Op deze pagina krijg je alle informatie over Elizabeth Day, beginnend met de complete bibliografie op volgorde met alle boeken en daardoor ook de nieuwste boeken van de auteur. Vervolgens geven we een korte biografie over Elizabeth Day en tot slot vind je de top 7 beste boeken van deze auteur, zodat je precies weet wat de mooiste en bekendste boeken van hem zijn die je kunt lezen. Lees meteen dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Elizabeth Day, zodat je weer een topper in huis hebt om slapeloze nachten door te komen.

Complete bibliografie op volgorde

  • Scissors Paper Stone; 2012
  • Home Fires; 2013
  • Paradise City; 2015
  • The Party; 2017
  • How to Fail: Everything I’ve Learned From Things Going Wrong; 2019
  • Failosophy: A Handbook For When Things Go Wrong; 2020
  • Magpie; 2021

Korte biografie over Elizabeth Day

Elizabeth Day is in 1978 geboren in Groot-Brittannië, maar verhuisde als kind al snel naar Noord-Ierland. Al op haar zevende schrijft ze haar eerste verhalen en op haar twaalfde werkt ze aan colums voor Derry Journal. Ze heeft na haar studie gewerkt voor The Evening Standard, The Sunday Telegraph en The Observer. Behalve romans heeft ze ook twee zelfhulpboeken geschreven en deze twee boeken vormen ook de inspiratie voor haar podcast ‘How to Fail with Elizabeth Day’.

Top 7 met de beste boeken van Elizabeth Day

Home Fires

Wanneer Max Weston als soldaat richting Afrika vertrekt, wordt alles anders voor de familie die hij achterlaat. Zijn ouders kunnen er maar moeilijk mee overweg dat Max niet meer thuis is en vooral zijn moeder Caroline heeft het zwaar. De leegte die Max achter heeft gelaten, wordt gevuld door de komt van Caroline’s schoonmoeder, Elsa. Elsa is 98 jaar en kan niet meer voor zichzelf zorgen. Nu zijn de rollen eindelijk omgedraaid voor Caroline, die jaren achter elkaar op haar tenen heeft gelopen om haar schoonmoeder te plezieren.

De huisgenoot

De tweede titel in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Elizabeth Day is ‘De huisgenoot’. Het verhaal draait om Marisa, die haar hele leven al op zoek is naar geborgenheid en liefde. Wanneer ze die denkt te hebben gevonden in Jake, ontwikkelt de relatie zich snel als ze samen gaan wonen. Marisa wil graag kinderen, maar een gezin samen met Jake beginnen krijgt een vreemde bijsmaak wanneer ze een kamer in huis aan Kate gaan verhuren. Jake snapt echter niet waarom Marisa zich zo veel zorgen maakt om de nieuwsgierigheid van Kate. Loopt dit wel goed af? Of heeft Marisa weer niet die relatie waar ze zo op hoopte?

Het feest

Als er een groot verschil tussen twee mensen is, dan is dat wel bij Martin en Ben. Ondanks dat ze al meer dan twintig jaar bevriend zijn, zijn ze van zeer uiteenlopende komaf. Wanneer Martin en zijn vrouw, Lucy, uitgenodigd zijn voor het feest ter ere van de veertigste verjaardag van Ben, voelen ze zich allebei niet op hun gemak. Krijgt Martin er spijt van dat hij al zijn hele leven het grootste geheim van Ben heeft bewaard? En zijn ze eigenlijk wel zo’n goede vrienden als Martin denkt?

Schaduwstad

Ook in ‘Schaduwstad’ komen de verschillen tussen arm en rijk gedetailleerd aan bod. Howard Pink lijkt het helemaal gemaakt te hebben met al zijn rijkdom, maar hij weet als geen ander dat hij alles weg zou doen als hij zijn dochtertje terug zou kunnen krijgen. Hij verhult de pijn goed, tot het moment dat hij verwikkeld raakt in iets dat hij van te voren niet had gepland. ‘Schaduwstad’ is weer een fantastische roman in dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Elizabeth Day.

Steen, papier, schaar

Charles Redfern raakt in een coma en de tijd die Anne niet in contact staat met hem, doet haar beseffen dat hun relatie anders was dan ze dacht. Ze komt tot de conclusie dat ze zichzelf heeft weggecijferd voor hem en dat hun dochter ook de dupe is geworden van hun slechte relatie. Die zit namelijk zelf in een relatie die niet ideaal is. Lukt het moeder en dochter om los te komen van hun verleden en een betere toekomst voor zichzelf te creëren?

How to Fail; Everything I Have Learned From Things Going Wrong

Het volgende boek in deze review met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Elizabeth Day is gebaseerd op Elizbeth Days podcast. Wie moeite heeft met falen, moet dit boek zeker gelezen hebben. En als je een ding zeker weet, dan is dat dat iedereen in het leven wel eens zal falen. Alleen als je thuis op de bank blijft zitten en er nooit op uitgaat, wordt falen lastig. En dan moet je je afvragen of dit dan leven is. De auteur neemt diverse aspecten van het leven onder de loep (waaronder familie, sport, relaties, werk) en toont aan dat je niet bang moet zijn om te falen. Het maakt je beter en bekwamer in het leven zelf.

Failosophy; A Handbook For When Things Go Wrong

Dit is het vervolg op ‘How to Fail’ en in dit boek vat de auteur alles wat ze heeft geleerd over haar eigen leven, maar ook wat anderen met haar gedeeld hebben, samen. Ze beschrijft zeven principes van falen en wat er in jouw leven ook even tegenzit, we weten zeker dat je aan dit boek iets gaat hebben.

Kortom

We hopen dat de auteur nog vele boeken – romans of zelfhulpboeken – zal schrijven, zodat we dit artikel met de complete bibliografie, nieuwste & beste boeken van Elizabeth Day verder aan kunnen vullen. Deze interessante dame weet intriges en de alledaagse dingen in het leven goed neer te pennen, zodat je meegesleept wordt in de verhaallijn.