Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Dimitri Verhulst

Dimitri Verhulst schrijft bijzondere teksten en het was dan ook niet gemakkelijk om een top 10 met zijn beste boeken samen te stellen uit de lijst met 25 boeken die je ook in zijn bibliografie op volgorde kunt vinden. Zijn nieuwste werk stamt uit 2019, dus stiekem hopen we dat er dit jaar weer een nieuwe titel bijkomt. In dit artikel draait het echter om de top 10 met zijn beste boeken en als je meer wilt weten over het leven van de schrijver of wat hij zo treffend op papier weet te zetten, lees dan hieronder verder in het artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Dimitri Verhulst.

Complete bibliografie op volgorde

  • Lees hier de totale lijst met boeken van Dimitri Verhulst.

Korte biografie over Dimitri Verhulst

Dimitri Verhulst is in 1972 in België geboren en hij schrijft en dicht. Op zijn 22e kwam zijn eerste boek uit en vele van de onderwerpen – ook in latere werken – gingen over zijn jeugd in het gezin die op zijn zachtst gezegd hard en gewelddadig was. Later stapt hij over op andere genres en hiermee sleept hij diverse prijzen in de wacht.

Top 10 beste boeken van Dimitri Verhulst

De pruimenpluk

Mattis heeft zich teruggetrokken uit het ‘normale bestaan’ en is alleen aan een meertje gaan wonen. In dit eerste boek in de lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Dimitri Verhulst trekt een vrouw Mattis deels uit zijn schulp.

In weerwil van de woorden

Pol Verholst houdt van woorden en is kind van een postbode, maar is als de dood voor enveloppen. Andere angsten zijn er niets bij.

Stoppen met roken in 87 gedichten

Je zult in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Dimitri Verhulst ontdekken dat de auteur van vele markten thuis is. Op nummer drie in deze top 10 staat een dichtbundel.

Zeven laatste zinnen

Dit boek draait om een muziekstuk waarbij de auteur teksten heeft bedacht. Je krijgt er de CD bij, waarbij de teksten bij de betreffende muziek voorgelezen worden door Dimitri Verhulst zelf.

Dinsdagland

‘Dinsdagland’ – het volgende boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Dimitri Verhulst – gaat over alles dat met België te maken heeft vanuit het perspectief van de auteur zelf.

Problemski hotel

Wanneer Dimitri Verhulst zich voor een opdracht in een AZC laat opsluiten, is de opdracht daarna al lang voltooid, maar laat dat wat hij in het AZC mee heeft gemaakt de auteur nog niet los. Hij schrijft op basis van zijn ervaringen vervolgens ‘Problemski hotel’.

Onze verslaggever in de leegte

Het volgende boek in de lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Dimitri Verhulst is ‘Onze verslaggever in de leegte’. De auteur heeft een dagboek bijgehouden over zijn donkerste demonen en schrijft daarna dit boek.

Mevrouw Verona daalt de heuvel af

Een vrouw en haar hond komen een laatste keer van de heuvel en gaan bij een rivier zitten. De vrouw weet dat zij fysiek gezien de heuvel niet meer op kan. Ze weet dat ze bij de rivier zal sterven.

Bloedboek

In ‘Bloedboek’ gaat de auteur terug naar de verhalen uit de Bijbel.

De intrede van Christus in Brussel

In het allerlaatste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Dimitri Verhulst krijgt Brussel hoog bezoek als Christus in de zomer langskomt. Het zet de hele stad op stelten.

Tot slot

Veel plezier met het kiezen van een boek uit deze top 10 aan boeken van Dimitri Verhulst. Ga je voor zijn dichtbundel of kies je liever een ander boek van hem?