Op deze pagina krijg je alle informatie over Khaled Hosseini, beginnend met de complete bibliografie op volgorde met alle boeken en daardoor ook de nieuwste boeken van de auteur. Vervolgens geven we een korte biografie over Khaled Hosseini en tot slot vind je de top 4 beste boeken van deze auteur, zodat je precies weet wat de mooiste en bekendste boeken van hem zijn die je kunt lezen. Ontdek alles wat je over de auteur wilt weten in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Khaled Hosseini.

Complete bibliografie op volgorde

  • De vliegeraar; 2003
  • Duizend schitterende zonnen; 2007
  • En uit de bergen kwam de echo; 2013
  • Bede aan de zee; 2018

Korte biografie over Khaled Hosseini

Khaled Hosseini is in 1965 in Afghanistan geboren. Door het werk van zijn vader en de politieke omstandigheden in zijn thuisland, heeft Khaled Hosseini onder andere ook in Iran, Frankrijk en later in de Verenigde Staten gewoond. In de VS heeft hij een opleiding tot internist gevolgd en door zijn interesse in boeken, is hij later zelf gaan schrijven. Zijn jeugd in Afghanistan wordt regelmatig als inspiratiebron voor zijn verhalen gebruikt. De paar romans die hij geschreven heeft zijn ontzettend populair en in diverse talen over de hele wereld uitgebracht.

Top 4 met de beste boeken van Khaled Hosseini

Duizend schitterende zonnen

Je start dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Khaled Hosseini met ‘Duizend schitterende zonnen’, waarin het leven van Miriam centraal staat. Ze wordt als jong Afghaans meisje uitgehuwelijkt, maar kan haar veel oudere man geen kinderen geven. Wanneer deze een andere vrouw redt en in huis haalt, is de verhouding tussen de twee vrouwen niet goed. Dat verandert echter als de ware aard van de man boven water komt.

De vliegeraar

Ontdek in dit tweede boek in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Khaled Hosseini de band tussen een vliegeraar en vliegervanger. De verhoudingen tussen de twee liggen niet gelijk, doordat de ene van rijke komaf is, terwijl de ander arm is. De twee hoofdrolspelers groeien uit elkaar, de een verhuist naar een ander land, maar komt later weer terug als geheimen onthuld zijn.

En uit de bergen kwam de echo

Pari is pas drie jaar wanneer ze aan een rijk stel wordt verkocht dat zelf geen kinderen kan krijgen. Met haar oudere broer Abdallah had ze tot dan toe een hele goede band. Wat gebeurt er met Pari en Abdallah nu ze uit elkaar gerukt worden?

Bede aan de zee

Wie zich altijd al eens af heeft gevraagd hoe een vluchteling een reis maakt om de kans op een beter leven te krijgen, is ‘Bede aan de zee’ – het laatste boek in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Khaled Hosseini – een aanrader. Het vertelt de reis van vader en zoon die niet zonder gevaar is en het verhaal wordt afgewisseld met herinneringen aan vroeger en betere tijden.

Afsluiting

Ook de boeken die je van deze auteur in deze lijst met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Khaled Hosseini ziet staan, zijn in de Engelse taal verschenen. Dat kan handig zijn voor wie liever in het Engels leest. Zodra je één boek van Khaled Hosseini gelezen hebt, zul je hopen dat er snel weer een nieuw boek verschijnt.