Op deze pagina krijg je alle informatie over Esther Gerritsen, beginnend met de complete bibliografie op volgorde met alle boeken en daardoor ook de nieuwste boeken van de auteur. Vervolgens geven we een korte biografie over Esther Gerritsen en tot slot vind je de top 10 beste boeken van deze auteur, zodat je precies weet wat de mooiste en bekendste boeken van hem zijn die je kunt lezen. Lees vooral verder in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Esther Gerritsen en laat je verrassen door haar veelzijdigheid.

Complete bibliografie op volgorde

  • Zie Wikipedia voor een volledig overzicht van alle werken van Esther Gerritsen.

Korte biografie over Esther Gerritsen

Esther Gerritsen is in 1972 geboren en al vanaf haar 27e schrijft ze. In eerste instantie zijn het teksten die voor het toneel geschikt zijn, maar later schrijft ze ook proza, romans, non-fictie en andere verhalen. Het schrijven van columns kan ook nog aan haar repertoire toegevoegd worden. Zowel voor haar bijdragen aan het toneel als haar literaire werken heeft Esther Gerritsen diverse prijzen gewonnen of nominaties op haar naam staan.

Top 10 met de beste boeken van Esther Gerritsen

Bevoorrecht bewustzijn

Dit is het debuut van deze auteur in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Esther Gerritsen. In dit boek proef je hoe de mens in staat is om iets positiefs te maken van iets wat onbegrijpelijk is. Zo is er bijvoorbeeld een non die migraine heeft, maar gedurende haar leven ziet zij tekenen van God. Wat ze niet weet is dat dit hallucinaties zijn door de migraine. Voor haar als mens heeft het als gevolg dat ze een veel beter leven heeft geleid, omdat ze een veel positiever bewustzijn heeft gekweekt dan wat eigenlijk de werkelijkheid is.

Ik ben vaak heel kort dom

De dingen die je zelf in je leven meemaakt, weet Esther Gerritsen vaak op unieke wijze in woorden op papier uit te drukken. Hierdoor krijgt de VPRO Gids ineens veel meer respons van haar lezers. Dit boek draait om de werkelijkheid, maar ook om hoe je je fantasie erbij kunt gebruiken om het leven spannend te houden.

Normale dagen

Het volgende boek in deze review met de de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Esther Gerritsen draait om Lucie. In ´Normale dagen´ keert Lucie tijdelijk terug naar de boerderij van haar ouders, terwijl ze daarvoor nog bij haar grootouders opgevoed werd. Ze is hier, omdat haar opa binnenkort doodgaat. Lucie wordt geconfronteerd met diverse vreemde situaties, waarbij het organiseren van een jaarlijks evenement meer aandacht lijkt te krijgen dan haar opa die niet lang meer te leven heeft. Absurd en grappig wisselen elkaar in dit verhaal in rap tempo af.

De kleine miezerige god

Soms ben je toe aan verandering en wat kun je dan beter doen dan verhuizen en een andere baan zoeken? Dominique trekt de stoute schoenen aan om haar leven om te gooien, maar komt er al snel achter dat ze moeite heeft met haar buurvrouw die onder haar in de flat woont. Om met alle dingen des levens goed om te kunnen gaan, heeft Dominique de kleine god gecreëerd. Hij maakt wel alles mee, maar doet helaas niet wat ze van hem verwacht had.

Veilig leren lezen

Dit is het tweede boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Esther Gerritsen waarin een verzameling van haar columns is opgenomen. Het boek heeft nog steeds de typische stijl van Esther Gerritsen, waarbij ze op unieke wijze weet te schetsen hoe idioot en toch o zo herkenbaar het leven kan zijn. Je leest over alledaagse situaties en toch is er altijd weer iets bijzonders aan hoe deze auteur het weet te brengen.

Tussen een persoon

Wat zou je doen als je nu iemand (te) goed kent die je het liefst weer helemaal vanaf het begin zou willen leren kennen? Het overkomt de hoofdfiguur in dit boek, die haar vriend op de bovenste verdieping heeft opgesloten en zo heeft achtergelaten, dat hij niet kan praten of bewegen. Hij kan dus geen kant meer op, terwijl zij had moeten verhuizen, maar besluit dat toch maar niet te doen.

De trooster

Wanneer Jacob als conciërge bij een klooster zich niet aan de regels voor het ontvangen van nieuwe gasten houdt, loopt het natuurlijk heel anders dan je van te voren denkt. Er ontstaat namelijk een vriendschap tussen de gast en Jacob, terwijl deze laatste niet op de hoogte is van het feit dat deze een grote misstap in zijn leven heeft begaan. Dit is weer een boeiend boek waarin een speciale rol is weggelegd voor de emotie ´troost´. Het is een terechte toevoeging aan dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Esther Gerritsen.

Jij hebt iets leuks over je

Dit is het derde boek in deze top 10 waarin een verzameling van de columns van Esther Gerritsen bijeengebonden is. Deze keer gaat het om columns uit onder andere de Viva en Opzij. Het gaat wederom om zaken die we allemaal meemaken, maar de auteur weet het als geen ander op je over te brengen. Je gaat vanzelf nadenken bij wat je doet of hebt gedaan in een bepaalde situatie.

Dorst

Coco en Elisabeth – dochter en moeder – hebben een hele tijd geen contact gehad, als moeder doodleuk vertelt dat het einde van haar leven eraan zit te komen. Coco voelt zich daarna schuldig en gaat bij haar moeder inwonen om haar te steunen. Het gevolg is echter dat Coco in haar oude gedrag terugvalt en moeder denkt dat ze alles van haar dochter moet accepteren om de lieve vrede te bewaren. Lukt het Elisabeth tot haar einde toe haar mond te houden? Dit is een spannend boek waarin de moeilijke relatie tussen moeder en dochter centraal staat en hij krijgt daarom een plek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Esther Gerritsen.

Roxy

Als de man van Roxy bij een ongeluk sterft, is hij niet alleen. Hij is namelijk met zijn minnares op pad. Roxy is nog geen dertig en kan alles wat haar man heeft achtergelaten oplossen. Maar ze wil niks oplossen en ze wil ook geen medelijden van haar omgeving. Ze wil wraak en iemand om tegen te vechten. Hoe zal het Roxy vergaan en kan ze haar dochter nog een fijne jeugd bieden na alles wat er gebeurd is?

Afsluiting

In dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Esther Gerritsen heb je een gevarieerd overzicht van de werken van de auteur gekregen. Ga jij voor de kortere verhalen die al eerder in columns verschenen zijn, of ben je meer geïnteresseerd in de romans van Esther Gerritsen?