Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Ilja Pfeijffer

Ilja Pfeijffer is een auteur die diverse doelgroepen bedient. Zijn huidige locatie is vaak inspiratie voor zijn boeken. In de link naar de bibliografie op volgorde vind je niet alleen leesboeken, maar ook gedichtenbundels en andere verhalen. De top 10 met Ilja Pfeiffers beste boeken vind je verderop in dit artikel. Houd jij van gedichten of van boeken waarin Italië het toneel vormt? Ontdek dan de bijzondere teksten van deze auteur in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ilja Pfeijffer.

Complete bibliografie op volgorde

  • Zie hier een overzicht van alle werken van Ilja Pfeijffer.

Korte biografie over Ilja Pfeijffer

Ilja Pfeijffer wordt in 1968 in Nederland geboren. Hij heeft zijn jeugd in Rijswijk en Leiden doorgebracht en is bijna vijftien jaar geleden naar Italië geëmigreerd. Ilja Pfeijffer is vooral bekend vanwege zijn poëzie, maar hij heeft als auteur veel meer geschreven dan alleen gedichten. Welk genre of welke schrijfvorm het ook betreft, hij heeft vele prijzen gewonnen met zijn werk.

Top 10 beste boeken van Ilja Pfeijffer

Brieven uit Genua

In het eerste boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ilja Pfeijffer zijn de brieven waar in de titel naar verwezen wordt echt geschreven.

De Nederlandse poëzie van de twintigste en de eenentwintigste eeuw in 1000 en enige gedichten

Lees de meest prachtige en ontroerende gedichten die je tot diep in je ziel zullen raken of je aan het denken zullen zetten in het tweede boek in deze top 10.

Grand Hotel Europa

Het hotel dat in dit volgende boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ilja Pfeijffer genoemd wordt, is de setting voor een groot deel van de roman, maar ook de avonturen daarbuiten krijgen een plekje.

Idyllen

‘Idyllen’ is de volgende dichtbundel van Ilja Pfeijffer en wederom zal de inhoud van elk gedicht je niet teleurstellen door de diepte die erin te voelen is.

Ondraaglijke lichtheid

De auteur onderzoekt in dit boek de huidige staat van de samenleving en welke rol ironie kan spelen om bepaalde gebeurtenissen of situaties draaglijker te maken.

Het ware leven, een roman

In de volgende titel in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ilja Pfeijffer legt de auteur verbanden tussen mensen, plaatsen en gebeurtenissen die je zelf nooit zou kunnen bedenken.

De man van vele manieren

Na 10 jaar brengt Ilja Pfeijffer wederom een dichtbundel uit die je zal raken tot in het diepst van je wezen. Je brein zal overuren draaien.

La Superba

In ‘La Superba’ – de achtste titel in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ilja Pfeijffer – is Genua het toneel. Allerlei mensen en wat zij meemaken komen aan bod.

De filosofie van de heuvel

Samen met een fotografe fietst Ilja Pfeijffer van Leiden naar Rome. Dit boek is het verslag van deze reis en het gebrek aan voorbereiding – in elke mogelijke vorm – maakt dit verhaal bijzonder.

Peachez, een romance

Het liefdesthema dat in veel verhalen en gedichten voorkomt, krijgt ook in het volgende boek op deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ilja Pfeijffer een hoofdrol.

Tot slot

Niet iedereen leest graag gedichten en toch kan Ilja Pfeijffer je zover krijgen eens wat vaker een dichtbundel open te slaan.