Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Marian Mudder

Deze keer geen top 10, maar een top 7 met de beste boeken van Marian Mudder. Haar nieuwste werk is ook toegevoegd aan deze toplijst en vanzelfsprekend zie je alle titels in de bibliografie op volgorde. Wat wij zelf kunnen waarderen aan deze auteur – en wat ook blijkt uit het hele artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Marian Mudder – is dat ze zoveel variatie in haar boeken aanbrengt. Nieuwsgierig geworden naar wat we daarmee bedoelen? Lees dan gauw verder.

Complete bibliografie op volgorde van Marian Mudder

  • Geluksblind; 2008
  • De perfecte minnares; 2011
  • Volgende keer bij ons; 2012
  • Fooddetective; 2014
  • Opium; 2015
  • Sofasessies; 2017
  • Lichter leven; 2020
  • Wat ik eerder had willen weten; 2022

Korte biografie over Marian Mudder

Marian Mudder is in 1958 geboren en acteert en schrijft. Je kunt haar onder andere kennen van programma’s als Vrouwenvleugel, Goede Tijden Slechte Tijden en Westenwind, hoewel zij veel vaker op zowel televisie als in het theater is geweest. Daarnaast is ze na haar opleiding tot EFT therapeut als coach aan de slag gegaan om mensen te helpen hun angsten te overwinnen.

De top 7 met de beste boeken van Marian Mudder

Wat ik eerder had willen weten; over angst, zelfliefde en acceptatie

Hoe handig is het als je als iemand die last heeft van angst en onzekerheid niet helemaal het wiel opnieuw hoeft uit te vinden? Marian Mudder heeft namelijk zelf hiermee geworsteld en is zich gaan verdiepen in de materie. Uit dit boek blijkt niet alleen haar persoonlijke ervaring, maar ook waar jij wat aan kunt hebben om je angsten te boven te komen. Wij vinden dit met recht een titel waar je mee uit de voeten kunt als zelfhulpboek. Dit is een goede start van het artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Marian Mudder.

De perfecte minnares

Eva wordt door haar partner aan de kant gezet, terwijl het net zo goed ging. Ze tast dan ook in het duister waarom de twee uit elkaar zijn gegaan. Om er iets van te snappen en haar verleden een plek te kunnen geven, gaat ze in therapie. Maar deze therapie is niet zoals je zou verwachten. Kan Eva de therapie aan? Ze zal haar passie voor koken in ieder geval gaan gebruiken in haar strijd.

Sofasessies; hoe therapie mij niet heeft geholpen en vooral waarom niet

Worstel jij ook soms met het feit dat niks je verder lijkt te helpen bij het voorkomen of omgaan met je ansten? Marian Mudder heeft jarenlang geworsteld met diverse methoden en therapieën. Toen niets bleek te helpen, is ze naar binnen gekeerd om een oplossing te vinden, in plaats van telkens buiten zichzelf hulp verwachten te krijgen. Dit boek – de nummer drie in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Marian Mudder – vertelt ze wat ze in die periode (binnen en buiten zichzelf) heeft geleerd.

Opium

Laura raakt toevallig betrokken bij een moord waar foto’s van heeft gemaakt. Ze besluit de politie niet te informeren over haar bewijs, maar gaat zelf achter de dader en zijn motief aan. Was diegene waarmee de vermoorde vrouw in het café had gezeten de dader? Deze had namelijk nog verleidelijk naar haar gekeken. Hoe dan ook, ze moet het uitzoeken. Als ze nu maar voldoende kracht en weerstand kan bieden aan de charmes van deze potentiële dader. Elke andere optie heeft namelijk geen kans van slagen.

Geluksblind

Isabel baalt van haar leven, maar durft het roer pas om te gooien als haar partner een ander blijkt te hebben. In dit nieuwe leven moet natuurlijk ook ruimte zijn voor een nieuwe liefde en daar gebruikt ze allerlei zelfhulpboeken voor die wonderen beloven. Kan ze deze keer haar relatie wel staande houden, of blijft ze telkens weer in die negatieve spiraal terechtkomen die ervoor zorgt dat ze de ander wegduwt? ‘Geluksblind’ is wederom een intrigerend boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Marian Mudder.

Volgende keer bij ons

Dat Toscane niet altijd zo idyllisch is als je zou willen, blijkt wel uit ‘Volgende keer bij ons’, waarin Marian Mudder je meeneemt naar het leven van een familie waar niets is wat het lijkt. Er is humor, er is spanning, er zijn levenslessen en de combinatie zorgt ervoor dat je dit boek in een weekend uit wilt lezen. Wie op zoek gaat naar de waarheid, kan wel eens bedrogen uitkomen.

Fooddetective; zoektocht naar de herkomst van ’s werelds bekendste gerechten (samen met Daniëlle Hermans)

Dit is een heel ander boek dan de vorigen in deze lijst. Marian Mudder is namelijk samen met schrijfster Daniëlle Hermans op zoek gegaan naar het verhaal achter een gerecht. Het leuke hiervan is dat je niet alleen over recepten leest, maar na het lezen van dit boek ook snapt waarom een gerecht zo is. Het is wel duidelijk dat dit boek door twee absolute liefhebbers van lekker eten tot stand is gekomen. De boeiende schrijfwijze en illustraties doen de rest in dit laatste boek in de lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Marian Mudder.

Kortom

Welk genre je ook boeit, met de boeken van Marian Mudder kun je je weekend lekker vullen.