Op deze webpagina tref je alle informatie over de schrijver Harlan Coben aan. Ten eerste overhandigen we je de bibliografie van al zijn boeken. Deze vind je hier nog eens op de volgorde waarmee ze zijn gepubliceerd, wel hebben we ze verdeeld in zijn roman en zijn Myron Bolitar reeks.. Daarnaast vind je in deze bibliografie ook de meer recente boeken die hij heeft uitgebracht. Vervolgens ontdek je een korte biografie over de auteur. Tot slot vind je ook een lijst met de top 10 beste boeken van Harlan Coben. Via deze lijst weet je straks welke van de boeken van deze auteur worden aangeraden om aandachtig door te lezen.

Bibliografie van Harlan Coben

Romans

 1. Dood spel (1990), Play Dead
 2. Genezing (1991). Miracle Cure
 3. Niemand vertellen (2001), Tell No One
 4. Spoorloos (2002), Gone For Good
 5. Geen tweede kans (2003), No Second Change
 6. Momentopname (2004), Just One Look
 7. De onschuldigen (2005), The Innocent
 8. Geleende tijd (2007), The Woods
 9. Houvast (2008), Hold Tight
 10. Verzoeking (2010), Caught
 11. Zes jaar (2013), Six Years

Myron Bolitar

 1. Vals spel (1995), Deal Breaker
 2. Tegenwerking (1996), Drop Shot
 3. Vermist (1996), Fade Away
 4. Ontwricht (1997), Back Spin
 5. Foute boel (1998), One False Move
 6. Klein detail (1999), The Final Detail
 7. Oud zeer (2000), Darkest Fear
 8. Eens beloofd (2006), Promise Me
 9. Verloren (2009), Long Lost
 10. Levenslijn (2011), Live Wire

Biografie van Harlan Coben

Harlan Coben werd in 1962 geboren in Newark, New Jersey. Hij groeide op in het nabijgelegen Livingstone in de Verenigde Staten. Hij studeerde politieke wetenschappen en begon vervolgens een carrière in de reisbranche. Daarnaast begon hij toen al met schrijven doordat hij daar een grote passie voor had. In 1990 publiceerde hij zijn eerste boek, maar pas nadat hij het eerste boek publiceerde van de Myron Bolitar werd hij een succesvolle schrijver. Naast deze serie boeken bleef Harlan Coben ook andere romans schrijven. Inmiddels komt er haast elk jaar een nieuw boek uit doordat Harlan Coben nog steeds graag schrijft.

Top 10 beste boeken van Harlan Coben

Hieronder vind je de 10 beste boeken die Harlan Coben volgens ons heeft gepubliceerd. Bij elk boek vind je de synopsis van het verhaal.

Niemand Vertellen

De vrouw van David Beck werd 8 jaar geleden vermoord. Net wanneer hij over deze trauma heen lijkt te zijn, ontvangt hij een bericht op zijn computer. Het blijkt een geheim bericht te zijn die alleen hij en zijn vrouw kennen. Leeft zijn vrouw nog? Of is er iets anders mysterieus aan de hand?

Verzoeking

Wendy Tynes werkt als verslaggever dag en nacht om seksuele roofdieren te vinden en op te pakken via speciale operaties die op televisie worden uitgezonden. Ze werken nauw samen met de lokale politie en via haar programma hebben ze tientallen mannen kunnen vinden, en ze heeft al een volgend doelwit. Dan Mercer werkt als maatschappelijk medewerker en staat bekend om het feit dat onrustige tieners op hem rekenen, maar er is meer achter dit verhaal dan Wendy ooit had kunnen vermoeden.

Spoorloos

De ex-vriendin van Will Klein wordt vermoord, en zijn broer blijkt een verdachte te zijn in de zaak. Hij verdwijnt echter en het vermoeden bestaat dat hij ook niet meer leeft. Na 11 jaar rust is er ineens bewijs dat zijn broer nog leven en wel is. Will wordt gedwongen om erachter te komen wat de waarheid is achter zijn broer, en wordt keer op keer verrast.

Geleende Tijd

De zus van Paul Copeland werd twintig jaar geleden vermoord op een zomerkamp in het bos. Ze was waarschijnlijk het zoveelste slachtoffer van een seriemoordenaar, maar haar lichaam werd nooit gevonden. Inmiddels is Paul de aanklager van Essex County in New Jersey. Hier wordt hij ondergedompeld in misschien wel de grootste zaak die hij ooit heeft meegemaakt. Deze zaak zal voor altijd veranderen wat Paul geloofde over het verleden… en de waarheid achter de dood van zijn zus.

Geen Tweede Kans

Dr. Marc Seidman wordt tot twee keer toe neergeschoten door een onbekende dader. In het ziekenhuisbed komt hij erachter dat zijn vrouw is vermoord en zijn zes maanden oude dochter is verdwenen. Zijn wereld lijkt in duigen te vallen totdat hij een brief ontvangt waarop losgeld wordt geëist voor de vrijheid van zijn dochter. Marc mag niets aan de autoriteiten vertellen, waardoor hij besluit zelf alles eraan te doen om zijn dochter terug te krijgen, met veel bedrog, geheimen en permanente gevolgen van dien.

Momentopname

Wat eerst onschuldige foto’s lijken te zijn, verandert in een mum de hele wereld van Grace Lawson.  Een foto van twintig jaar geleden bevat vier onbekenden en het gezicht van haar man, die ze toentertijd nog niet kende. Nadat ze de foto laat zien aan haar man, verdwijnt hij zonder een reden te geven waarom. Grace besluit om naar haar man te zoeken, onwetend over het onheil dat overal om haar heen op de loer ligt.

Zes Jaar

Jake Fisher beloofde zijn soulmate na haar huwelijk met een andere man om nooit meer contact met haar op te nemen. Maar nu komt hij erachter dat haar man overleden is, waarop hij besluit zijn belofte te breken. Echter blijkt het onmogelijk om haar te bereiken. Sterker nog; er is geen enkel bewijs dat ze ooit bestaan heeft. Daarnaast blijkt de man die overleden is al twintig jaar getrouwd te zijn geweest met iemand anders. Jake besluit om door te gaan en zijn soulmate te vinden. Welke consequenties dat ook heeft.

Ik Mis Je

NYPD-detective Kat Donovan komt na 18 jaar haar ex-verloofde Jeff tegen op een online datingsite. Ze besluit een bericht te sturen, met alle consequenties van dien. Ze belandt namelijk in een samenzwering waarbij met de tijd steeds meer doden vallen. Tijdens haar onderzoek naar de dader verdwijnt Kat steeds meer de duisternis in. Wordt ze volledig opgeslokt? Of heeft ze de kracht om te overleven en een tweede kans met Jeff te hebben?

Blijf Dichtbij

Megan is een doodgewone moeder met een wild verleden, maar inmiddels heeft ze de perfecte echtgenote en twee brave kinderen. Ze heeft samen met Jack, een detective, en Ray, een paparazzo, een groeiend gevoel van ontevredenheid. Maar zodra het verleden toeslaat, willen ze maar al te graag terug naar hun American Dream. In de gebeurtenissen die volgens beseffen ze maar al te goed hoe dun het verschil is tussen een perfect leven en een leven van wanhoop.

Dood Spel

Net nadat Celtic-ster David Baskin en supermodel Laura Ayers het jawoord aan elkaar gaven, sloeg het noodlot toe. Tijdens hun huwelijksreis besluit David te zwemmen, zonder ooit terug te komen. Laura wil als rouwende weduwe de onderste steen boven krijgen in haar zoektocht naar de waarheid. Maar ze had nooit verwacht dat dit haar door een web van leugens en bedrog zou trekken dat meer dan drie decennia terug gaat.