Wil jij graag meer weten over schrijfster Heleen van Royen? Je treft op deze pagina allerlei hoofd informatie aan over deze auteur. Ten eerste vind je hier haar bibliografie. Al haar werken zijn gerangschikt op volgorde van publicatie. Daardoor is het vinden van haar nieuwste boeken zeer eenvoudig. Vervolgens kun je een korte biografie over Heleen van Royen doorlezen. Hier ontdek je de belangrijkste levensgebeurtenissen van de schrijfster. Tot slot vind je een lijst met haar 10 beste boeken en korte samenvattingen van de inhoud per boek. Zo kun je op een makkelijke manier ontdekken welke van haar werken je als eerste wil lezen.

Wie is Heleen van Royen? Biografie

Heleen van Royen werd in het jaar 1965 geboren in Amsterdam. Toen zij dertien jaar oud was, besloot haar vader zelfmoord te plegen, waardoor ze een groot deel van haar jeugd doorbracht zonder hem. Na haar middelbare school studeerde ze journalistiek in Utrecht, waarna ze werkte voor het Haarlems Dagblad en Radio Noord-Holland. Na 13 jaar in de journalistiek werd haar eerste boek gepubliceerd, wat meteen in elf verschillende landen werd uitgebracht. Sindsdien is zij een bekend schrijver in Nederland geworden.

De beste boeken van Heleen van Royen

Ben jij benieuwd naar wat de beste boeken zijn van Heleen van Royen? Hieronder vind je een lijst met onze 10 favoriete boeken van haar.

Heleen van Royen is behalve romanschrijfster ook columniste. Bij het grote publiek is ze bekend onder één van de twee noemers, want haar boeken zijn ware bestsellers die met oog voor mode en gevoel voor drama zijn geschreven. Lees verder voor de beste en nieuwste boeken van Heleen van Royen, want echt elk boek in deze top tien is meer dan de moeite waard. Bovendien zijn ze allemaal uiterst geschikt als vakantieboek. Neem de boeken dus vooral mee voor je zomerse reis. Dikke aanraders voor op reis dus. Opgelet.

10. Heleen van Royen – Het grote Heleen van Royen zomerboek

Het grote Heleen van Royen zomerboek. Bij deze feestelijke titel (toepasselijk met het huidige mooie, zonnige weer) verwacht je een feestelijk boek, en niets is minder waar. In Het grote Heleen van Royen zomerboek worden haar leukste, grappigste, vernuftigste en meest verrassende columns gebundeld voor iedereen die het wil lezen: kinderen, volwassenen, jongens en meisjes. Een heerlijk zomers boek voor een zwoele zomeravond. Dus twijfel niet en koop Het grote Heleen van Royen zomerboek voordat je met je koffer op reis gaat naar Griekenland of Spanje, want je zult geen spijt krijgen. Bovendien is het boek zandbestendig, maar: niet waterdicht.

9. Heleen van Royen – Stout

Leer hoe je succesvol moet worden met Stout van Heleen van Royen. Dit boek leest weg als een trein en laat je nog lang nasidderen van spanning. Of je nu een onderneming start of wilt weten hoe je succesvolle vriendschappen kan opbouwen, Heleen van Royen biedt uitkomst met dit uiterst leerzame boek. In het boek staat niet alleen het concept succes centraal, maar ook flirten, geld en soortgelijke zaken. Lekker stout dus. Hoewel het zich in grote mate richt tot vrouwen, is het boek ook voor mannen zeer en zeer leesbaar.

In STOUT bespreken Heleen van Royen en Marlies Dekkers de unieke positie die vrouwen tegenwoordig in de maatschappij hebben. Zo zijn ze niet meer gedoemd om als huisvrouw het leven door te gaan. Vrouwen hebben nu totale seksuele vrijheid behaald, maar wat heeft dat hen nou gebracht? Aan de hand van unieke interviews van allerlei prominente vrouwen zoals Sylvana Simons, Yolanthe Cabau van Kasbergen en Claudia de Breij ontdek je in STOUT wat de seksuele vrijheid van vrouwen voor jou betekent.

8. Heleen van Royen – De naaimachine

Anders dan de titel doet vermoeden, gaat De naaimachine niet over de immer vrouwelijke hobby naaien. De naaimachine gaat over niets minder dan het moederschap, want ook hierover heeft Heleen van Royen zich uitgebreid geïnformeerd. Ze houdt er dan ook uitgebreide meningen op na hoe je je kind het best kan opvoeden. Een echte regelrechte aanrader voor de aanstaande moeders. Ook een leuk cadeautje voor aanstaande moeders, want Heleen van Royen weet echt hun taal aan te slaan.

In de Naaimachine bespreekt Heleen van Royen het moederschap en wat daar allemaal bij komt kijken. Aan de hand van allerlei humoristische verhalen en anekdotes zal elke moeder kunnen glimlachen doordat de situaties zo herkenbaar zijn. Ook voor aanstaande moeders heeft Heleen van Royen waardevol advies in dit boek zodat ze zo goed mogelijk het begin van hun moederschap door kunnen komen.

7. Heleen van Royen – De gelukkige huisvrouw

Heleen van Royen schrijft in De gelukkige huisvrouw over Lea, een komische vrouw die in een maatschappij waarin feminisme wortel schiet haar plek probeert te vinden, maar tegen gehouden wordt door een macaber verleden. Heleen van Royen laat haar schrijftalent zien op werkelijk elke pagina van deze prachtige roman die door vele journalisten werd bejubeld. Een prachtige roman die heerlijk wegleest. Heleen van Royen schrijft vlot en luchtig.

Lea Meyer-Cornelissen is een 31-jarige vrouw die helemaal niets met emancipatie te maken wil hebben. Haar echtgenoot Harry verdient zijn geld met vastgoed en zij kan heerlijk thuisblijven. Maar op een dag besluit Harry dat hij een kind wil hebben, waardoor Lea instemt met zijn voorstel om elke dag samen liefde te bedrijven. Zodra Lea zwanger is, wordt ze door haar vroedvrouw overtuigd om thuis te gaan bevallen. Het gaat echter helemaal mis, waardoor Lea alsnog naar het ziekenhuis moet en op de moderne manier bevalt. Terwijl iedereen gelukkig lijkt te zijn met de geboorte van Harry jr, wordt Lea haast krankzinnig en naar een kliniek gestuurd. Daar ontmoet ze Beau van Kooten, die haar vertelt dat de tragische dood van Lea’s vader tijdens haar jeugd de oorzaak is van hoe ze zich nu voelt. Zal zij hem geloven en zichzelf uit deze crisis kunnen redden?

6. Heleen van Royen – Moeder, dochter, minnares

Moeder, dochter, minnares is net als Het grote Heleen van Royen zomerboek een bundel met de allerleukste columns van de hand van Heleen van Royen. Dit keer heeft de bundel echter een heel ander thema. In Moeder, dochter, minnares onderzoekt Heleen van Royen liefde, leven en lust vanuit zeer diverse invalshoeken. Een heerlijk legweesboek voor op vakantie of tijdens een zwoele zomeravond. Stop maar meteen in je vakantietas. Heleen van Royen staat bekend om haar komische schrijfstijl en dit is absoluut terug te zien in Moeder, dochter, minnares.

5. Heleen van Royen – Godin van de jacht

Nummer vijf van de top tien beste en nieuwste boeken van Heleen van Royen wordt ingenomen door Godin van de jacht. Deze roman gaat over Diana. Zoals de titel al doet vermoeden is Diana een echte femme fatala. Ze houdt er niet alleen een man op na, maar ook een affaire en een liefde die ze slechts online spreekt. Wie is de vader van het kind in haar buik? Dit is de vraag die centraal staat in Godin van de jacht. Een herkenbaar boek voor jong en oud, maar toch vooral voor oud.

Diana beschikt over maar liefst drie mannen, waardoor ze meer dan gelukkig is. Ze is getrouwd, heeft een oudere minnaar en tot slot ook een jong chatlover. Maar haar welzijn verandert zodra ze ontdekt dat ze zwanger is. Helemaal als ze geen idee heeft wie de vader is. Wanneer ze als kers op de taart ook nog eens haar trouwring verliest, ligt het gevaar op de loer dat ze alles kwijt zal raken wat haar dierbaar is.

4. Heleen van Royen – De mannentester

Victoria heeft een wel heel bijzonder beroep. Victoria is namelijk mannentester. Heleen van Royen vertelt in geur en kleur over het bijzondere beroep van Victoria, dat inhoudt dat ze test of mannen wel trouw zijn aan hun echtgenoot. Een herkenbaar boek voor man en vrouw dat op speelse manier om gaat met de grote thema’s in elke relatie: liefde, lust, jaloezie en de kinderwens. Een onweerstaanbaar verslavend boek. Een ware pageturner. Zo verslavend als chips kan zijn, is dit verslavende boek van Heleen van Royen.

Victoria heeft misschien wel het meest unieke beroep ter wereld. Ze is namelijk mannentester. Talloze vrouwen huren haar wereldwijd in om te zien hoe trouw hun geliefde nou eigenlijk is. Daarbij kent Victoria letterlijk geen grenzen. Ze reist de hele wereld over en past telkens weer haar naam en uiterlijk aan. Hoe gedisciplineerd een man ook is; niemand is veilig voor haar. En in haar wil om te testen hoe trouw mannen zijn, gaat ze soms over de schreef met haar methodes…

3. Heleen van Royen – Verboden vruchten

Ook in Verboden vruchten staat Yvonne centraal. Ditmaal wordt Yvonne veertig jaar oud. Dit brengt een soort van midlife crisis teweeg in Yvonne’s veelbewogen leven. Dit zal heel herkenbaar zijn voor vrouwen van middelbare leeftijd, maar ook mannen zullen zich erin kunnen vinden (hoewel Heleen van Royen zich, als zo vaak, toch nadrukkelijk op vrouwen richt). Yvonne staat voor talloze dilemma’s en hierbij wordt geen taboe geschuwd. Zo is ze ontevreden over haar seksleven.

Yvonne de Graaf wordt 40 jaar, en dat brengt een aantal surprises met zich mee die als onaangenaam kunnen worden beschreven. Zo wordt ze door haar dochter geconfronteerd met haar overgewicht en blijkt haar beste vriendin niet zo trouw te zijn als ze aanvankelijk had gedacht. Daarnaast wil haar echtgenoot Maarten voor het eerst geen orale verwennerij onder de douche. Als kers op de taart geeft haar oogappel Jesper samen met zijn zus haar een cadeau die ze wel heel erg raar vindt. Yvonne heeft interne twijfels; blijft ze haar eigen ding doen of zal ze toch naar haar kinderen luisteren en een spannend avontuur aangaan?

2. Heleen van Royen – De hartsvriendin

Op zoek naar een boek waarbij de spanning op elke pagina aanwezig is? Zoek niet verder. De hartsvriendin is een razend verslavend boek en herdefinieert het begrip pageturner. De roman gaat over vriendschappen, en dan met name over vriendschappen tussen twee vrouwen. Ook dit boek is geschreven vanuit de fictieve Yvonne, dus alle kenmerkende elementen van een echte Heleen van Royen zijn weer aanwezig. Elke vrouw met een hartsvriendin zal zich in deze pageturner van Heleen van Royen kunnen herkennen. Elke man met een beste vriend zal zich eveneens in het boek kunnen herkennen.

Yvonne de Graaf lijkt haar leven helemaal in orde te hebben. Ze is gelukkig getrouwd met haar jeugdliefde, heeft twee kinderen en doet vrijwilligerswerk bij de Vogelopvang. Ze heeft op social media maar liefst 34 vrienden, maar eigenlijk is Mona haar enige en tegelijkertijd beste vriendin. Op haar 40ste verjaardag krijgt Mona echter een opmerkelijk cadeautje van haar kinderen, waardoor ze een transformatie doormaakt van een zachtaardige huisvrouw naar een vrouw die nooit meer met zich laat sollen.

1. Heleen van Royen – Bloed, zweet & tranen

Bloed, zweet & tranen – genoemd naar het bekende levenslied van Andre Hazes – staat op nummer één van de top tien beste en nieuwste boeken van Heleen van Royen om de volgende redenen. Allereerst is er geen boek op de markt waarin de diverse talenten van Heleen van Royen zo tot hun recht komen als in Bloed, zweet & tranen. Dit is mogelijk omdat het een verhalenbundel is met zeer diverse thema’s. Van terrorisme tot (mannelijke) sekswerkers. Zo weet Heleen van Royen haar literaire territorium kenbaar te maken en de lezer te boeien met het ene verhaal na het andere. In Bloed, zweet & tranen zijn drie meesterlijk vertelde verhalen gebundeld. Een onmiskenbaar item in elke collectie boeken van Heleen van Royen. Koop het boek dus en stop het in de boekenkast, of neem het lekker mee op vakantie. Om van te genieten met een heerlijk glas witte wijn.

Meer goede boeken van haar

In Vulpen bespreekt Heleen van Royen haar flirt met een bekende schrijver. Om de naam privé te houden, noemt ze hem ’vulpen’. Nadat ze dit verhaal al kort had verteld in een van haar eerdere boeken, besluit Heleen van Royen deze keer het verhaal onverkort en ongecensureerd te houden. Zo weet je alles over deze sappige flirt.

In Sexdagboek beschrijft Heleen van Royen letterlijk 365 dagen van haar seksleven. Ze schrijft over hoe de seks was en wat zij met haar vriend die dag in de slaapkamer (of andere plekken) heeft uitgespookt. Naast seks bespreekt ze ook haar gedachten over het vrouw-zijn, je lichaam die veroudert en wat innige liefde nou eigenlijk is. Er zijn dagboeken gepubliceerd over allerlei facetten van het leven, maar Heleen van Royen besloot om de eerste te zijn die een dagboek publiceert over haar seksleven.

Ook De Ontsnapping is een mooi werk van Heleen van Rooyen. Julia zit gevangen in het repetitieve wereldje van het gezinsleven en is het helemaal zat. Daarom wil ze eruit stappen en even geen voorbeeld moeder, echtgenote of dochter meer zijn. Daarom besluit ze het meest onverantwoordelijke te doen van haar hele leven, namelijk haar gezin achterlaten en naar een land in de zon te gaan. Hoewel ze eerst moeite heeft met haar nieuwe leven, bevalt het haar uitstekend. Julia ondergaat plastische chirurgie en wordt verliefd op een Amerikaanse ‘ondernemer’ genaamd Romeo. Hij confronteert haar met een wel heel persoonlijk vraagstuk; durft ze eigenlijk nog wel weer terug naar huis?

Volledige bibliografie Heleen van Royen

2018Sexdagboek
2013De hartsvriendin
2012Verboden vruchten
2011Het grote Heleen van Royen zomerboek
2011Bloed, zweet en tranen
2011Kind van mijn vader
2010De naaimachine
2010Vulpen
2009De mannentester
2007STOUT
2006De ontsnapping
2003Je zal er maar mee getrouwd zijn
Godin van de jacht
2000De gelukkige huisvrouw