Op deze pagina krijg je alle informatie over Judith Visser, beginnend met de complete bibliografie op volgorde met alle boeken en daardoor ook de nieuwste boeken van de auteur. Vervolgens geven we een korte biografie over Judith Visser en tot slot vind je de top 10 beste boeken van deze auteur, zodat je precies weet wat de mooiste en bekendste boeken zijn die je van haar kunt lezen. Lees over deze bijzondere schrijfster in dit artikel met de complete biografie, nieuwste & beste boeken van Judith Visser.

Complete bibliografie op volgorde

 • Tegengif; 2006
 • Tinseltown; 2007
 • Stuk; 2008
 • Ysabella; 2009
 • Trip; 2010
 • Time-out; 2011
 • Zeemansbruid; 2012
 • Hasta la vista; 2013
 • Vreemden in de nacht; 2014
 • In seizoenen; 2016
 • Zondagskind; 2018
 • Zondagsleven; 2020

Korte biografie over Judith Visser

Judith Visser wordt in 1978 in Rotterdam geboren en voelt zich al snel anders dan andere mensen om haar heen. Ze leert dat ze autisme heeft en haalt steun uit de aanwezigheid van honden. Ze is daarom ook niet voor niets ambassadeur van Hulphonden voor Autisme. Zie je Judith Visser in een magazine of op televisie? Dan kijk maar eens goed naast haar, want ze heeft altijd een van haar drie honden bij zich. Als schrijfster timmert ze op jonge leeftijd al flink aan de weg.

Ze schrijft diverse boeken waar lovende recensies over zijn (waaronder Tegengif en Tinseltown). De inhoud van haar boeken is spraakmakend vanwege bijvoorbeeld de details die ze geeft over wat er gebeurt in bordelen of hoe ze seks tussen twee mensen beschrijft. Judith Visser heeft tot nu toe (autobiografische) romans, novelles en (jeugd)thrillers geschreven.

Top 10 beste boeken van Judith Visser

Zondagskind

‘Zondagskind’ is een autobiografische roman, waarin autisme en honden centraal staan. In het boek merk je de constante worsteling van jezelf leren kennen, merken dat je anders bent dan de mensen om je heen en ontdekken hoe hiermee om te gaan. Wij vinden dit een prachtige start voor de top 10 in deze review met de complete biografie, nieuwste & beste boeken van Judith Visser.

Hasta la vista

Wanneer je dit boek als ouder van een tienerdochter leest, zul je haar waarschijnlijk nooit meer uit het oog willen verliezen. Centraal in dit verhaal staan Milla en Claire. Je volgt hen als ze met de ouders van Milla op vakantie naar Zuid-Europa gaan. Milla is blij dat Claire meegaat, want anders was die vakantie een hel geweest. Wanneer de dames echter ongemerkt het hotel verlaten, gebeurt er iets dat ze niet hadden verwacht. Voor een van de twee meiden is het reden om uit het leven te stappen en de ander besluit vervolgens om het niet te laten zitten bij wat er op vakantie gebeurd is.

Zondagsleven

Dit is het tweede boek van deze auteur waarin autisme een hoofdrol speelt. Het leven van Jasmijn Vink (uit Zondagskind) gaat verder en ze moet zich met haar Asperger leren redden in een wereld die voor haar onveilig en ontzettend rommelig aanvoelt. Alles levert prikkels op. Toch zijn er ook lichtpuntjes en leert ze met haar omgeving te dealen. En dan is er nog de liefde… Wij zijn blij met deze titel in dit artikel met de complete biografie, nieuwste & beste boeken van Judith Visser, want je leert op zeer persoonlijke wijze hoe het kan zijn om met autisme te leven.

In seizoenen; roman over het vechten tussen vasthouden en loslaten

Deze roman staat in het teken van de relatie tussen moeder en zoon. Die relatie wordt aardig op de proef gesteld wanneer moeder ziek blijkt te zijn en men haar alleen nog maar in het buitenland wil behandelen. In eigen land zegt men dat de moeder nog maar kort te leven heeft, vandaar de verwijzing naar denken in seizoenen in plaats van jaren. Voor de zoon is de ziekte van zijn moeder echter het moment om weer bij haar in te gaan wonen. Wat dit voor gevolgen heeft, lees je in dit boeiende boek.

Vreemden in de nacht

De volgende titel in deze review met de complete biografie, nieuwste & beste boeken van Judith Visser betreft een thriller. In het boek lopen twee verhalen – die veertig jaar uit elkaar liggen – door elkaar, althans, zo lijkt het. Er is namelijk een verband te ontdekken en je probeert dan ook bij elke bladzijde die je weer verder leest te ontrafelen wat er voor enge dingen in Cassandra’s huis gebeuren. Het einde blijft echter verrassend.

Tinseltown

De titel van dit boek is een verwijzing naar Hollywood, California. En dat is de plek waar Kim naartoe gaat als ze wil ontsnappen aan bedreigingen die aan haar adres gedaan worden. Ze gaat echter niet zomaar naar Los Angeles, want hier woont iemand die ze al langer kent. Hoe anders loopt het, wanneer blijkt dat die oude bekende helemaal niet daar is om haar te ontvangen, zoals wel afgesproken was. Kim leert de stad op een hele andere manier kennen dan ze van te voren had verwacht en neemt je mee in dit meeslepende verhaal.

Zeemansbruid; als de perfecte vrouw niet goed genoeg is

De auteur beschrijft het leven van Ursula, die bij de politie in Rotterdam werkt. Ze krijgt een reeks vermoorde vrouwen als rechercheur voor haar kiezen en is helemaal over haar toeren wanneer haar broer ineens in verband wordt gebracht met de moorden. Het zet haar leven op zijn kop en ze weet niet meer wie in haar omgeving nog vertrouwd kan worden. Je zult het boek maar moeilijk naast je neer kunnen leggen als je eenmaal begint te lezen en dat is precies wat we met dit artikel met de complete biografie, nieuwste & beste boeken van Judith Visser willen bereiken.

Stuk

Wanneer je gepest wordt, is het heel verleidelijk om te wensen dat je leven er anders uitzag. Het overkomt Elizabeth op de middelbare school en het helpt niet dat haar moeder verre van aanwezig is. Die is namelijk haar scheiding aan het verwerken en vult haar tijd met alles wat maar afleiding biedt van haar verdriet. Voor Elizabeth is klasgenoot Alec het enige positieve in haar week, maar die heeft al iets met Riley. Hoe zal het aflopen met Elizabeth als ze iets doet wat ze normaal nooit zou  hebben gedaan?

Oversteken

Tenders leven verandert van de ene op de andere dag wanneer de liefde van haar leven dood naast haar in bed blijkt te liggen. Dan blijkt hij in haar dromen te verschijnen en Tender grijpt zich met man en macht vast aan deze dromen. Wat betekent dit voor het echte leven van Tender? Kan zij haar dromen nog van de realiteit onderscheiden? Je leest hoe het Tender vergaat in dit boek dat we – ook al staat het op nummer 9 – niet konden laten schieten in dit artikel met de complete biografie, nieuwste & beste boeken van Judith Visser.

Tegengif

De meeste mensen realiseren zich pas jaren later waarom ze ooit met iets begonnen zijn wat misschien niet goed voor hen was. Kim is pas negentien en kiest echter bewust voor een leven als prostituee. Haar doel? Door haar lichaam te verkopen aan Jan en alleman zich uiteindelijk leren beschermen tegen elke man waar ze iets voor zou kunnen voelen. Lukt het haar die muur hoog genoeg te metselen? Wij denken dat de details in ‘Tegengif’ je zullen verbazen.

Afsluiting

We kunnen wel stellen dat deze review met de complete biografie, nieuwste & beste boeken van Judith Visser een grote diversiteit aan genres heeft. Het maakt dat je Judith Visser niet in een hoekje kunt plaatsen, want het lukt haar om de personages in elk boek zo te beschrijven, dat je wilt blijven lezen totdat je het uit hebt. Dat maakt Judith Visser volgens ons een topschrijfster.