Complete Bibliografie, Nieuwste & Beste Boeken van Ildefonso Falcones

De Spaanse auteur Ildefonso Falcones is niet alleen schrijver, maar ook advocaat. Dat zie je ook terug in de korte biografie in dit artikel. Verder lees je door op de link in het onderdeel bibliografie op volgorde te klikken over de top 5 met de beste boeken van Ildefonso Falcones. Hierin ontbreekt ook zijn allernieuwste boek niet dat in 2019 uitgekomen is. Gezien het ritme waarin de auteur naast zijn werk als advocaat schrijft, verwachten we op niet al te lange termijn wel weer een nieuwe toevoeging aan dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ildefonso Falcones. Zit jij ook ongeduldig op boek nummer 6 te wachten?

Complete bibliografie op volgorde

  • De Kathedraal van de Zee; 2007
  • De Hand van Fatima; 2009
  • Koningin op blote voeten; 2014 
  • De erfgenamen; 2017
  • De schilder van Barcelona; 2019

Korte biografie over Ildefonso Falcones

Ildefonso Falcones de Sierra is in 1959 in Spanje geboren en naast zijn beroep in de advocatuur schrijft hij elke zoveel jaar een boek in zijn vrije tijd. Doordat Ildefonso Falcones schrijft naast een drukke baan als advocaat, gaat het schrijven bij hem langzamer dan bij een auteur die fulltime schrijft. Zijn boeken zijn zo populair, dat ze in meerdere landen en talen verkrijgbaar zijn. Ook zijn er boeken van hem in filmversie uitgebracht.

Top 5 beste boeken van Ildefonso Falcones

De erfgenamen

Je start deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ildefonso Falcones met het boek ‘De erfgenamen’. Ga maar eens goed zitten voor de 650 bladzijden die het verhaal van  Bernat en Hugo vertellen. Het zijn twee vrienden in een Barcelona van lang geleden, die samen in Catalonië van alles meemaken.

Koningin op blote voeten

Dit is het derde boek dat Ildefonso Falcones geschreven heeft en deze keer is de setting Sevilla. Twee vrouwen ontmoeten elkaar op ongewone wijze en nadat ze samen groeien, worden ze ook van elkaar gescheiden. Vinden ze elkaar weer?

De kathedraal van de zee

‘De kathedraal van de zee’ speelt zich af voor de nummer 1 in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ildefonso Falcones. Bernat is hier nog een klein kind dat door zijn vader meegenomen wordt om binnen de stadsmuren van Barcelona te verblijven. Joan is zijn beste vriend als hij opgroeit, maar kan die hem redden als hij toch in verkeerde handen terecht komt?

De hand van Fatima

Hernando heeft een oogje op Fatima, maar hij is ook druk bezig om zijn cultuur levende te houden nadat hij als rebel verslagen was in Zuid-Spanje. Hij hoopt dat het hem lukt om Fatima’s hand te vragen, maar staat er niet te veel tussen hen in? Dit boek is het bewijs dat het thema liefde en geschiedenis nog altijd prima samengaan.

De schilder van Barcelona

Het laatste boek in deze review over de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ildefonso Falcones speelt zich af in het Barcelona van 1901. Dalmau voelt zich gedwongen een keuze te maken tussen zijn familie en grote liefde aan de ene zijde en zijn werk en de rijkdom van zijn opdrachtgever aan de andere zijde. Kiest hij voor zijn rol als man of voor zijn passie als kunstenaar?

Kortom

Wie houdt van een boeiende geschiedenis in het buitenland en van allesomvattende thema’s als liefde en vriendschap, kan met de boeken in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Ildefonso Falcones vele bladzijden leesplezier beleven.