Corina Bomann: een korte bio

Corina werd in 1974 geboren in een klein dorpje dat Mecklenburg heet. Mecklenburg is een plaatsje dat ligt in Duitsland. Corina is een bekende Duitse schrijver en woont momenteel in Berlijn. In 1999 werd haar eerste korte verhaal gepubliceerd. Tot 2002 werkte Corina als tandarts assistente. Haar eerste 2 boeken die ze publiceerde waren fictieve romans. De titels van deze twee boeken heten Der Schattengeist en Der Traum des Satyrs. In 2008 concentreert Corina zich op fictieve historische vrouwen romances die zich voornamelijk afspelen in het jaar 16 en 1700. De roman het vlindereiland, dat werd uitgegeven door Ullstein Verlag, werd in 2012 gepubliceerd. Het boek werd meer dan 120.000 keer verkocht en wist zich wekenlang staande te houden als bestseller.

Ook in het buitenland is haar boek een succes. Het boek is in 20 verschillende talen verschenen en werd ook een internationale bestseller. Haar roman Der Mondscheingarten stond wekenlang op de nummer 1 in de Amerikaanse boekenlijst. Inmiddels heeft Corina meer dan 20 boeken geschreven en gepubliceerd en zijn haar werken wereldwijd bekend. Onderstaand behandelen we de beste en bekendste boeken van Carina. Van oorsprong zijn de titels in het Duits, maar voor het gemak zullen we de titels in het Nederlands presenteren.

Haar beste titels

Agneta’s erfenis

Agneta’s erfenis is een van de laatst gepubliceerde boeken van Corina. Het boek werd in februari 2020 uitgegeven en bestaat uit 576 pagina’s. Lezers van dit boek zijn er erg over te spreken. De inleiding van het boek is zo helder en duidelijk dat je precies weet waar je bent, gezien het op meerdere plaatsen en tijden afspeelt. Zo weet Corina heel duidelijk te brengen in welk jaargetal het verhaal zich afspeelt. Het verhaal heeft veel verrassende wendingen waardoor het interessant blijft om te lezen. Het is, net zoals veel van haar andere boeken, moeilijk om niet in één keer uit te lezen. Lezers zeggen dat het geen zoetsappig verhaal is maar dat het een roman is met heel veel avontuur.

De jasmijnzussen

Het boek werd voor het eerst uitgegeven in 2014. De hoofdrolspeelster heet Melanie Sommer. Melanie is een fotografe die met name mode gefotografeerd. Ze is net terug van uit het buitenland en krijgt te horen dat haar vriend in het ziekenhuis ligt. Hij was betrokken bij een ongeluk waar hij het niet goed vanaf heeft gebracht, hij licht namelijk in coma. Helemaal overstuur is Melanie op zoek naar steun. Deze steun vindt ze in haar familie, bij haar overgroot oma Hanna. Om het verdriet te verkleinen probeert Hanna over een gebeurtenis te vertellen dat heeft plaatsgevonden in haar eigen leven. Ze neemt Melanie mee in het verleden van haar eigen ervaringen. Dit blijkt erg interessant voor Melanie.

De maneschijnsonate

De maneschijnsonate werd in juni 2015 uitgegeven. Het boek bestaat uit 432 pagina’s en heeft een aanbevolen leeftijd vanaf 12 jaar. Het boek is natuurlijk origineel in het Duits geschreven en is door Lilian Caris vertaald naar het Nederlands. Lezer beschrijven dit boek als fantastisch. Ze zeggen dat je er echt in wordt meegenomen en het boek bijna niet kunt wegleggen. Het boek gaat over 3 verschillende vrouwen uit een verschillende tijd toch met elkaar verbonden zijn. Zo komen ze achter veel geheimen uit het verleden.

De rozentuin

De rozentuin werd meer dan 70.000 keer verkocht en behoort tot een van de vele bestsellers van Corina. Deze 70.000 exemplaren werden alleen al in België en Nederland verkocht. Het boek werd door Meulenhoff Boekerij uitgegeven op 4 september 2018. Deze roman gaat over een moeder en dochter die niet goed met elkaar door een deur kunnen. Wanneer de moeder door een ongeluk in coma raakt, is de dochter de enige die nog voor haar moeder kan zorgen. Dit valt de dochter zwaar. Ze is genoodzaakt door de spullen van de moeder heen te gaan en vindt zo een aantal brieven. Aan de hand van de brieven komt ze erachter dat haar moeder niet de koude en kille vrouw is die ze eerst had gedacht maar ziet ze dat haar moeder ook een warme en gepassioneerde kant heeft.

De stormroos

De stormroos is een romantisch boek en is uitgegeven door de Boekerij. Op 13 september 2016 werd het boek voor het eerst in Nederland gepubliceerd en werd vertaald door Lilian Caris. Ondanks dat het een romantisch boek is, is de verhaallijn spannend en speelt zich af in het verleden. Het gaat over een vrouw dat een aankoop doet van een oud bootje. Deze boot heeft een grote opknapbeurt nodig voordat deze de wateren kan bevaren. Ze ziet een uitweg naar financiële onafhankelijkheid door van de boot een varend café te maken. Toch blijkt zij niet de enige liefhebber te zijn voor de boot. Uiteindelijk besluit ze samen met de andere liefhebber de boot te komen en samen het avontuur aan te gaan.

Een wonderlijke winterreis

Een wonderlijke winterreis is een meeslepende roman over fictieve personages en tijden. Het boek is op 5 oktober 2016 in Nederland uitgegeven en bevat 224 pagina’s. De laatste editie van het boek werd op 2 november 2016 uitgegeven. De hoofdrolspeelster heet Anna. Anna vervult de rol van een zelfstandige dame die niemand anders in haar leven nodig heeft, ook haar familie niet. Wanneer ze besluit de feestdagen toch bij haar familie door te brengen, ondanks haar afkeer tegen dit Katholieke feest, gebeurt er iets vreemds. Voor bij haar familie te komen moet ze reizen per trein. Helaas komt ze door het slechte weer niet aan en zit ze halverwege vast. Ze kan nergens heen en heeft ook niks anders te doen. Dit zet haar aan het denken over haar eigen leven. Gaat ze het toch bijleggen met haar familie?

Het klaprozenjaar

Het boek is recent gepubliceerd. In Nederland werd het in juli 2020 uitgegeven en bestaat uit 416 pagina’s. De originele titel van het boek is Das Mohnbluten jahr. Fans van de schrijfster ontvingen dit boek met open armen en werden weer meegezogen in het meeslepende verhaal. In het boek staan de landen Duitsland en Frankrijk centraal. De hoofdrolspeelster heet Lize de Ruiter en is een Nederlands meisje die recent haar vader heeft verloren. Het verdriet zorgt ervoor dat ze opzoek is naar iets anders en besluit haar tijd tijdelijk door te brengen in een ander land; Frankrijk. Ze heeft daar een baantje gevonden op een camping. Deze camping is eigendom van een vroegere vriend van haar overleden vader. Ze probeert hier haar problemen te vergeten en haar leven weer op orde te krijgen. Ze is niet op zoek naar liefde of een vaste baan maar dat gaat anders dan gedacht.

Het vlindereiland

Het vlindereiland is 7 jaar geleden, in 2014 gepubliceerd. Het is een dik boek, bestaande uit 456 pagina’s. De originele Duitse titel van het boek is Die Schmetterlingsinsel. Het is een roman dat zich afspeelt in het verleden, eigenlijk net zoals alle andere romans van Corina. De hoofdrolspeelster heet Diana en ze is pas gescheiden. Ze besluit haar gedachtes op iets anders te brengen en gaat uitzoeken wat haar tante uit Engeland haar precies heeft nagelaten. Diana komt zo achter een groot geheim, waar haar tante graag van wilde dat Diana van te weten kwam. Haar tante blijkt een heleboel informatie nagelaten te hebben en heeft aanwijzingen achtergelaten aan Diana wat ze allemaal moet zoeken en uitzoeken. Zo ontdekt Diana veel uit haar verleden en haar familie.

Sophia’s hoop

Sophia’s hoop behoort tot de serie: De kleuren van schoonheid en is de eerste van de twee uit de serie. Het boek is in juni 2021 verschenen en bestaat uit 464 pagina’s. De aanbevolen leeftijd is vanaf 12 jaar. Het andere boek die bij deze serie hoort heet Sophia’s wens. Dit boek wordt hierna behandeld. De beoordeling van dit boek zijn fantastisch. Lezers prijzen het aan als een spannend en meeslepend boek. Het boek laat zien dat de normen, waarden en gedachten van mensen in het verleden, heel anders waren dan hoe we nu denken en doen. Ook leef je als lezer heel erg mee met de hoofdrolspeelster Sophia. Ze is een sympathieke vrouw die bijna als vriendin van de lezer wordt beschouwd.

Sophia’s wens

Het laatste boek is Sophia’s wens. Sophia’s wens behoort ook tot de serie: De kleuren van schoonheid en werd in oktober 2021 gepubliceerd. 4 maanden nadat Sophia’s hoop werd uitgegeven.  Het boek speelt zich af in Parijs, Frankrijk in het jaar 1929. Parijs lijkt de hoofdrolspeelster niet goed gezind te zijn. Haar hart is gebroken en daarom besluit ze nieuwe liefde in een ander land te zoeken. Ze besluit te verhuizen naar de overkant van Europa; Amerika! In Amerika komt ze voor nieuwe uitdagingen te staan en begint een groot avontuur.

De volledige bibliografie van Corina Bomann

 • Der Schattengeist. mgVerlag 2001,
 • Der Traum des Satyrs. Zaubermond-Verlag, 2001, 
 • Die Spionin. Droemer Knaur, 2008, 
 • Verrückt nach Mark. cbj, 2008, 
 • Der Pfad der roten Träume. Carl Ueberreuter, 2009, 
 • Sturmsegel. Carl Ueberreuter, 2010, 
 • Das Krähenweib. Droemer Knaur, 2010
 • Der Lilienpakt. Carl Ueberreuter, 2011, 
 • Die Schmetterlingsinsel. Ullstein Verlag, 2012,
 • Der Mondscheingarten. Ullstein Verlag, 2013, 
 • Eine wundersame Weihnachtsreise. Ullstein Verlag, 2013,
 • Die Jasminschwestern. Ullstein Verlag, 2014, 
 • Und morgen am Meer. Aufbau Verlag, 2014, 
 • Die Sturmrose. Ullstein Verlag, 2015, 
 • Ein zauberhafter Sommer. Ullstein Verlag, 2015, 
 • Das Mohnblütenjahr. Ullstein Verlag, 2016, 
 • Winterblüte. Roman. List, Berlin 2016, 
 • Winterengel. Roman. List, Berlin 2017, 
 • Sturmherz. Roman. Ullstein Verlag, 2017, 
 • Die Frauen vom Löwenhof – Agnetas Erbe. Roman. Ullstein Verlag, 2018,
 • Die Frauen vom Löwenhof – Mathildas Geheimnis. Roman. Ullstein Verlag, 2018,
 • Die Frauen vom Löwenhof – Solveigs Versprechen. Roman. Ullstein Verlag, 2018, 
 • Die Farben der Schönheit – Sophias Hoffnung. Roman. Ullstein Verlag, 2020, 
 • Die Farben der Schönheit – Sophias Träume. Roman. Ullstein Verlag, 2020, 

Veel leesplezier!