Op deze pagina vind je werkelijk alle informatie die je zoekt over de Texaanse schrijfster Brené Brown. We geven je daarbij eerst haar complete bibliografie, met de boeken op volgorde van verschijndatum. Daarna volgt een korte biografie over deze auteur en tenslotte een overzicht van haar beste boeken.

Bibliografie Brené Brown

  • De moed van imperfectie: Laat gaan wie je denkt te moeten zijn (2013)
  • De kracht van kwetsbaarheid: Heb de moed om niet perfect te willen zijn (2013)
  • Gelukkig ben ik niet de enige: Maak van schaamte en kwetsbaarheid je kracht (2014)
  • Sterker dan ooit: De wijsheid van vallen en opstaan (2015)
  • Verlangen naar verbinding: Er echt bij horen en de moed om alleen te staan (2018)
  • Durf te leiden: De kracht van kwetsbaarheid voor moedige leiders (2019)

Biografie Brené Brown

De Amerikaanse professor, sociaal psycholoog en auteur Brene Brown richt zich in haar wetenschappelijke onderzoek met name op onderwerpen als schaamte, kwetsbaarheid en leiderschap. Zij werd bij het grote publiek bekend met een zeer goed bekeken Ted-talk in 2010, en schreef sindsdien een zestal boeken over deze belangwekkende thema’s.

De beste boeken van Brené Brown

Sterker dan ooit

Dit is waarschijnlijk het beste en meest pregnante boek van Brown. Hierin behandelt de sociaal psychologe namelijk op kritische wijze de (Amerikaanse) mythe van de maakbare mens, inclusief de bijbehorende can do mentaliteit. Ze laat aan de hand van praktische voorbeelden zien dat juist het jezelf kwetsbaar opstellen leidt tot een volwaardig en krachtig menselijk bestaan. Deze levensles in dit ook nog eens bijzonder leesbare boek zal voor velen een eye-opener zijn.

Bol.com: Sterker dan ooit

Verlangen naar verbinding

We leven volgens Brown in een wereld van toenemende polarisatie, met verschillende groepen die zich terugtrekken in hun eigen hoek, in hun eigen groep. Maar wat betekent het om op deze aarde juist onze eigen, persoonlijke plek te vinden? Zoeken we naar verbondenheid bij gelijkgestemden of is het belangrijker om jezelf te blijven en niet zozeer bij iets of iemand te willen horen? Een fascinerende zoektocht naar de antwoorden op deze relevante, eigentijdse vragen.

Bol.com: Verlangen naar verbinding

Durf te leiden

Brown onderzoekt in dit boek op haar geheel eigen wijze leiderschap, en het volstrekt verkeerde beeld dat wij hebben bij goede leiders. Eens te meer blijkt uit haar onderzoek namelijk dat moed en durf om een eigen koers te varen de meest gezonde en duurzame keus is voor leiders, of het nu gaat om de leiding te nemen in politiek, een bedrijf, een huishouding of ons eigen leven. Een boek dat elke (bedrijfs)leider van A tot Z zou moeten lezen.

Bol.com: Durf te leiden

De moed van imperfectie

Hoe groot is wel niet het percentage aan mensen dat lijdt aan perfectionisme? Brown neemt ons in De moed van imperfectie bij de hand om dit idee compleet los te laten en meer te vertrouwen op je intuïtie en eigen creativiteit. Bedenk daarbij minder wat anderen van je vinden, en meer waar jij gelukkig van wordt. Deze levensles is verpakt in wederom een zeer lezenswaardig werk, waarbij Brown moeiteloos maar onverbiddelijk de vinger op de zere plek legt.

Bol.com: De moed van imperfectie

Gelukkig ben ik niet de enige

Ook dit boek handelt over het omarmen van je eigen imperfecties, en het loslaten van het belang dat je hecht aan het oordeel van anderen. Feit is namelijk dat niemand perfect is, sterker nog: juist dat element maakt ons als mensen aan elkaar verbonden. De eerste perfecte mens moet immers nog geboren worden. Op laagdrempelige wijze gebruikt de auteur relevant wetenschappelijk onderzoek om haar these verder te ondersteunen.

Bol.com: Gelukkig ben ik niet de enige

De kracht van kwetsbaarheid

In De kracht van kwetsbaarheid laat Brown nog maar eens zien hoezeer onze wereld een verkeerd beeld heeft van kwetsbaarheid en perfectionisme. Dat terwijl juist het jezelf kwetsbaar opstellen zal leiden tot meer geluk, meer liefde en meer levensvreugde. Dit vergt paradoxaal genoeg echter een hoop moed van de lezer. Als je dit eenmaal echt door hebt en ernaar handelt, zal je leven een stuk lichter worden.

Bol.com: De kracht van kwetsbaarheid