijkt een onzichtbare vijand in de buurt te zijn die volledig controle heeft over het lot van James. Kan Jack James hieruit redden?

Tegendraads

Jack Reacher besluit om rustig aan te doen door in Key West , Florida te verblijven. Dan helpt het niet mee als zijn vriend en rechercheur Costello op zoek naar hem is. Maar wanneer Costello vermoord blijkt te zijn, kan Jack niet langer achteroverleunen. Via de hulp van advocate Jodie Garber belandt Jack in een complot dat dieper gaat dan hij ooit zou hebben vermoed…

De Vijand

Jack Reacher heeft als opdracht gekregen om wacht te staan op een geheime locatie wanneer een generaal dood wordt aangetroffen in een bordeel. Ook zijn echtgenote is vermoord, maar het belangrijkste; zijn koffer is verdwenen. Van hogerop krijgt Jack de opdracht om deze zaak met rust te laten. Hij accepteert dit bevel ook, totdat blijkt dat de generaal onderweg was naar een legertop bijeenkomst dat extreem geheim werd gehouden. Jack staat niet bekend als iemand die iets verdachts met rust laat, met grote problemen tot gevolg.

Lokaas

Een tandarts wordt in een buitenwijk van Chicago ontvoerd door drie onbekende mannen.  Ook Jack Reacher en een onbekende vrouw worden slachtoffer van deze bende. Samen moeten ze op elkaar vertrouwen als ze hier levend uit willen komen. Met de FBI die wanhopig op zoek is naar de vrouw,  en die een special agent blijkt te zijn, heeft iedereen wat te verliezen. Komt Jack hier deze keer ook weer levend uit?

Jachtveld

Jack reacher is een ex-militaire politieman wiens doel tegenwoordig alleen maar is om het land rond te zwerven. Maar daarbij helpen de autoriteiten in Margrave Georgia niet mee wanneer ze hem arresteren voor een moord. Hoewel Jack onlangs niemand heeft vermoord, maakt hij geen enkele kans om iedereen te overtuigen. Hij besluit daarom om het heft in eigen te nemen en de ware dader te vinden.