Ben jij nieuwsgierig naar alle werken die Marc de Hond heeft geschreven? Dan ben je op deze webpagina op de goede plek beland. Hier ontvang je alle informatie over Marc de Hond. Ten eerste tref je hier de complete bibliografie aan waardoor je in een oogopslag zijn gehele oeuvre kunt bekijken. We hebben zijn werken op volgorde van uitgave gerangschikt. Daarna informeren we je over het persoonlijke leven van Marc de Hond door middel van een korte biografie. Tot slot tref je op de pagina de beste vier boeken aan van deze auteur. Hierdoor weet je precies welke boeken echte aanraders zijn om te lezen.

Bibliografie van Marc de Hond

De bibliografie van Marc de Hond bestaat uit de volgende werken:

  1. De Redders van Ruigrijk, (2021)
  2. Licht in de Tunnel, (2020)
  3. De Fantastische Scheve Toren van Pisa, (2016)
  4. Kracht: Het Nieuwe Leven van een Optimist, (2008)

Biografie van Marc de Hond

Marc de Hond werd in 1977 in Amsterdam geboren. Hij begon in 1996 met een studie in economie, maar besloot al snel te stoppen en zijn aandacht te verleggen naar het stichten van enkele internetbedrijven. Na het verkopen van zijn bedrijven werd hij een dj bij 3FM. Dit vormde de opmaat voor zijn carrière in de media, waar hij gevraagd werd om programma’s als WWW en BuZz te presenteren. Uiteindelijk bleef hij zijn hele leven lang met deze wereld verbonden.

Naast zijn media carriere had Marc de Hond ook enkele andere passies waarmee hij graag aan de slag ging. Zo speelde hij ruim drie jaar voor het Nederlands rolstoelbasketbalteam. Ook was Marc de Hond te vinden in het theater, waar hij bekend stond om zijn speeches en indrukwekkende verhalen over onderwerpen als het overwinnen van menselijke angsten.

Ook bracht Marc de Hond gedurende zijn leven enkele boeken uit. Zo publiceerde hij in 2008 zijn eerste werk: Kracht: Het Nieuwe Leven van een Optimist. Ook schreef hij enkele kinderboeken zoals De Fantastisch Scheve Toren van Pisa in 2016 en De Redders van Ruigrijk in 2021, na zijn dood. Marc de Hond werd uiteindelijk 42 jaar oud.

Top 4 beste boeken van Marc de Hond

Ben je nieuwsgierig geworden naar het werk van Mark de Hond, maar weet je nog niet zeker met welk boek je wilt beginnen? Hieronder vind je onze top 4 beste boeken die hij heeft gepubliceerd.

De Fantastische Scheve Toren van Pisa

In De fantastische scheve toren van Pisa wordt het thema van uniek zijn besproken. Aan de hand van een 8-jarige jongen genaamd Stan wordt geprobeerd een les te geven aan de lezer. In het verhaal zit Stan in een rolstoel, waardoor hij zich mentaal niet helemaal lekker voelt. Mede daardoor is hij te beschaamd om mee te doen met voetballen met de andere mensen in zijn klas. Wanneer Stan naar Pisa reist met zijn ouders, ziet hij ineens een hele scheve toren staan. Een gids vertelt het bekende verhaal over de toren van Pisa. Zo ontdekt Stan dat mensen eerst niet wisten wat ze met de zogenaamd mislukte toren moesten, terwijl er ineens mensen uit de hele wereld op bezoek kwamen. Hij leert dat iets wat eerst door anderen als negatief werd gezien, juist een unieke eigenschap kan worden waar iedereen van onder de indruk kan raken. Zo besluit hij om uiteindelijk toch mee te gaan doen met voetbal.

Dit kinderboek van Marc de Hond is een belangrijk boek om te lezen voor kinderen. Vooral wanneer kinderen in een klas zitten met iemand die over een handicap beschikt, helpt dit om de omgang tussen de kinderen in de klas en degene die met een handicap kampt te bevorderen. Op een sublieme wijze legt Marc bloot dat iedereen op zijn eigen manier uniek is en dat elk schijnbaar nadeel ook iets positiefs meebrengt. Mede hierdoor is dit werk een aanrader om te lezen, of je nou een kind bent of juist een volwassene.

De Redders van Ruigrijk

De redders van Ruigrijk is een speciaal kinderboek dat door Marc de Hond en de Efteling is uitgebracht. Het boek bespreekt thema’s waar de schrijver al bekend om stond, namelijk hoe een persoon en zijn omgeving met een handicap moeten omgaan. Daardoor probeerde de schrijver om zijn lezer te informeren en hun ogen over dit onderwerp te openen. Vanzelfsprekend bevat dit boek ook een amusant verhaal waar elk kind van kan genieten.

In het boek is de hoofdpersonage Rutger, een kind die in een rolstoel zit. Zijn buurmeisje heet Ella, die blind is. Allebei hebben ze dromen die, mede door hun handicap, moeilijk lijken te behalen zijn. Zo wil Rutger een ridder worden, terwijl Ella juist de ambitie heeft om een prinses te zijn. Samen proberen ze hun dromen werkelijkheid te laten worden door op avontuur te gaan in Ruigrijk, een eiland in een sprookjeswereld.

Tijdens een van hun avonturen vinden ze onverwachts de sleutel van de ridderschool. Rutger besluit om stiekem ridder te worden in deze school en Ella helpt hem daarbij. Op een dag verschijnt ineens de draak Naga. Naga heeft alle bewoners van Ruigrijk onder zijn controle, waardoor er een ware crisis op het eiland uitbreekt. Heeft Rutger al genoeg stappen gemaakt om Naga te verslaan en iedereen van Ruigrijk te redden?

Kracht: Het nieuwe Leven van een Optimist

In Kracht: Het Nieuwe Leven van een Optimist vertel Marc de Hond zijn unieke verhaal. Op zijn 22e is Marc al een dj bij 3FM, keept hij bij het eerste elftal van zijn voetbalclub en is hij door het verkopen van zijn bedrijf virtueel een van de jongste internetmiljonairs van Nederland. Alles lijkt mee te zitten, totdat er een tumor wordt ontdekt in zijn ruggenmerg en de waarde van zijn aandelen in enkele maanden volledig verdampt. Arts verwijderen de tumor via een riskante operatie, die succesvol blijkt te zijn.  De volgende nacht moet Marc in het ziekenhuis blijven, waarbij de nachtzuster een fout maakt en niet het protocol volgt. Het resulteert in t een bloeding over het hoofd wordt gezien, met verschrikkelijke gevolgen als gevolgen. De ochtend daarna wordt Marc wakker, maar kan hij een deel van zijn lichaam niet meer bewegen. Hij blijkt vanaf zijn borst verlamd te zijn, en de artsen vertellen hem dat hij zijn hele leven in een rolstoel door moet brengen en nooit meer zal kunnen lopen.

Marc begint in het revalidatiecentrum met zijn rehabilitatie, en daar willen de zorgmedewerkers hem voorbereiden op het hebben van een leven waarbij je in een rolstoel zit. Marc wil echter hoe dan ook weer lopen en weigert zijn lot te accepteren. Gedurende de revalidatie doet hij aan meditatie, traint hij dagelijks en bouwt hij een indrukwekkend doorzettingsvermogen op. Daardoor beginnen de eerste verbeteringen in zijn conditie te komen. De vraag is echter of dit genoeg zal zijn om terug te gaan naar zijn oude leven.

Licht in de Tunnel

Marc de Hond besefte eind 2018 na het horen dat hij blaaskanker had dat de kans klein was dat hij zijn kinderen zou op zien groeien. Daarom besloot hij om een dagboek bij te gaan houden waar ze later zijn emoties en gedachten konden teruglezen. In dit dagboek werden voornamelijk slecht nieuws en sombere momenten beschreven van zijn ziekte. Echter waren er ook op momenten waarbij Marc en zijn gezin met optimisme en humor het leven tegemoet gingen. In Het Licht In de Tunnel worden de bijzondere laatste momenten van Marcs leven uitgelicht, zoals een huwelijksaanzoek in Carré na zijn eerste sessie chemotherapie. Ook momenten als een afscheidsfeest voor zijn blaas dat moest worden verwijderd en het huwelijksfeest waarbij Marc en zijn vrouw al over de kennis beschikten dat zijn ziekte ongeneeslijk was, maar dit niet deelden met de gasten, worden in dit boek geschreven. Ontdek de laatste momenten die Marc met niet alleen zijn familie, maar ook met de buitenwereld wou delen.